QARK.net — Kdo lže, ten vede
Kdo lže, ten vede

Kdo lže, ten vede

Už za komunistů mi jako malému klukovi vštěpovali do hlavy, že lhát se nemá. Jako dítěti mi to přišlo docela správné, jenže s postupem času jsem zjišťoval, že žít bez lží v tomhle světě není jednoduché. Lidé občas chtějí slyšet lži a často si o ně sami říkají. Povědět jim v takovém případě pravdu, se obrátí proti vám.


Já jsem poměrně pravdomluvný člověk. Ne proto, že bych si chtěl hrát na Mirka Dušína, ale protože dokážu sám unést realitu, ať je jakákoliv. Mám totiž za to, že z chyb se má člověk poučit, a když vám ty chyby nikdo z milosti neřekne, ublíží vám to mnohem více, protože je nemůžete napravit. Jenže na druhou stranu vím, že mnoho lidí tohle nezvládne a ani nechce. Raději budou žít v lepším vysněném světě. Za svůj život jsem pochopil, že existují určité každodenní lži, za které nikdy nikdo potrestaný nebude. Naopak, trest by ho neminul, kdyby říkal pravdu. A ještě jedna věc mi došla. Člověk, který by chtěl slyšet pravdu, by se nikdy nezeptal tak, jakoby ji slyšet nechtěl.

Nevěříte? Tak schválně, co řeknete přítelkyni, která na sobě má něco co si právě koupila, ale vám se to nelíbí, a zeptá se vás s radostí v hlase: „Že mi to moc sluší, miláčku?“ Už vidím ty čestné ručičky, které se hlásí v poslední řadě, jak jí do očí řeknou: „Vypadáš v tom děsně, vůbec ti to nesluší.“ Kdepak, každý do jednoho bude lhát, že jí to padne. Ta otázka totiž jasně očekává jen jednu možnou odpověď – lež. A podobně to často bývá i při balení.

V první fázi balení se často lže. Většinou to není ale nic trestuhodného, jde jen o upoutání a snahu dostat šanci pokračovat a ukázat co je opravdu ve vás. Všechno není jen černé nebo bílé. Stejně tak vždycky nebývá špatné lhaní při dobývání. Je totiž naprosto nesmyslné předpokládat, že vždy když půjdete holku balit, budete mluvit pouze čistou pravdu. Ani holky to nedělají. Každý člověk se snaží dělat se lepším a je jen na vás, jestli mu k tomu dáte svými špatnými otázkami prostor.

Vzpomínám si, že ve filmu Hitch zazněla jedna skvělá věta: „Bez lhaní a podvodů je hodně obtížné někoho sbalit.“ Musím s tím souhlasit. Ač to takhle napsané zní děsně, je to naprostá pravda. Vzpomeňte si, kolikrát jste vy při balení lhali. Nemám na mysli sprosté lži, ale ty obyčejné. Dělali jste ze sebe lepšího muže, bohatšího a úspěšnějšího člověka, který je vždy v pohodě? A co třeba balení přes net? Nesnaží se tak náhodou děvčata vypadat jako skvělé kuchařky, štíhlé a sexy pohodové holky? Ale setkáte se s nimi a realita je jiná. To je prostě život. Nejde v něm pouze striktně odsuzovat lhaní, ale vždy musíte hledat chybu u sebe. Nedali jste náhodou tomu druhému najevo, že lež očekáváte? A vůbec, má snad ten člověk menší hodnotu, když místo zahraničního sporťáku vlastní jen obyčejného Favorita?

Dalo by se říct, že lhaní k balení mnohdy neodmyslitelně patří. Ne nadarmo se říká, že účel světí prostředky. Je to normální. Snaha všech lidí je upoutat a donutit toho druhého na další schůzku. Nelze očekávat stoprocentní upřímnost od začátku. A už vůbec nemá cenu se nad tím pohoršovat. Přiznám se, že vůbec nechápu filmy, kdy se nějaké dívka na konci zlobí na muže, protože jí zatajil, že je boháč a dělal před ní chudáka. Proč se má ten chlap za to omlouvat a odprošovat? Má to snad vliv na to, co k němu cítí? Snížila pravda o jeho miliónech nějak jeho/její lásku? Vážně to nechápu. Možná vám to přijde jako odvážná myšlenka, ale opravdu není důležité, jakými triky lásku získáte. Jde o to, abyste hráli srdcem, nebrali lež jako prostředek k ubližování a mysleli jste to s tou láskou vážně.

Nikdo nejsme dokonalí. A pokud hledáme ideálního a neskutečného prince či princeznu, může se stát, že se zamilujeme do normálního člověka, a to konec konců taky není vůbec špatné. Ideální lidé prostě neexistují. Avšak když hledáme nemožné, musíme vzít v úvahu fakt, že se někteří lidé pro naši lásku tím nemožným budou snažit stát, jen abychom jim dali šanci je doopravdy poznat.

Qark | 21. 02. 2006 22:07 | Komentáře: 70 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Kade 21. 02. 2006 22:28

Ja bych to nenazýval lhaním, protože tedy mě slovo lež zní tak, že by to mělo něku ublížit. Přičemž si myslím, že to nikdo nechce. Je to spíš způsob komunikace.

Jinak, když se vracíš k filmu Hitch, tak to je jeden velmi trapných filmů, je plný přetvářky.

Myslím, že přetvářka je mnohem horší než lež.


2
Siska 21. 02. 2006 22:37

Lhaní je akceptovatelné pro mě v těchto dvou případech – jedná-li se o humor či o ŠKOLU – čas od času přece potřebujeme odpočinek a věta "byl jsem u zubaře" uspokojí každého třídního :-) A to nemluvím o tahácích atd :-)

Reakce na komentář: BERmaestro #36Načítám náhled komentáře...

3
Spike 21. 02. 2006 22:50

Qarku, svatá pravda. Když je člověk srdcař, tak si může dovolit tu a tam zalhat…

…I když je možné, že právě lžu :-)


4
Ash 21. 02. 2006 23:40

Přiznám se, že vůbec nechápu filmy, kdy se nějaké dívka na konci zlobí na muže, protože jí zatajil, že je boháč a..
Nejde ani tak o prachy, jde o důvěru. Zahloda cervicek "proč mi to neřekl", a z toho už se prostě nevyhrabou, to vlastně ani nejde :-)

Mimochodem ale asi málokterá dívka bude nadšená, že se zamilovala no děkoho, kdo se dělal jiný, než je. Takže pokud třeba předpokládala, že jí např. (pokud jde o takovéhle informace) nebude mistifikovat… Ono dneska to jsou prachy, co jí může nakukat zítra, že… :-) A kdo by chtěl žít ve lži.

Reakce na komentář: Ash #5Načítám náhled komentáře..., Qark #9Načítám náhled komentáře...

5
Ash 21. 02. 2006 23:41

Reakce na Ash #4Načítám náhled komentáře...: Jo a dívky = to jsou ta stvoření co jsou schopná na člověka změnit názor.


6
Darja 22. 02. 2006 00:51

Tak tenhle článek jsem asi vůbec nepochopila. Co přesně myslíš tím lhaním? A co je dobrýho na tom, když on jí něčem zalže a, jak řekl Ash, ona zjistí, že se zamilovala do někoho jiného? Neměla by být ve vztahu důvěra od prvopočátku? Samozřejmě že věta "Moc ti to sluší" není lež, pouze milé přibarvování pravdy, protože nic jinýho prostě říct nemůžeš. Nesmíš. Já bych spíš preferovala formu, kdy muž lže ženě po delší době vztahu, ale takové ty malé lži, když už dopředu VÍ, že jí to rozzlobí("Ne, nekoukal jsem na Fox kids, je to kravina a vymejvá to mozek, miláčku, vždyť jsi to sama říkala!". Chtěla jsem se vidět s mym kamarádem, prostě se sejít a pokecat někde u pivka. A on mi řekl, že neví, jestli může, protože má slečnu a neví (!), co by mu na to řekla, že by si třeba myslela, že na ní nemá čas nebo něco. Zní to, jako by mě nechtěl vidět, co?,o) No ale to neni. Jde o to, že on pak kejvnul, že jasně, že se uvidíme, ale že jí to nebude říkat(?). A že mu o víkendu vůbec nemám psát, protože s ní bude na horách a je mu to blbý.

Ne, z toho jsem nepochopila nic. Ženská se šíleně naštve, když zjistí lež. navíc lež je většinou úplně zbytečná, měla by se razit upřímnost a moct si o všem vždy promluvit a prořešit to. S některými partnery to nejde. Tak to asi není ten pravý. Ale na pravost toho napořád mají zamilovaní jiný názor, než reálně myslící lidé,o)

Reakce na komentář: Qark #12Načítám náhled komentáře..., já #68Načítám náhled komentáře...

7
J. 22. 02. 2006 09:15

Lhát při balení je myslím celkem pitomost. Pokud na to máš, je nejelegantnější převést svá slabší místa na vtip.
Normální holka je radši, když jí někdo čtvrt hodiny baví příhodama o rozpadajícím se Favoritu, než když kluk jen s nosem nahoru utrousí, že si právě koupil novou Oktávku.
Navíc je lhaní zbytečně složité a stresující.


8
Ash 22. 02. 2006 09:45

Dalo by se říct, že lhaní k balení mnohdy neodmyslitelně patří. Ne nadarmo se říká, že účel světí prostředky. Je to normální. Snaha všech lidí je upoutat..

Nojo, trochu mi to pripomina situaci, kdy si koupite z katalogu NAPROSTO SENZAČNÍ jánevim plačiš krtků, a pak zjistíte, že máte akorát strašáka pro návštěvy, řkuli šunt.

Přiznám se, že já se první ze všeho snažím zjistit, jaký ten člověk doopravdy je. Prostě mne to zajímá :-) Zpravidla mne nezajímá, co všechno si dovede vymyslet.

Na druhou stranu uznávám, že jako vábnička nějaká ta dezinformace funguje dobře. Jen by měla být v jádru pravdivá. (Analogie: sporťák sice může být skoro na odpis, ale opravdu by to neměl být Favorit.)

Qark ten článek pěkně zamlžil, už vidím tu vášnivou diskuzi.. Podle mne je dost něco jiného říkat "jo tenhle film mám taky rád", nebo "ale né, kdepak, vůbec nejsi nešikovná, je to naopak roztomilé :-)" než někomu tvrdit, že mám zmiňovaný sporťák a jsem ředitelem/jednatelem fy XY atd, to už mi připomíná jinde zmiňovaného "fotografa".

Asi je dost rozdíl, o co člověku jde. Jestli chce někoho podvést a zneužít, nebo získat. A nebo zblbnout tak, že ani nebude vědět která eventualita nastala.

Vědomé lhaní (což je něco jiného než třeba zatajit jánevim – třeba lenost :-D) mi připadá nedůstojné, byť může světit prostředky. Osobně se za pravdu – pokud jde o mezilidské vztahy – nějak moc nestydím, a je mu šumafuk, jestli mi to někde nějak sníží šance. Ne že bych byl nějak extra čestný, spíš bych si prostě připadal jako chudák (byť úspěšný chudák, hahaha) a to bych nerad.

Ahoj, jmenuju se Ash a jsem totální looser aka chudák. Dokonce takovej, že Ti budu tvrdit, že jsem něco, co nejsem. Snad se do mně pak zamiluješ, nebo se semnou aspoň vyspíš. Brrr :-D :-D

Jo jo, strašně záleží na úhlu pohledu. Moc jsem nad tím nikdy nepřemýšlel.

Reakce na komentář: Qark #13Načítám náhled komentáře...

9
Qark url 22. 02. 2006 10:22

Reakce na Ash #4Načítám náhled komentáře...: Nejde ani tak o prachy, jde o důvěru.

Ale to není žádná ne/důvěra. Představ si klasické cvičení na důvěru. Jsou dva lidé, první k druhému zády, a padá za sebe. Druhý ho chytá. Je jasný, že když ho ten druhej nechytne, tak sebou první švihne o zem a už potom nebude nikdy padat za sebe uvolněně, protože nebude věřit, že ho ten druhej chytí. To je důvěra. Ale když tomu prvnímu někdo řekne "Klidně padej, ten bloňdák za tebou tě chytne." a on to udělá, bude v pohodě zachycen, ale všimne si, že ho nechytil blonďák, ale tmavovlasej… ztratí snad důvěru? Bude snad příště padat opatrněji? Kdepak.
Když to shrnu trošku jednoduše: Možná dá najevo, že jsi zalhal s bavou vlasů, ale nepřestane se s tebou kvůli tomu bavit a ani ti nezačne vykládat, že ti přestal okamžitě důvěřovat a už ti nebude nikdy více věřit.


10
Mizera 22. 02. 2006 10:32

Vážně si myslíte že to beze lží nejde…???


11
Mawe47 22. 02. 2006 10:35

no ja mam "spatnou" vlastnost hodne rikat pravdu
takze se mi stava, ze ranim cloveka, ktereho ranit nechci
ale porad lepsi, kdyz mu reknu: jdu s kamosem, se kterym sem si blizka do cajky , misto abych rekla jo jdu s kamoskou
kdyby pak prisel na to ze sem byla s kamosem, mohla by v nem hlodat zarlivost, zatimco takhle vi, ze kdyz mu to rikam a netajim, prece jen se mu to nemusi libit, ale bude to pro nej akceptovatelnejsi nez to pozdejsi zjisteni

jinak mensi lzi jako milacku, slusi ti to, to nejsou lzi, jako spis nepravdy, ktere nikomu neublizi a ten druhy bude mit radost


12
Qark url 22. 02. 2006 10:35

Reakce na Darja #6Načítám náhled komentáře...: Klasické lhaní a podvody při balení: Strategické balení, Ćistící test.. a další. Na takových drobných lžích je postaveno hodně balících metod. Jejich cílem je vytořit šanci.


Já zase nesouhlasím se lží v delším vztahu. Pokud si lidé neumí říkat věci na rovinu, těžko spolu budou moci žít. To je jasná chyba v komunikaci.

Praktické vysvětlení:
Navadilo by mi, kdybych… zjistil, že ta holka s kterou chodím se zapsala na stejnej kurz jen kvůli mně a že mi tvrdila, jak jí to moc baví a jak se o problematiku zajímá.. a přitom by to nebyla pravda, jen by to dělala kvůli mě, abych se s ní začal bavit a někam ji pozval. Kdyby mi to potom řekla, byl bych spíše mile potěšen, že jsem jí stál za to, aby něco takového udělala.
Vadilo by mi, kdyby… mi přítelkyně řekla, že je dneska nějaká nemocná a nepřijde, ale večer by šla na koncert nějaké své oblíbené kapely, o které třeba ví, že ji nesnáším.

Reakce na komentář: Darja #17Načítám náhled komentáře...

13
Qark url 22. 02. 2006 10:50

Reakce na Ash #8Načítám náhled komentáře...: S tím nákupem toho, co jsi nechtěl je to přece jiné… To je podvod, protože tu koupenou věc nemáš rád a nechceš ji. Ale kdyby ti poslali něco co by sice plně neodpovídalo tomu, co sis objednal, ale ty by ses do toho zamiloval.. tak pak by ti nevadilo, že to nemá třeba ani český návod :-)
Co se týče sporťáku. Jak jsem napsal.. vždy se musíme podívat, jestli si o lži neříkáme sami.
"Víš já mám strašně ráda sporťáky, to jsou skvělý auta. Chlap se sporťákem je strašně vzrušující…"
Po pár minutách … "a co máš za auto ty, taky sporťák?", "Jasně že mám, krásnej červenej sporťák."
Nic naplat, tahle dívenka si o to řekla a hodně kluků neodolá jí dát to co chtěla jen aby se s nima třeba nepřestala dál bavit. Vždy je šance, že se zamiluje do vás a ne do auta a pak jí váš Favorit bude fuk.

Reakce na komentář: Ash #16Načítám náhled komentáře...

14
Dzet 22. 02. 2006 10:52

mozna sem v topmhle jiny, ale treba jak si psal o tom obleceni, tak v tomhle rikam vzdycky pravdu, i kdyz se pak za to se mnou treba nebavi a je na me poradne nastvana,ale prece ji nepochvalim neco, v cem mi neprijde pritazliva a nesedi ji to


15
Mawe47 22. 02. 2006 11:07

i kdyz s tim oblecenim to taky rikam segre, u ktere je mi to fakt fuk a pak by byla protivna :-)
u kuka se mi nikdy nestalo, aby chtel znat nazor na to jak vypada, teda krome toho kdyz si vezme oblek a na tom se zase neda nic zkazit


16
Ash 22. 02. 2006 12:41

Reakce na Qark #13Načítám náhled komentáře...: Jo už tomu rozumím :-) Ale já bych se stejně styděl říct "jo, mam červenej sporťák". Jde mi to proti srsti, spíš spoléhám na to, že holka ocení, že se z jejího enthusiasmu pro sporťáky nepočůrám. Taky to zabírá, i když je to u tohoto článku samozř. off topic :-)

Na druhou stranu, když člověk není líný a ten auťák si třeba půjčí, tak proč ne. Jen by to asi nemělo být jen takové krafání naprázdno, aby se člověk zalíbil, ale opravdová snaha tomu druhému udělat to, co mu na očích vidíte. Tedy – nezjednodušovat si to (tím lhaním). Je to docela rozdíl.

Protože za to lhaní moc nelobuju – připadá mi, že to pak takhle třeba berou i holky, třeba když řeknete, že si můžete o víkendu někam vyjet (v tom sporťáku teda), a ony řeknou, že to je suprovej nápad a že se už moc těší… čímž vás sice potěší a zalíbí se vám, ale skutek utek a už je neuvidíte. Taky lžou, taky k tomu maj svůj dobrej důvod, ale je to stejnětak na 2 věci (tedy pro vás), tak jako to vaše imaginární CKLčko pro .

Hele já bych to lhaní úplně zrušil… Přece se dá vždycky říct "co já vim, tak se o víkendu stav, jestli třeba zrovna nebudu mít nějakej sporťák volnej". Proč by měl člověk machrovat, že si sporťák koupil už ve školce. Stejně se pak holka zamiluje do takový nafouknutý bubliny, a ne do vás. Ze všeho se dá něco vytěžit, ale hlát se tu toho nemusí. To je moc jednoduchý, ne?

A hlavně mi vadí, když někdo kecá mně :-)

Reakce na komentář: Darja #17Načítám náhled komentáře...

17
Darja 22. 02. 2006 14:54

Reakce na Ash #16Načítám náhled komentáře...: Úplně s tebou souhlasim. Lhaní je opravdu ve většině případů naprosto zbytečný, ale naprosto naprosto nejvíc. jak říkáš, udělat si z negativ srandou pozitiva, že někdo třeba neumí tančit, ale je u toho strašná sranda, parodie, možná to neni kumšt, ale sranda velká,o) Jde o to, že každej člověk je jinej a každej chce něco jinýho. Qark asi radši něco zalže a jde mimo, ale kdyby to někdo udělal mně, tak bych mu asi ukopala hlavu. Nemám ráda ani malý lži (což je něco jinýho, než velký nepravdy, ty se tolerujou, a možná i vyžadujou).

Když jde o to, když se vás holka zeptá, jestli jí to sluší, tak většinou říct, že fakt jo. Co je vám do jejího stylu a já to potěší. Pokud jí to někde nesedí, někde odstává nebo v tom vypadá divně (myšleno ne, že se vám nelíbí ten kus hadru, ale kus hadru je pěknej, ale ona v tom vypadá blbě), tak bych jí to řekla, ale co nejvíce mile to jde. A pokud se vám nelíbí ten kus hadru, tak jí to řekněte až pozdějc, třeba za tejden, až z toho nebude tak nadšená a bude to chtít sdílet, ten váš názor.

Ale taky jde o to, jak se ta holka vrátí naladěná, jestli uvažuje o tom, jestli koupila dobře a ptá se, protože chce vědět váš názor, nebo jestli je nadšená jak blázen, protože přesně po tomhle už tak dlouho toužila.

Ale v každym případě si myslim, že i když jí hned vpálíte, že je to hnusný, tak se samožřejmě naštve, ale neni to na celej život, překousne to, bude si myslet něco o hovadech, a za hodinu je v pohodě. Z čehož vyplývá, že lhát je nemusí vlastně NIKDY, pokud to hezky zaobalíte.

Reakce na Qark #12Načítám náhled komentáře...: To jsou možná podvůdky, ale lhaním bych to nenazvala ani omylem. Když někomu řeknete, že tudy jenom procházíte, a při tom už tady mrznete 3 hodiny, protože jste jí chtěli sbalit, tak to není lež a nikdo to neřeší.

Já si myslim, že v tomhle je ten problém, že dost populace vidí slovo lež strašně agresivně, a já mezi ně teda určitě patřim. Lež vidim jako Lež s velkym L, něco, co mi prostě ublíží, protože lži ubližujou. Ty je asi vidíš jinak. Komunikační rozdíl,o)

Reakce na komentář: Qark #42Načítám náhled komentáře..., Qark #42Načítám náhled komentáře...

18
Arnold 22. 02. 2006 15:29

Cau holky, jsem pohledny svalnaty vysoky inteligenti citlivy milionar a nikdy nelzu,.. Hlaste se !!!


19
Marcy 22. 02. 2006 15:51

Myslim ze veta "Jde o to, abyste hráli srdcem, nebrali lež jako prostředek k ubližování a mysleli jste to s tou láskou vážně." by stala za zvyrazneni :-) Myslim ze pekne vystihuje myslenku celeho clanku..

Reakce na komentář: Darja #22Načítám náhled komentáře...

20
streetrock 22. 02. 2006 17:14

jenomže pokud ta holka za něco stojí a příjde ti na nějakou lež, tak se s ní můžeš rozloučit


21
Richi 22. 02. 2006 19:33

Kdo lže ten i krade … znáte to ne? :-)


22
Darja 22. 02. 2006 19:41

Reakce na Marcy #19Načítám náhled komentáře...: S tim já určitě souhlasim a nevšimla jsem si jí. Je zaobalená mezi spousty názory na to, že lež je dobře, a to, že tam napíšeš, že nemusí vždycky bejt, hlavní názor nezneguje. Když čteš knihy o astrologii, tak tam ti taky píšou, že střelci jsou ujetý, ale můžou bejt i klidný,o)



24
Augi 22. 02. 2006 20:26

Reakce na Navi #23Načítám náhled komentáře...: Asi tak :-)


25
XondraX 22. 02. 2006 23:08

Reakce na Navi #23Načítám náhled komentáře...: nelžu, nehraju divadlo, neklamu – jsem dodnes panicem :-)

Reakce na komentář: Aleš #32Načítám náhled komentáře...

26
Darja 23. 02. 2006 00:34

Nikdyj sem nelhala a s timhle jsem problém taky neměla,o) V tom případě jsem ale mimo a něco nechápu-v čem ty chlapi lžou tak, že nás to utvrdí v tom, jak jsou dokonalí, a skočíme s nima do postele? Ne, že by se mi to nestalo,o(, ale jde o to, že on mi nelhat mile, jak tady o tom celou dobu mluvíme, ale byl to Kretén a lhal ve všem, co šlo, a hnusně, včetně počtu partnerek, který měl souběžně se mnou,o/


27
Ash 23. 02. 2006 00:38

Reakce na Navi #23Načítám náhled komentáře...: Jak je ten citát – že moudřejší ustoupí, takže ve výsledku je svět veden kupředu bandou blbců – nebo tak nějak.. :-)

Já dám jeden příklad:

Lhář chudák řekne dívce, která má ráda kytarysty, že umí hrát na kytaru, i když on třeba ani neví, co to kytara je. Je to zbytečný, protože kdyby popravdě řekl, že hraje na piano, zjistil by, že dívka pianisty přímo zbožňuje. Jenže on sází na jistotu, takže lže kudy chodí.

Slušňák, který prohlédl, pozve dívku na neexistující koncert, kde se pak v den D zcela v duchu svého přesvědčení upřímně přizná, že ji podvedl, že se žádný koncert nekoná, ale jestli by mu byla ochotna odpustit, že jí zahraje něco na kytaru. Čert vem, že se ten koncert koná. Na detaily teď není čas. Když bude fajn, tak si ho bude chtít aspoň poslechnout, takže se třeba bude muset přiznat, že kytaru ani nemá, natož aby na ni uměl hrát. Jistěže – bude to lež jak vyšitá, když má kytaru ve skříni. Akorát teď jen nemá čas na hraní :-) V tomto duchu se systematicky prolže až ke své vyvolené. Pokud to bude nutné.

Slušňák blbec pozve dívku na koncert její zamilované kapely, aby jí udělal radost. Bude doufat, že si jej pak oblíbí.


Nevýhoda slušňáků je ta, že oni někdy špatně rozlišujou. Tak jako hlář bude lhát ze zvyku všude, i tam, kde by nemusel, tak slušňák bude "slušnej" i tam, kde to je zbytečné a vůbec se to neočekává.

Slušňáci jsou nešťastníci. Oni když se narodí, tak světu nerozumí. Maj třeba problémy v komunikaci. "Tak já se ozvu" je věta, která slušňákovi dává zcela jiný smysl, než jaký dává lidem, kteří ji sámi od přirody používají za účelem, k němuž ji ONI vynalezli :-) Takže je potřeba se naučit cizí jazyk.

Ale stačí mu rozumět, není potřeba ho používat.

Pak musí pochopit myšlení. Třeba že ženě se může líbit, když jí zaváže rozvázanou tkaničku, ale že to nesmí udělat dvakrát. Musí pochopit paradox. Nemusí jí ty tkaničky ale případně rovnou rozvazovat, aby si mrcha nemyslela, že ji buhvíjak žere, jen proto, že to tak dělají jiní.

Což ovšem opět neznamená, že jí botu s již rozvázanou tkaničkou nemůže rovnou sundat, i tu druhou, pak i to ostatní. Zavázat – zavázat se může někdy jindy.

Slušňák oportunista :-)

Reakce na komentář: Darja #31Načítám náhled komentáře...

28
Dany 23. 02. 2006 10:05

Kdo lže, ten krade. Vám to doma neříkali?


29
Jossh 23. 02. 2006 15:52

Tak to já lžu při balení pořád,když mě ta holka moc nezajímá – třeba včera jsem lhal hrozným způsobem,ale sbalil jsem ji – před týdnem mě jedna holka fakt zaujala a té jsem zas nelhal,protože v tomhle případě to nedělám,chtěl jsem ji poznat a říkal jsem jí co se mi nelíbí – nakonec jsem jí řekla,že je moc hezká a úžasná v posteli,ale nelíbí se mi její charakter – nerozdýchala to…

Reakce na komentář: Darja #31Načítám náhled komentáře..., Ash #34Načítám náhled komentáře...

30
ja 23. 02. 2006 17:53

Reakce na Navi #23Načítám náhled komentáře...: podepisuji v celem rozsahu…


31
Darja 23. 02. 2006 18:06

Reakce na Ash #27Načítám náhled komentáře...: ty kytaristy si beru osobně,oDDD

dneska jsem mluvila s kámošem a zjistila jsem, že každej bere věci jinak,o) znáte toho kolumba, jak objevil ameriku? tak já jsem jí objevila taky,o)

jde o to, že mně osobně kdyby někdo zalhal (a já jsem zástupce žen,o) v nějaký kravině, tak bych to nepochopila. Proč mi lhal? Jakej to mělo důvod? Je takovej chudák, že mi musel lhát? Ano, miluju kytaristy, ale nejsem blázen a na tohle mě fakt nikdo nesbalí. Miluju vysoký-hubený-černovlasý kluky a při tom můžu chodit s blonďatym tlustym. A blonďytýho tlustýho si budu vážit víc než vysokých-hubených-černovlasých, protože ho mám radši. A nejmíň si budu vážit toho, když se někdo dozví, že miluju vysoký-hubený-černovlasý, a proto příšerně zhubne a obarví si vlasy na černo (a začne hrát na kytaru,o). cenim si přirozenosti a dám na to, co z toho člověka vyzařuje. kolik lidí chodí se svym vzhledovym typem muže (tj. vysoký-hubený-černovlasý, ne milý-hodný-vášnivý-věrný)?? pro většinu lidí zůstává pouze idolem. možná se těchto lidí i bojí, a proto utřou slinu a vyjednou po tom blonďákovi, se kterym si pak založej rodinu.

lež vzbuzuje nedůvěru. navíc, jak řekl Ash, je naprosto zbytečná.

a jak jsi říkal, že slušňáci to maj těžký, tak to sakra maj. ano, lidi maj bejt slušný, ale nesměj si nechat sr*t na hlavu(pardon). v každym případě doporučuju VŠEM studium psychologie a vůbec zkoumání lidské duše (což se rovná psychologie,o) když člověka jakž-takž prokouknete a rozumíte mu, tak je to mnohem lepší. každý je jiný.

tohle platí samozřejmě obecně, ale u žen dvakrát tak. žena chce být pochopena a milována. Pochopena. Samozřejmě, bude mít svoje tajemství a to jí necháme, protože tajemství jsou krásný, ale musíte jí chápat. Což se naučit tak nějak dá, ale nejde to vždycky. Proto je nejlepší vybrat si holku, která je na podobný vlně v chápání (ačkoli může mít úplně jiný zájmy a všechno), spřízněnou duši, u který narozdíl u jinejch nespřízněnejch duší poznáte, kdy je smutná a chce, abyste jí konejšili, nebo je smutná a chce se vyřvat, nebo když je smutná, ale žádnej soucit nechce.

Reakce na Jossh #29Načítám náhled komentáře...: Taky bych to nerozdýchala. Takovejch chlapů, jako tady píšeš, že jsi, se strašně bojim.

A proto, slečny, dávejte si pozor a nejdřív myslete rozumem a toho chlapa si proklepněte, než začnete uvažovat o dlouhodobém vztahu, nedejbože o lásce…

Reakce na komentář: Ash #35Načítám náhled komentáře..., Jossh #50Načítám náhled komentáře...

32
Aleš 23. 02. 2006 18:08

Reakce na XondraX #25Načítám náhled komentáře...: Reakce na Navi #23Načítám náhled komentáře...: Lžu, hraju divadlo, klamu – jsem dodnes panicem :-)

Reakce na komentář: Darja #37Načítám náhled komentáře...

33
Darja 23. 02. 2006 18:10

Jo a ještě bych dodala k těm panicům-jestli tu holku chcete dostat jenom do postele, tak lhát můžete-je to sice šíleně hnusný, ale mít holku jenom na sex je na podobně ujetý úrovni. Ale probůh, jestli někdo uvažuje o dlouhodobym vztahu a chce lhát, tak nemůže počítat s tim, že mu to vyjde.

A ještě bych se chtěla omluvit, že se tady tak rozepisuju… nechala jsem se unést,o)

Reakce na komentář: Ash #35Načítám náhled komentáře...

34
Ash 23. 02. 2006 18:19

Reakce na Jossh #29Načítám náhled komentáře...: chtěl jsem ji poznat a říkal jsem jí co se mi nelíbí
Jaký to mělo cíl?

Reakce na komentář: Jossh #51Načítám náhled komentáře...

35
Ash 23. 02. 2006 18:32

Reakce na Darja #31Načítám náhled komentáře...: No.. já si zase musím vzít osobně toho idola ,oD Ale odpouším ti.

Reakce na Darja #33Načítám náhled komentáře...: Ale jen piš, já se předtím v Tvých přispěvkách moc dobře neorientoval, teď už je to lepší, a ten blonďák na dietě mě docela dostal :-D


36
BERmaestro 23. 02. 2006 19:32

Reakce na Siska #2Načítám náhled komentáře...: souhlasím to jsou doopravdy jediné 2 věci kdy můžeš lhát…Jinak mně přetářka a lhaní sere pokud na to přijdu takže musí se lhát a pžřetvařovat tak aby na to ten druhý nepřišel…


37
Darja 23. 02. 2006 20:42

Reakce na Aleš #32Načítám náhled komentáře...: Tlesk tlesk, teď jsme je všechny dostali!!,o)


38
b.B 24. 02. 2006 00:48

K tomu jestli je dobre lhat, ci nikoliv se vyjadrovat nechci. V tomhle smeru je dobra kniha: Proc muzi lzou a zeny placou?.

Me docela zarazil uryvek: Ne nadarmo se říká, že účel světí prostředky. Tenhle citat aplikoval Pepa Stalin kdyz posilal lidi do plynovych komor, a do gulaku ( sibir ). Takze prirovnavat lzi pri baleni marky a smrti 10 lidi, aby jich 15 prezilo je kapke nemistne. Takze bych docela ocenil kdyby jsi proste autor nastudoval historicke skutecnosti, nebo je umerene pouzival.

Reakce na komentář: Mike #39Načítám náhled komentáře..., Qark #40Načítám náhled komentáře...

39
Mike 24. 02. 2006 10:48

Reakce na b.B #38Načítám náhled komentáře...: Prosim Te, autor si na sebe uz dlouho naklada vetsi bremeno, nez je schopen vubec unest… :-)


40
Qark url 24. 02. 2006 11:27

Reakce na b.B #38Načítám náhled komentáře...: Naprosto skvělá, skoro učebnicová, ukázka flame. Na začátku se napíše souvislost s článkem. Potom se vybere nějaká věta a ta se vytrhne z kontextu, negativně zabarví a manipulačně podkreslí. Zmiňovaná úvodní souvislost s článkem je důležitá, protože navádí ostatní k tomu, že i flame s článkem přímo souvisí.
Na to se chytne plno lidí, kteří čekají v ústraní, jak to někomu nandají a ti začnou reagovat nesmyslnými výkřiky, který s původním flame mají společného jen negativní směr. V konečné fázi se přidají jiní křiklouni, kteří začnou souhlasit a často i děkovat autorovi nesmyslného výkřiku.
Všechny tři skupinky jsou spokojené. Manipulátor si zahrál s lidmi. Zmanipulovaný si zakřičel s pomocí někoho silnějšího a nakonec ten poslední vyvětral svoje emoce a cítí se lépe. A to jsou důvody, proč je flame tak oblíbené. Všichni tři si pomazlili ego a nandali to někomu jinému (nejčastěji autorovi).
Ale to není jediný důvod, proč je tahle ukázka skoro učebnicová. Říká se totiž, že takhle zmanipulovaní lidé a křiklouni bývají nezřídka vysokoškoláci, což nám sám Mike potvrdil svojí adresou počítače. Oběma zúčastněným za ukázku děkuji :-D

Reakce na komentář: b.B #45Načítám náhled komentáře...

41
Darja 24. 02. 2006 14:14

flame neznám a nikdy jsem o něm neslyšela, ale z tvýho popisu jsem to pochopila. v každym případě ale více méně souhlasim s tim, co tady byo řečeno, protože tenhle článek je fakt špatnej. máš velikou sledovanost a tisk (blog,o) je schopnej manipulovat s lidma. manipulátor jsi ty. je to tvůj názor, ale stovky hošků pomocí tohohle balej slečny. a občas jsi docela mimo (i když musim říct, že ne moc často), ale dělat z kluků hlupáky, který zvyšujou svoje ego lžema, je špatně.

dost jsem o tom přemýšlela a došla jsem k nejjednoduššímu závěru– LEŽ JE PROSTĚ ŠPATNÁ, vždycky.

Reakce na komentář: Qark #42Načítám náhled komentáře..., Ash #43Načítám náhled komentáře...

42
Qark url 24. 02. 2006 14:56

Reakce na Darja #41Načítám náhled komentáře...: Jak jsi správně řekla, ty vidíš lež desně negativně. Když někdo lže, je to špatný, ale když to špatný není, nazýváš to nepravdou.

cituji Reakce na Darja #17Načítám náhled komentáře...: : Nemám ráda ani malý lži (což je něco jinýho, než velký nepravdy, ty se tolerujou, a možná i vyžadujou).

V tom případě ale slovíčkaříš a na tom přece nemůžeš stavět kritiku celého článku. Přitom sama souhlasíš s tím, že NEpravda se říká podle toho, jestli zraňuje míň než pravda a to pouze člověku, který by pravdu neunesl.

cituji Reakce na Darja #17Načítám náhled komentáře...: : Když jde o to, když se vás holka zeptá, jestli jí to sluší, tak většinou říct, že fakt jo. […] Ale taky jde o to, jak se ta holka vrátí naladěná, jestli uvažuje o tom, jestli koupila dobře a ptá se, protože chce vědět váš názor, nebo jestli je nadšená jak blázen, protože přesně po tomhle už tak dlouho toužila.

Článek není špatný, protože TY máš problém se slovem lež. :-)

Takže když to shrnu: Můj článek mluví o nepravdách, které neubližují. A kdo chce slyšet pravdu, tak se nikdy nemá ptát tak, jako by ji slyšet nechtěl. A myslím, že na tomhle se podle tvých reakcí přece shodnem, tak proč ty zbytečné útoky?

Reakce na komentář: Darja #48Načítám náhled komentáře...

43
Ash 24. 02. 2006 16:17

Reakce na Darja #41Načítám náhled komentáře...: občas jsi docela mimo (i když musim říct, že ne moc často)
Dobrá hláška. Přiznám se, že já si většinou nejsem moc jist, jestli zrovna jsem ten, kdo je schopen rozpoznat, co je správně a co je mimo. O to víc potěší, když v tom má někdo jiný jasno :-D

I když osobně se domnívám, že v naprosté většině případů se jedná o různý pohled na věc. Dávání různých významů témuž slovu různými lidmi je začátek, totéž se někdy děje s větami a končí to smyslem celého článku.

Třeba já si vůbec nemyslím, že někde v článku jsou z kluků dělání hlupáci zvyšující si ego lžemi :-O Ještě tak možná bych připustil, že jsou z holek dělány osoby, zvyšující si ego žádostí o lži :-)

Na druhou stranu, když si někdo zvyšuje ego lžemi, ještě to vůbec nenznamená, že je hlupák. Tak že i kdyby to někdo někdy někde napsal, pořád tím neřekne, že je hlupák.

Už Ti zase moc nerozumím :-(


44
OKi98 25. 02. 2006 00:35

Vy jste asi nepochopili, co měl Qark na mysli. Už jsem to několikrát zmiňoval, takže znovu: mnoho lidé si neuvědomuje, že jsou dva typy lží:

1)defenzivní – člověk lže aby něco získal/před něčím se ochránil. Tento typ lži je špatný a používají ho slaboši.
Učebnicový přiklad: holka se má vyspat s klukem. Aby se necítila jako děvka zeptá se ho: "Myslíš to se mnou vážně?". On ji odpoví "Ano." i když to není pravda.

2)konverzční – lež je použivaná pro odlehčení nebo zpříjemnění atmosféry. Tento typ lži je neškodný a není na něm nic špatného.
Učebnicový příklad: vykládání vtipu v ich formě


45
b.B 25. 02. 2006 12:02

Reakce na Qark #40Načítám náhled komentáře...: Qaurku to ze te to nastvalo chapu, ale touhle reakci jsi me docela zklamal. Sam pisu clanky, takze negativni komentaze znam, a doopravdy jsi nemyslim ze patrim mezi autory Flamu ( slysim o tom poprve, ale rekneme ze tvuj popis je docela presny.. a rekneme ze neco takoveho existuje ). Ale reagovat tak ze vlasne zacnes neprimo urazet komentatora tim, ze ho oznacis za nejisteho ztroskotance, ktery se seberealizuje na urazkach nekoho jineho mi prijde dost trapne a ubohe. Ty jakozto autor mas byt nad veci a pripadne "Flamy" (coz doufam muj komentar nebyl, jestli ano, tak se omlouvam, jak jsem jiz rekl sam taky pisu, a nechtel bych se zaradit k "temto", proste jsem videl spojeni "ucelu a sveceni prostredku" a okamzite se mi vybavy neco ne je z jine schranky-je to mozna jen muj "osobni" pohled na tento citat ) nekomentovat, a kdyz se k nim uz chces vyjadrit dobre, ale v zadnem pripade bys podle me rozhodne nemel utocit na autora.

A jeste k bezprostredni reakci po mem prispevku od Mike: neznam Qarka newim jak moc pracuje a jak je vytizen a jak tezky ma zivot od detstvi az po soucastnost. Ale jakmile jednou neco napise a publikuje bere za to zodpovednost, coz on urcite moc dobre vi. Ja jsem ho neobvinil z vrazdy, jenom jsem vyjadril MUJ nazor na pouzivani jednoho citatu v kontexu.

Qarku asi mas dobre kamarady. :-)


46
fdsffds 25. 02. 2006 12:23

z Qarkova článku „Jak na ženský“
(http://www.qark.net/qark-jak-na-zensky.html)

Tohle není pro kluky, kteří neumí lhát, usmívat se a jsou zamlklí a nesmělí.
(…)
Jakou dívku zásadně nebrat:
Zmalovanou a nafintěnou. Taková je jen do města a rozhodně není do každého počasí. A ta hrůza až ji jednou uvidíte po ránu! Nejdůležitější je přirozenost. Přetvářku nebrat!




Vzhledem k tomu, že u čtenářů/ek předpokládám přítomnost alespoň učité elementární inteligence, nepřikládám k těmo citacím žádný komentář.

Reakce na komentář: Ash #47Načítám náhled komentáře...

47
Ash 25. 02. 2006 15:17

Reakce na fdsffds #46Načítám náhled komentáře...: Jojo, dobrej výběr. U dívek je důležitá PŘIROZENOST, u kluků zase PŘESVĚDČIVOST. Sedí to přesně, akorát se to nesmí prohodit :-)

Kdyby to bylo naopak, přirozený nesmělec ostrouhá a umělá fifina bude zařazena do "nebrat". Je to úplně přesný.


48
Darja 26. 02. 2006 21:22

Reakce na Qark #42Načítám náhled komentáře...: samozřejmě. Celou dobu tady mluvím o tom, že jsem nepochopila, jaký lži ty myslíš, jestli ty velký, nebo nepravdy. To je tvoje chyba. Moje chyba je, že když se řekne slovo "lež", tak se mi v uších rozezní zvony a vidim rudě,o)

Reakce na komentář: Qark #49Načítám náhled komentáře...

49
Qark url 26. 02. 2006 21:26

Reakce na Darja #48Načítám náhled komentáře...: …když se řekne slovo "lež", tak…
to musí být dost blbý vstávat zuřivě z postele, kdykoliv to slovo někdo vysloví :-) To si asi moc nepoLEŽíš :-D


50
Jossh 27. 02. 2006 11:36

Reakce na Darja #31Načítám náhled komentáře...: Kdyz se s ni chci vyspat tak lzu – kdyz me nejaka zaujme,rozhodne nelzu a rikam ji jen pravdu at se ji to libi nebo ne – s tou co pisu jsem tri noci nespal – ona chtela,ale ja ji rikal,ze nechci,ze ji chci poznat,protoze me zaujala vypadalo to nadejne – po case jsem zjistil,ze to neni holka na cely zivot a na lasku a proto ji vyhovel(chtel jsem to taky) a vyspal se s ni parkrat,ale nakonec ji rekl,ze vic at ode me neceka – nastesti jsem ted zamilovany do holky s kterou si rikame oba pravdu – spime vedle sebe,ale milovat se chcem oba az to budeme oba citit tecka

Reakce na komentář: Darja #53Načítám náhled komentáře...

51
Jossh 27. 02. 2006 11:39

Reakce na Ash #34Načítám náhled komentáře...: Cil byl zalozit vztah na duvere – tj. rikat si co se mi libi a co ne – kdybych ji chtel opichat tak lzu-tahle me zaujala a chtel jsem ji poznat a mozna zalozit dlouhodoby vztah tecka.


52
straw 27. 02. 2006 14:44

Hodim otazku do davu:
jaky je vas nazor, kdyz vam holka po nekolika dnech vztahu rekne, ze vam zatajila, ze mela pred par tydny tezkej rozchod a porad se neciti na dalsi vztah a ze chce byt zatim jen kamaradka? Urcite nejsem jedinej, komu se to stalo :-)

Reakce na komentář: Darja #53Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #56Načítám náhled komentáře...

53
Darja 27. 02. 2006 15:07

Reakce na Jossh #50Načítám náhled komentáře...: Ne, nechápu tě. Máš jinej přístup k životu, my slušné slečny… ,o)

Reakce na straw #52Načítám náhled komentáře...: Z hlediska lží je to zatajení pravdy, což lež není, takže ona je v právu, ale asi to moc příjemný nebylo,oD


54
Mike 27. 02. 2006 16:16

Jasan Qarku, jsem vysokoškolák a ten tvůj "flame" (kam na ty "cool" výrazy chodíš, prosím Tě? :-) je pitomost, vážně. Stejně jako ty používám především vlastní hlavu, nepotřebuju žádného "firestartera" k napsání výše uvedeného a jen ti dávám najevo, že podle mě píšeš o něčem, co nejsi schopen pojmout a projevuje se to na klesající úrovni tvých článků, z kterých si právě přemýšlivý vysokoškolák moc nevezme. Už si doufám rozumíme, ju?

Reakce na komentář: Smoky la Moka #57Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #61Načítám náhled komentáře...

55
Nomusichere 27. 02. 2006 16:18

Ojoj! Tady to vře! :-D


56
Mawe47 27. 02. 2006 16:47

Reakce na straw #52Načítám náhled komentáře...: v kazdem pripade bolave srdce hlavne touzi po tom, aby ho nekdo miloval… takze zas na druhou stranu se nedi co divit, kdyz s vama ten vztah navaze ale pak ji dojde ze vas nemiluje aby s vama ten vztah chtela. jen ste ji poskytli na chvili to, co chtela


57
Smoky la Moka 27. 02. 2006 19:51

Reakce na Mike #54Načítám náhled komentáře...: Smím-li se zapojit do debaty, rád bych uvedl na pravou míru význam slova "flame". Především to není žádný Qarkův "cool" výraz, je to prostě obyčejný slovo, který by mělo být známý každýmu, kdo někdy debatoval na jakymkoliv diskuzním fóru.
A pokud bych se měl pokusit "flame" definovat, řekl bych, že jde o příspěvěk, který slouží k vyprovokování nebo udržování diskuzí, kde jsou obsahem nikam nevedoucí hádky a provokace ostatních uživatelů. A jakmile se to rozjede jak má, pak je z toho slušnej "flamewar". To si připiš jako další nový slovíčko do sekce "cool výrazy" ;-)

Reakce na komentář: Ash #59Načítám náhled komentáře...

58
Gi 28. 02. 2006 17:06

Lež má krátké nohy – říká se a já tomu věřím. Pochválit přítelkyni nějaký modní výstřelek, abych jí udělal radost, přesto, že se mi nelíbí, neumím. Prostě mlčím a ona z mého pohledu vyčte, že to není pravé ořechové – a balit někoho za pomoci byť jen malé lži, to už vůbec ne.
Pravda bolí, jen pokud jí neumíte sdělit šetrně /čímž netvrdím, že to vždy dokážu/.


59
Ash 28. 02. 2006 19:03

Reakce na Smoky la Moka #57Načítám náhled komentáře...: Dodejme, že nejeden takový příspěvek je napsán nikoliv za účelem provokace, ale čistě z blbosti. Subjektivní vina autora je pak nižší, byť následky mohou být srovnatelné se zlým úmyslem.


60
baster 01. 03. 2006 22:50

Mno… docela poučné. Zvlaste OKI. Dobré. Tedy puvodne po precteni clanku jsem jej nebral tak doslova. Bral jsem jej spise tak ze lhat se nema ale v boji o to aby clovek pri prvnim…opakuji PRVNIM kontaktu trochu zaujal se muze uchylit k lehkemu pribarveni ci nafouknuti skutecnosti. Tj. ze jeho "lez" ma pravdivy zaklad. Napriklad v otazce Ty mas take sportaka jde rici: Jasne ze mam super faro :-). Pokud by slecna trvala na objemu motoru a znacce tak po otazce zda ji jde o me auto ci o me by toho snad nenechala. Pokud ne tak bych snad rek rek by ji clovek lhat i mel aby se poucila ze sve blbosti….no to jsem trochu prehnal – kazdopadne bych nechal byt. Te jde jen o me auto.

Ale dosti o autech. V lasce jde rikat pravdu tak aby nevyznela fadne, pripadne i mohla byt dvojsmyslna. Nicmene by to nemela byt lez (az na pripady kdy chci nekoho necim pozdeji prekvapit a potesit a tak ted lzu aby mel za pul hodiny radost z prekvapeni nejlepe prijemneho).

Myslim ze devcata hledaji ve vztahu predvsim jistotu. Pokud umyslne lzete tak jim ji nedavate. V nekterych pripadech vam odpusti (jako treba v pripade utajeneho milionare) pokud mate dosti dobry duvod k teto lzi (pokud se ovsem zda dosti dobry i jim).

Takze rada by spis mela znit pravdu prikraslete nebo vyjadrete dvojsmyslne (nadnesene) ale myslite-li to vazne TAK NELZETE :-).


61
Norwaiz 08. 03. 2006 14:06

Reakce na Mike #54Načítám náhled komentáře...:
podle mě píšeš o něčem, co nejsi schopen pojmout a projevuje se to na klesající úrovni tvých článků, z kterých si právě přemýšlivý vysokoškolák moc nevezme.

Nemyslím si, že Qark-ove články majú klesajúcu tendenciu, skôr mi to pripadá, že väčšina komentárov k článkom má klesajúcu tendenciu, čo môže byť aj dôvodom, že ich Qark možno v blízkej dobe zruší …


62
Norwaiz 08. 03. 2006 14:07

"Kdo lže, ten vede". Otázka je na ako dlho:-?
Osobne by som napísal: "Kto přikrášluje skutočnosti, ten vede".
Btw dobrý článok, pravdivý, aj keď mám osobne iný názor na "lož" a na jej aplikovanie v praxi. Je škoda, že tento článok pochopilo dosť ľudí zle :-) a preto tu zbytočne vznikla taká menšia "flamewar".


63
itt 09. 03. 2006 23:09

Spíš než lhaní, preferuji taktní zamlčování.


64
Kame 27. 03. 2006 16:05

Jeste co se tyce tech ocekavanych odpovedi. Vcera se me mlada zeptala jestli bych s ni chodil i kdyby byla skareda. No chapete to? Co tim myslela ….?? :-)

Reakce na komentář: Ash #65Načítám náhled komentáře..., John #66Načítám náhled komentáře...

65
Ash 27. 03. 2006 18:35

Reakce na Kame #64Načítám náhled komentáře...: Na stupidní otázky podobného typu s klidem odpovídám, že nevím. Že nejspíš asi jo, si myslim, ale že nevím. Zároveň se snažím, aby z hlasu poznala, že ji mám rád, takže i když nevím, tak že "ano". Odmítám dívky o podobných věcech explicitně ujišťovat, …i když by se jim to možná líbilo :-D Nejsem hodný blbec.

Reakce na komentář: Kame #67Načítám náhled komentáře...

66
John 27. 03. 2006 18:40

Reakce na Kame #64Načítám náhled komentáře...:
To je taký oblíbený ženský vtip. ;-)
Možná se chystá ztloustnout, tak si dělá průzkum. :-P

Reakce na komentář: Kame #67Načítám náhled komentáře...

67
Kame 28. 03. 2006 10:07

Reakce na Ash #65Načítám náhled komentáře...: no jo to je prave ta otazka na kterou se ceka odpoved Ano. Tak jsme se o tom jeste bavili a nato jsem se ja zeptal cjestli by me milovala kdybych ztloustnul a zplesatel :-) Jeji odpoved byla ze by se videlo az jak moc bych byl osklivy :-)
Reakce na John #66Načítám náhled komentáře...: nestras :-)


68
03. 04. 2006 15:22

Reakce na Darja #6Načítám náhled komentáře...:
milá Darjo – domníval jsem se, že ženy s Tvými názory snad už ani nežijí. Pokud jsi to myslela vážně a s absolutní platností pro obě strany, pak věřím, že takový vztah je lepší než prolhaný. Zatím jsem nic takového nezažil. Přitom bych si to přál, ale zejména u holek sháněných přes net je to VELKÝ problém. Lžou jak zajíci. Ve zprávách a při osobním setkání taky. A předpokládají, že lžu i já – to je na tom to nejbolestivější…


69
Argarag 06. 07. 2006 23:09

kdyz si u tech filmu – muj oblibeny obchodnik se smrti: "Some of the most successful relationship are based on lies and deceit,so that's why they usually end up anyway, it's a logical place to start"
pro mene jazykove nadane volny preklad: "Některé z nejšťastnějších vztahů jsou založené na lžích. Protože takhle jednou skončíte.Takže i začít lhaním je potom logické."


70
Tommy 30. 07. 2007 19:25

určitě na tom něco je…ani bych tomu neříkal lži,to zní tak moc..já nevím..jako nějaký podfuk.říkal bych tomu spíš přikrášlení skutečnosti.to zní mnohem lépe.nejde kolikrát ani tak o úplnu nepravdu,jako spiše o idealizaci skutečnosti.tím chci,že řekneme pravdu,ale tak,aby to vyznělo co nejlépe.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.