QARK.net — Muzeum lásky: 5. díl - změna je život
Muzeum lásky: 5. díl - změna je život

Muzeum lásky: 5. díl – změna je život

Předchozí díly [1 » 2 » 3 » 4]
Zuzka 2

hostKdyž jsem se ráno probudil, nebylo mi zrovna nejlépe. Každá změna bolí, a i když jsem se do nové práce těšil, stále mi v hlavě ležela šéfová. Mám rád sex a s ní byl opravdu úžasný. Tu myšlenku jsem ale rychle zahnal a v polospánku začal připravovat ranní kávu, ve kterou jsem vkládal veškeré své ospalé naděje. Na stole ležela věc, kterou jsem tam skoro určitě včera nedal. Oranžová vizitka. Náhle jsem si vzpomněl na Zuzku a její ústa, která ne a ne se zavřít. Měl bych jí zavolat? Káva stydla a já přemýšlel.


V 7:55 jsem vstoupil do obrovské budovy, která měla být přinejmenším následující měsíc mým novým pracovištěm. Moji noví kolegové už seděli ve svých kójích a civění do monitorů střídaly ospalé pohledy z oken. Nebyla to práce, která by mě nějak zvlášť lákala, ale plat byl celkem slušný a hlavně mi nešéfovala tupá blondýna, nýbrž starý, plešatý a obtloustlý šedesátník. Po téměř přátelském přivítání mi sdělil pár základních pravidel, a i když se snažil chovat sebejistě a odpočatě, bylo poznat, jakému stresu musí každý den čelit. Aspoň po mě nebude házet své kalhotky, řekl jsem si.

Pracovní den uběhl celkem rychle. Na úvod jsem dostal relativně zajímavou a jednoduchou práci a ještě si stihl s kolegy zajít na oběd. Byl jsem spokojený, ale ta vizitka mi pořád vrtala hlavou. No co, teď nikoho nemám a zrzku jsem v posteli taky nikdy neměl, řekl jsem si a začal vytáčet Zuzanino číslo. Ozval se hrubý mužský hlas a podivným německým přízvukem mi sdělil, že „sestra“ hned přijde. Když se minutu nikdo neozýval, už jsem to chtěl položit, náhle se však ozval její pisklavý hlásek, který mě v tramvaji tak obtěžoval. Omluvila se za provolanou minutu a nabídla mi, že bych k ní dnes mohl zajít na večeři, protože je tu její bratr z Německa a budou slavit jeho pracovní úspěchy. Souhlasil jsem a pohrával si s myšlenkou, že možná překonám osobní rekord a během jednoho týdne budu mít v posteli dvě ženy, i když Zuzka asi nebude tak dobrá, jako šéfová.

Hodil jsem na sebe obyčejné džíny, čistou košili a navoněl se tím nejlepším a momentálně jediným parfémem, který jsem měl. Venku už slunce dávno zapadlo a já se vydal do svého oblíbeného obchodu koupit lahvinku nějakého dobrého vína. Nevěděl jsem, jaké koupit, můj výběr však zúžil pohled do peněženky. Nezůstalo mi tam ani pět stovek, a to jsem měl další den dát oblek do čistírny. Inu levné víno je také víno – koupil jsem Rulandské Šedé a vyrazil rovnou za Zuzkou a jejím německým bratrem.

Ve dveřích mě přivítala překrásná žena oděna do černých večerních šatů s rozparkem. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, že ta sexy slečna je opravdu Zuzka a po přátelské puse na přivítanou jsem vešel dál. Byt byl takový, jaký jsem si ho pamatoval, ale teď všude hořely svíčky a po bratrovi jako by se slehla zem. Začínal to být velmi zajímavý večer.


Pokračování příště…



Související články:
(externí autor) Llardius | 14. 01. 2006 17:06 | Komentáře: 40 | ::Muzeum lásky


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Komentáře


1
rcorp 14. 01. 2006 19:22

Wtf?

Reakce na komentář: Qark #4Načítám náhled komentáře...

2
streetrock 14. 01. 2006 19:42

qarku mám na tebe otázku– kde balíš radši, na ulici nebo na diskotéce?????

Reakce na komentář: Qark #4Načítám náhled komentáře...

3
pif 14. 01. 2006 19:55

a sakra ;-) tak to bude asi zhave co x)))


4
Qark url 14. 01. 2006 20:40

Reakce na rcorp #1Načítám náhled komentáře...: Věc se má tak. Jednomu čtenáři bylo asi líto, že Muzeum lásky už nepokračovalo skoro rok a tak se rozhodl napsat další díl sám. Mně to přišlo zajímavé a proto jsem to publikoval.
Reakce na streetrock #2Načítám náhled komentáře...: Otázka zajímavá, mám pocit, že by vydala na celý článek. Ale zkusím odpovědět stručně. Na diskotéce je nízká šance sehnat holku na chození a 95% jich kouří. Na ulici je situace mnohem lepší, navíc nejsem ve výběru omezen jednou místností. Raději proto volím druhou možnost.

Reakce na komentář: rcorp #8Načítám náhled komentáře..., streetrock #9Načítám náhled komentáře...

5
"D" 14. 01. 2006 21:22

kdyz to clovek cte tak to spis nastve :-), ovsem jestli to neni taktika jak nas poslat "do boje" a nejakou slecnu nabalit :-)


6
Fix hymlhergot 14. 01. 2006 23:31

Nevim, nesedi mi tenhle "clanek" na tyhle stranky. Myslim ze oki98, (89? mozna 86, ted nevim) Llardius a podobni to tady qarkovi akorat kazi. Uz sem procital docela slusny pocet blogu, a nekdy by me fakt zajimalo jak je mozne ze jim tam vubec nekdo leze. Qark rulez…

Reakce na komentář: Klea #14Načítám náhled komentáře...

7
Navi 15. 01. 2006 00:00

tak a ted jako poradna knihovnice ho privaze k posteli a zliska mu zadek :-)

Reakce na komentář: Qark #18Načítám náhled komentáře...

8
rcorp 15. 01. 2006 00:01

Reakce na Qark #4Načítám náhled komentáře...: Ja jsem uplne zapomnel, ze tady neco takoveho vubec bylo, a abych rekl pravdu, tak mi to vubec nechybelo. A i kdyz se nekomu cervena knihovna muze libit, a kdyz odmyslim literarni kvalitu tohoto "dila", tak prece jenom predchozi zkusenost s rocni pauzou vnucuje otazku, jestli ma v tom vubec cenu pokracovat. Mno, treba to Llardiusovi vydrzi dele nez na dalsi 4 dily. Ja ale doufam ze ne.


9
streetrock 15. 01. 2006 09:05

Reakce na Qark #4Načítám náhled komentáře...: hm dík moc, mám na to stejnej názor a to kouření mě u holek taky moc vadí,ale kdybys chtěl tak bys taky vo to mmohl nějakej ten článek napsat



11
Smoky la Moka 15. 01. 2006 12:19

Reakce na Llardius #10Načítám náhled komentáře...: Ser na ně, je to dobrý :-)


12
Пётр 15. 01. 2006 16:48

Reakce na Llardius #10Načítám náhled komentáře...: Je to dobrý a chci si to dočíst do konce :-)


13
ahoj 15. 01. 2006 17:35

Reakce na Llardius #10Načítám náhled komentáře...: mně se to taky líbí :-)


14
Klea 15. 01. 2006 18:14

Reakce na Fix hymlhergot #6Načítám náhled komentáře...: s tím zcela souhlasím. Měla jsem tyhle stránky docela ráda, ale čím víc tady objevuji tyto nesmyslně (mnohdy až nevhodné) bláboly, tím méně se sem vracím.
Pozor Quarku abys o své čtenáře nepřišel…

Reakce na komentář: Smoky la Moka #16Načítám náhled komentáře...

15
Klea 15. 01. 2006 18:18

Reakce na Llardius #10Načítám náhled komentáře...: nelíbí – to špatně řečeno. Přijde mi, že se to nehodí na tyto stránky. Když napíšeš něco takového a dáš to kam to patří, bude to mít úspěch.
Na tomto blogu bývaly vždy věci, které měly jiný smysl, než jen zaplácnutý čas. Tem mi však zde jaksi unikl…

Reakce na komentář: Qark #18Načítám náhled komentáře...

16
Smoky la Moka 15. 01. 2006 21:06

Reakce na Klea #14Načítám náhled komentáře...: Proboha tak to nečti, dyť tě nikdo nenutí. A i kdyby nakrásno bylo těch pár článků co nepsal Qarak špatný (o čemž pochybuju), tak je naprosto nelogický, že by měl přicházet o čtenáře. Seš zaujatá nebo co? Inteligentní čtenář si vybere to co potřebuje a zbytek prostě přejde, nespokojenej idiot bude do všeho rejpat. Tak se nad sebou zamysli a až tak učiníš, můžeš nás tu zase obšťastnit svými rozumy.

Reakce na komentář: Klea #19Načítám náhled komentáře...

17
Llardius 15. 01. 2006 22:52

Kleo, vždyť ti to nijak neztěžuje orientaci na Qarkových stránkách, nebo snad ano? Kdybys musela každý den přebírat v desítkách článků, tak neřeknu, ale když se tu objeví zhruba jeden článek týdně, přece není takový problém prostě to přeskočit. Já si naopak myslím, že se to sem hodí, protože spousta lidí se ráda odreaguje na nějaké té povídce. :-) Kdo ví, jak to teď s tou zrzkou dopadne.. ;-)

Reakce na komentář: Klea #19Načítám náhled komentáře...

18
Qark url 15. 01. 2006 23:25

Reakce na Navi #7Načítám náhled komentáře...: To vážně knihovnice dělají? No vidím, že s tím máš asi nějaké zkušenosti, jen se pochlub :-D
Reakce na Klea #15Načítám náhled komentáře...: No když si koupíš časopis, tak taky nečteš úplně každý článek. Na webu je to stejné, jen tě to nic nestojí :-) Nejde se totiž zavděčit úplně všem lidem. Ta série Muzeum lásky měla tenkrát velký ohlas a lidi mi i psali dotazy mailem, kdy to bude pokračovat. Tohle pokračování mi navíc přijde důstojné a komu se nelíbí, tak ho přece nemusí vůbec číst. To dá přece rozum.

Reakce na komentář: Klea #19Načítám náhled komentáře...

19
Klea 16. 01. 2006 17:07

Reakce na Smoky la Moka #16Načítám náhled komentáře...: Reakce na Llardius #17Načítám náhled komentáře...: Reakce na Qark #18Načítám náhled komentáře...: Možná jsem měla naivní představu, že i ty "cizí" články budou mít smysl, když je sem Quark dal. Nemají žádný, bohužel. A když už jste se ohradili s tím, že to nemám číst – no bohužel nevím, že tím ztrácím pouze čas a nic se nedovím, dokud to nepřečtu. Není do věcí inteligence! Ale faktem jest, že příště "cizí" články už asi číst nebudu – čistě preventivně.

Reakce na komentář: ahoj #20Načítám náhled komentáře..., Llardius #21Načítám náhled komentáře...

20
ahoj 16. 01. 2006 20:40

Reakce na Klea #19Načítám náhled komentáře...: a to já si je zase klidně přečtu :-P


21
Llardius 17. 01. 2006 14:07

Reakce na Klea #19Načítám náhled komentáře...: Obsah článku je stručně shrnut v titulku. Tvůj argument, že se nic nedovíš, pokud to celé nepřečteš, by nabyl smyslu pouze v případě, že by titulek článku měl jen málo společného s jeho obsahem, protože pak bys opravdu nevěděla, co tam bude a musela bys přečíst celý článek, abys to zjistila. Ale jelikož je již z úvodu jasné, že můj článek je povídka, můžeš se buď rozhodnout přečíst ji, ikdyž možná nebude tak dobrá, jako ty Qarkovy, a nebo ji nechat být. Nic tě nenutí číst ji.

Reakce na komentář: Klea #32Načítám náhled komentáře...

22
Smaky007 17. 01. 2006 14:53

Jako podle mě to neni špatnej nápad… Nejsem žádnej Xtrémní příznivce těchhle příběhů,ale občas si je přečtu a třeba se u nich i pobavim… Radši zabiju čas na tom,že si přečtu článek,kterej mě tak úplně nezajímá,než tím,abych trčel někde ožralej a s jinýma podobnýma zabijákama času…

Reakce na komentář: Llardius #23Načítám náhled komentáře..., Fix hymlhergot #24Načítám náhled komentáře...

23
Llardius 17. 01. 2006 15:29

Reakce na Smaky007 #22Načítám náhled komentáře...: To je přesně můj názor, ikdyž co se týče toho alkoholu, tak v tom bychom si nerozuměli :-)

Reakce na komentář: Smaky007 #25Načítám náhled komentáře...

24
Fix hymlhergot 17. 01. 2006 15:41

Reakce na Smaky007 #22Načítám náhled komentáře...: No nevim jak si na tom ty ale mi pripada zajimavjejsi zabijet cas s kamosema a klidne u toho i chlastat, pokud je za co ;-)

Reakce na komentář: Smaky007 #25Načítám náhled komentáře...

25
Smaky007 17. 01. 2006 16:17

Reakce na Llardius #23Načítám náhled komentáře...: Reakce na Fix hymlhergot #24Načítám náhled komentáře...: Ne,tím jsem chtěl poukázat na to,že člověk zabíjí čas věcma,který žádnej pozitivní vliv na člověka nemaj (kocovina) a ještě u toho přijde o prachy… ;-)

Reakce na komentář: Llardius #26Načítám náhled komentáře...

26
Llardius 17. 01. 2006 16:58

Reakce na Smaky007 #25Načítám náhled komentáře...: A občas i o panictví :-D

Reakce na komentář: Smaky007 #27Načítám náhled komentáře...

27
Smaky007 17. 01. 2006 20:52

Reakce na Llardius #26Načítám náhled komentáře...: Tak to jsem (abych pravdu řekl) ještě nezkoušel… Ale jako pověšinou,když se chlastá,tak je to (teda aspoň u nás) s klukama… A s nima o panictví přijít nechci…;o)

Reakce na komentář: Llardius #28Načítám náhled komentáře...

28
Llardius 17. 01. 2006 21:34

Reakce na Smaky007 #27Načítám náhled komentáře...: My chlastáme i s holkama. S klukama bys přišel o anální panenství :-) Ale to už odbíháme od tématu.

Reakce na komentář: Smaky007 #29Načítám náhled komentáře...

29
Smaky007 18. 01. 2006 21:15

Reakce na Llardius #28Načítám náhled komentáře...: No,tak jako kdybych šel já do nich,tak bych přišel oo panictví,nemyslíš??? :-) Jako je mi 14 a panic ještě jsem… ;-)

Reakce na komentář: BERmaestro #30Načítám náhled komentáře...

30
BERmaestro 18. 01. 2006 22:36

Reakce na Smaky007 #29Načítám náhled komentáře...: V čem zabijíš čas když jsi na pivu s kamaradem rozhodně je to lepší využití volného času než sedět u kompu…z jednoho jediného hlediska se to dá pochopit..představ si že bys celej život seděl u kompu..a někdo jinej by třeba šel ven a bavil se s kámoši..Kdo myslíš že by měl sám ze sebe na konci života lepší pocit ten který ho promarnil u počítače a strávil s obrzovkou nebo ten který si ho užil u piva a s kámoši(jo ve 14 s náma fakt baby nechlastali) a kámoškami..Jde o to ne se ožrat ale ten večer si užit tohle neni o alkoholu..a pokud vim že mně bude rano bolet hlava vypiju litr vody protože alkohol odvodňuje a proto tě potom bolí hlava..a není co řešit…A pokud si tady někdo myslí že sedět u počítače je lepší alternativa než sedět u piva je to jeho věc ale u počitače nejsi ve společnosti u piva ano..tedy je to závislost jak závislost…nic se nesmí přehánět…ke článku jestli se někomu nelibi tak ať ho nečte a zvláštní že to povětšinou psali holky…

Reakce na komentář: Smaky007 #31Načítám náhled komentáře...

31
Smaky007 19. 01. 2006 07:23

Reakce na BERmaestro #30Načítám náhled komentáře...: Néé,špatně jsi mě pochopil… Bylo to míněno tak,že prostě přijdu do hospody a tam bych se šel (tak,jako to dělá hafo mých známých) ožrat do němoty… Jasně,ve společnosti jsem rád (byl jsem hulič a od tý doby neznám nic jinýho,než společnost) a proti tomu vůbec nic nemám… A když jde člověk opravdu jen na pár skleniček s kámošema (resp. kámoškama),tak je to v pohodě,ale pokud jde jen o to ožrání do němoty,tak to pro mě nemá smysl…


32
Klea 22. 01. 2006 11:58

Reakce na Llardius #21Načítám náhled komentáře...: Promin, ale z nazvu jsem jaksi nevyvodila to, ze jde o nesmyslnou povidku…
Nazev sam totiz zni vcelku zajimave, stejne jako Quarkovy clanky…
navic jsem naivne duverovala Quarkovi, ze sem povesi jen veci ve stejnem stylu jako pise sam… ma chyba, pripoustim, jiz jsem se ponaucila

Reakce na komentář: Llardius #33Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #34Načítám náhled komentáře...

33
Llardius 22. 01. 2006 22:04

Reakce na Klea #32Načítám náhled komentáře...: Z názvu se dá celkem snadno vyčíst, že následující text bude rozšířením Qarkovy tetralogie, pokud jsi ji samozřejmě četla. Pokud ne, tak se ti hluboce omlouvám za to, že jsem Tě připravil o drahocené minuty Tvého jinak jistě velice barvitého života :-) Promiň, ale někdy si ten sarkasmus prostě nedokážu odpustit.. doufám, že kvůli mě nezanevřeš na Qarkovy stránky, protože to bych nechtěl. Přeji hezký den :-)


34
Smaky007 23. 01. 2006 07:24

Reakce na Klea #32Načítám náhled komentáře...: Týjo,tohle jsem vždycky nechápal… Jak se můžeš zabývat takovýma blbostma??? Už po prvních pár řádcích je jasný,o co jde,takže nechápu,proč si tady stěžuješ… A btw. tohle je věc ve stejným stylu,jako píše Qark…


35
ahoj 04. 02. 2006 13:00

já chci pokračování :-)


36
Mawe47 21. 02. 2006 16:39

tak sem si precetla vsechny dily dnes
no blbost je to do nebe volajici
ale clovek se u toho docela pobavi, tak by mohl byt dalsi dil, at vim jaka je ta zrzka teda v posteli;)


37
pajin 06. 03. 2006 21:32

Všechny díly jsou dost dobrý, už aby se dostalo pokračování…njn, zrzky :-)


38
Jarko 06. 04. 2006 11:35

podla man super. Tesim na pokracovanie :-)

Ak je ucelom tychto clankov (tejto poviedky) aspon pobavit, tak to vyslo presne. Paradne som sa v praci nasmial na plnu hubu :-)

A to ze davas priestor inym, povazujem za plus. Davas tym moznost prejavit sa niekomu, kto je mozno ozaj dobry. No vsetko s mierou ;-)


39
Jarko 06. 04. 2006 11:37

A s tou sefkou v je posledny den v starej praci. Toto stat sa mne … fakt nevjem co urobim :-) ale pudy su silna zbran :-P


40
Alchenar 12. 09. 2006 23:04

A kdy bude to pokracovani??
At se konecne dozvim, co si chlap predstavi pod pojmem romanticka vecere, nebo tak neco :-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.