QARK.net — Přeložte si partnerku
Přeložte si partnerku

Přeložte si partnerku

Muži si často stěžují, že ženám nerozumí, protože u žen naráží na rozpor mezi tím, co ženy říkají a co si doopravdy myslí. Hodil by se nějaký překladač, který by mužům ženiny věty převyprávěl do srozumitelné podoby. Tahle výzva mě nenechala chladným, zamyslel jsem se a převodní algoritmus pro vás rozlouskl.


Řešení je vlastně jednoduché. Stačí si uvědomit, že když ženy mluví, nahrazují pocity slovy. S trochou citu (bez toho to fakt nejde) se dá odvodit pravý význam věty, stačí se nenechat ošálit konkrétními rádoby fakty.

Podívejme se teď na pár klasických vět, které muži špatně pochopí a na kterých díky tomu nezabodují. Potom si stěžují, že vlastně udělali vše, co si partnerka přála a přesto to nedopadlo dobře.



Ona: „Přála bych si, aby mě můj kluk brával do divadla, do kina a na večeře.“
On: Aha, když ji budu brát do kina, do divadla a vezmu na večeři, bude mě milovat!
Výsledek: Zaplacené kino, divadlo, večeře a kopačky.


Správný překlad věty totiž zněl jinak. Dívka netoužila být neustále brána do divadla, ani opakované chodit na večeře. Jen ta slova použila, aby definovala pocity, jaké musí z přítele mít – tj. „Chci, aby si na mě někdy taky udělal čas a ukázal mi, že mě má rád a chce se mnou být!“ Pocity nahradila slovy. Večeře a kino je pro ni v překladu jen něco jiného, než klasický stereotyp. Jenže muž, který slyšel pouze slova, nikoliv pocity, na to dojel.



Ona: „Chci hodného kluka!“
On: Aha, tak na ni budu moc hodný a mám ji.
Výsledek: Muž je za hodného blba, partnerka si časem najde jiného – tentokrát pořádného chlapa.


Správný překlad věty totiž zní: „Chci kluka, kterého si budu vážit a budu ho mít ráda!“ A to vůbec neznamená, že by měl muž dělat cokoliv, co jí na očích vidí. Slovo „hodný“ dívka prostě použila, protože jí připadalo krásné a měla u něj skvělé pocity. Nebuďte hodní, ale buďte spíše sem tam milí či ohleduplní.



On: „Zítra fakt nemůžu, jdu s kamarády na pivo.“
Ona: „Ty na mě pořád nemáš čas, kamarádi jsou ti milejší, než já!“
On: Ok, když nepůjdu s kamarády a budu s ní, bude šťastná a ukážu jí tím, že ji mám rád.
Výsledek: Celý večer bude muž poslouchat narážky, že klidně měl jít na to pivo. Anebo se prostě jen nezavděčí (rozhodně nebude pochválen). Každopádně je výsledek tragický.


Správný překlad: „Věnuj se mi a občas mě taky někam vezmi!“ Partnerka netouží po tom, aby muž teď hned zrušil večer s kamarády, ona chce, aby se jí víc (obecně) věnoval!



Ona: „Ráda dostávám dárečky.“ (bráno ve vztahu k mužům)
On: Aha, budu jí kupovat dárečky a ona se zamiluje.
Výsledek: Utracené peníze za dárky a nulový výsledek.


Správný překlad: „Chci muže, který o mě bude projevovat zájem!“ Dostávat dárečky je v podstatě náhražka za pocit, že na ní někomu záleží, který definovala něčím materiálním.



Takto by se dalo pokračovat do nekonečna. Všimněte si však, že u příkladů v článku jde o opakovanou záležitost. Je totiž rozdíl mezi tím, když žena řekne, že by chtěla, „abyste ji dnes vzali na večeři“ a mezi tím, že by „chtěla být brávána na večeře“. V prvním případě jde o fakt (vezmi mě někam ven, potřebuji to a potom pro tebe udělám cokoliv), ve druhém však o pocit, že chce trošku víc pozornosti.

Qark | 12. 03. 2008 19:19 | Komentáře: 95 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
tomaseq 12. 03. 2008 20:10

Jen bych k článku dodal: Bohužel, ale je to tak! Tento spot mi připomněl několik podobných situací z mého života. Když jsem chtěl tomu nedorozumění porozumět, neustálím vyptáváním a tím samozřejmě přiléval olej do ohně :-D


2
D9 12. 03. 2008 20:54

"Celý večer bude muž poslouchat narážky, že klidně měl jít na to pivo"

LOL to je přesný :-D

Reakce na komentář: Mára_ #5Načítám náhled komentáře...

3
LordAli 12. 03. 2008 21:13

když ženy mluví, nahrazují pocity slovy
Zajimavy postreh, chtelo by to nejaky integrovany dekoder v hlave :-)


4
Mikullas 12. 03. 2008 21:32

To je ten dlho avizovaný článok o tom ako sa správať k žene ako chlap, alebo bude ešte jeden?

Reakce na komentář: Qark #6Načítám náhled komentáře...

5
Mára_ 12. 03. 2008 21:35

Reakce na D9 #2Načítám náhled komentáře...: Jo jo taky sem už tohle zažil, nakonec když jdeš s ní tak to stejnak stojí za prd, ty narážky má vážně celý večer! Měl sem jít radši s kámošema a s ní se sejít jindy… :-(


6
Qark url 12. 03. 2008 21:36

Reakce na Mikullas #4Načítám náhled komentáře...: Ještě bude jeden, neboj.

Reakce na komentář: Mikullas #8Načítám náhled komentáře...

7
Martin Michalík 12. 03. 2008 21:52

Úžasné je, že to funguje i obráceně. Třeba při vyprávění vtipů. Možná je to jen můj pocit, ale když ženě vyprávíte vtip, nezáleží ani tak na obsahu, jako na tom jak ji tónem hlasu naznačíte, že se má smát. Super je, že se tak můžete bez větší námahy smát sebeblbější kravině a je vám fajn :-)

Reakce na komentář: knyttr #19Načítám náhled komentáře...

8
Mikullas 12. 03. 2008 21:55

Reakce na Qark #6Načítám náhled komentáře...: OK, ak bude taký kvalitný ako tento, tak sa máme na čo tešiť ;-)


9
Mawe47 12. 03. 2008 21:58

po dlouhe dobe prispeju i sem… nedavno sem nevedela, jak priteli vysvetlit, ze "bych rada, aby mi koupil cokoladu, nebo kytku, nebo neco" tak, aby to pochopil jako ne, ze chci cokoladu, ale ze proste chci, at taky da nekdy najevo ze mu na me zalezi… ted uz vim, jak mu to vysvetlit. Odkazem na tvuj clanek :-)

Reakce na komentář: elwex #11Načítám náhled komentáře..., knyttr #18Načítám náhled komentáře...

10
Tommy 12. 03. 2008 23:12

tohle je jen jeden z mnoha významů, osobně mi připadá, že takhle "v šifrách" mluví skoro pořád :-D

Reakce na komentář: elwex #11Načítám náhled komentáře...

11
elwex 12. 03. 2008 23:53

super článek ;-) nedávno sem viděl dokument, kde vytvořili software, kterej analyzoval city projevovaný psem z nahrávky jeho štěkání… né, že by to s tim nějak souvielo ;-)

Reakce na Mawe47 #9Načítám náhled komentáře...: : S napětím jsem čet tvůj příspěvek, co z toho vyleze… :-D dobrý řešení.
Reakce na Tommy #10Načítám náhled komentáře...: : jj, špička ledovce.


12
MacGyver 13. 03. 2008 00:46

Teď hlavní otázka, co mi vrtá hlavou : Proč to sakra, ženský jedny zlobivý, :-D, neřeknou přímo. Proč je tam ta "povinná porce rafinovanosti". Nemám rád rafinovanost, ale ženy ano… Avšak ženy = rafinovanost… To je patálie… :-P

Reakce na komentář: knyttr #17Načítám náhled komentáře..., Hanka #79Načítám náhled komentáře...

13
matejcik 13. 03. 2008 00:59

já z toho tak nějak chápu, proč takhle mluví. ony nad tím nepřemýšlejí, proč taky – klíč je qarkova věta Slovo „hodný“ dívka prostě použila, protože jí připadalo krásné a měla u něj skvělé pocity.

co ale nechápu je, jak tohle má jeden (kluk) stíhat v reálném čase dekódovat?

Reakce na komentář: LordAli #22Načítám náhled komentáře...

14
PeT.ra 13. 03. 2008 01:17

Chlapi, zvykněte si, že ženy myslí jinak. Bohužel je to plné pocitů a kdo se v tom má vyznat. Můžete se kdyžtak zkusit zeptat: "Miláčku, takže bys chtěla čokoládu? Jakou, oříškovou?" A máte šanci, že (možná po několika upřesňujících větách) z ní vypadne "Ale to je jedno jakou, nejde o čokoládu, já chci, abys mi tím dal najevo, že na mě myslíš!".
Kromě zavádějících slov, která musíte dekódovat, vám v tom taky může pomoct tón hlasu a gesta a řeč těla. Zrádná je věta typu "Samozřejmě že je všechno v pořádku!". Tak tady pozor, tady musíte nasadit všechny dekódovací prostředky a zjistit, co je do hájeblbě. Obsahová informace nestačí.
Obávám se, že tahle problematika je moc složitá. Qarkovi v překladovém slovníčku fandím, ale je to skoro nadlidský úkol.

Reakce na komentář: dafh #32Načítám náhled komentáře..., marinek #42Načítám náhled komentáře...

15
ashik 13. 03. 2008 06:52

Naposto souhlasim, v minulem vztahu jsem se dopoustel presne takovych chyb a taky jsem na to dojel.


16
knyttr 13. 03. 2008 08:27

Rád bych podotknul, že s těmi dárečky to tak být vždy nemusí. Některé ženy ( i muži ) opravdu dostání dárku považují jako výraz, že ji ( jeho ) ten druhý skutečně má rád.

Reakce na komentář: ashik #26Načítám náhled komentáře...

17
knyttr 13. 03. 2008 08:28

Reakce na MacGyver #12Načítám náhled komentáře...: To není rafinovanost. Ženy prostě mluví v pocitech. "Neobtěžují" se překladu do srozumitelného jazyka. Otázkou pak je, kdo je pak vinen – žena, která nepřekládá, či muž, který nedekoduje..


18
knyttr 13. 03. 2008 08:31

Reakce na Mawe47 #9Načítám náhled komentáře...: Odkazem na Qarkovo clanek? A co kdybys mu zkusila vysvetlit sama? Kdyz uz vis, jak to mame, tak muzes zkusit tak sva slova podavat. Myslim, ze odkazem na tenhle clanek ho akorat odradis.. To je zase muzske ego.

Reakce na komentář: Mawe47 #45Načítám náhled komentáře...

19
knyttr 13. 03. 2008 08:32

Reakce na Martin Michalík #7Načítám náhled komentáře...: Proboha?! Co to bylo za holku?

Reakce na komentář: Ash #24Načítám náhled komentáře...

20
Lykan 13. 03. 2008 08:32

Nejhorší je, že ženy se taky často snaží "dekódovat" naše přímé věty a fakta svým emocionálním slovníkem. Takže pak nejde o jednoduché nedorozumění, ale hned dvojité. A jeden mele o koze a druhej o voze…


21
measure 13. 03. 2008 08:38

zeny a muzi su proste tak rozdielny, ze by spolu radsej vobec nemali hovorit :-)

Reakce na komentář: marinka #38Načítám náhled komentáře...

22
LordAli 13. 03. 2008 08:53

Reakce na matejcik #13Načítám náhled komentáře...: Asi ti musí stačit, že ti něco řekla a hledat v tom nějakou vědu ;-) Potom nad tim premyslet co to mohlo asi znamenat.


23
fajfos 13. 03. 2008 10:24

Sleduju řeč těla, jsem empatickej.. většinou chápu, co se snaží ženský říct a přizpůsobuju se tomu… není to těžký, ale jeto nuda!! :-(


24
Ash 13. 03. 2008 10:49

Reakce na knyttr #19Načítám náhled komentáře...: Mohla být i normální, pokud je ten hoch dobrý vypravěč a mají se rádi :-) Třeba je to ten případ kdy jednoho prostě baví, jak ho ten druhý baví. Někdo si vyžádá i vyprávění vtipu, který slyšel už desetkrát jen proto, aby se mohl zasmát jeho vtipnému podání, nikoliv jeho "překvapivé pointě". Prosím, prosím, řekni mi ještě ten vtip s krokodýlem… to je přece dost běžné :-)


25
znova fajfos 13. 03. 2008 10:55

Ještě bych přidal další názor na to, proč ženský neřeknou narovinu – "věnuj se mi víc, nebo je konec!". Třeba taky protože.. je to pro ně ponižující říkat si o něco takovýho. Samy sobě by si vlastně říkaly, že nejsou tak žádoucí, když si o to musí říkat. Nebejt žádoucí je pro ženu asi konec světa. Anebo další možnost proč nemluvit narovinu je strach z toho, že by muž s koncem vztahu mohl souhlasit.. :-)

Reakce na komentář: qed #30Načítám náhled komentáře..., Extatic #93Načítám náhled komentáře...

26
ashik 13. 03. 2008 12:11

Reakce na knyttr #16Načítám náhled komentáře...: JJ je to pravda, Mel jsem holku pro kterou byli darecky uplne vsechno. furt musela dostavat nejakej bit malej ale porad darek. Jinak byl problem.

Reakce na komentář: knyttr #31Načítám náhled komentáře..., Ondrášovka #73Načítám náhled komentáře...

27
ell2 13. 03. 2008 13:02

Co se týče těch hodnejch chlapů – není tak problém to, když je kluk hodnej, jako spíš to, když se nechá využívat a šlapat po sobě.
Hodný kluci jsou podle mě dost žádaný zboží…

Reakce na komentář: ashik #28Načítám náhled komentáře...

28
ashik 13. 03. 2008 14:45

Reakce na ell2 #27Načítám náhled komentáře...: otazka je kdy je ta hranice ze si jeste hodne a kdy si uz blbej. Ja se osobne priznam vubec to nepoznam :-(


29
Fí(ček) 13. 03. 2008 14:57

No, první, co byl skutečně něčím přínosný, ale ještě máš co pilovat, tvé výklady bych ne vždy označila jako přesné, ale v něčem jsi se zas překvapivě trefil.


30
qed 13. 03. 2008 15:14

Reakce na znova fajfos #25Načítám náhled komentáře...: … proč ženský neřeknou narovinu – "věnuj se mi víc, nebo je konec!". Třeba taky protože.. je to pro ně ponižující říkat si o něco takovýho.
Jasné! My si myslíme, že máme právo na to, aby sa ten druhý dovtípil sám, čo chceme. Myslíme si, že pokiaľ ten druhý na to nepríde, tak je to jeho vina. Niekto racionalisticky založený by mohol povedať, že viera v telepatiu ešte nevymrela. Ja si myslím, že ide o východzí mechanizmus slúžiaci na obranu nášho ega.

Reakce na komentář: fajfos #40Načítám náhled komentáře...

31
knyttr 13. 03. 2008 15:23

Reakce na ashik #26Načítám náhled komentáře...: Každý člověk má specifický způsob toho, jak příjímá/vyjadřuje to, co cítí. Je to jakýsi "jazyk lásky".

1. Hmotné dary
2. Slova ujištění (mám Tě opravdu rád/a)
3. Pozornost (trávit společně čas a věnovat se)
4. Skutky (uděláš pro mě?)
5. Fyzický kontakt (pohlazení, políbení)

Smutné je, když dva mluví "jiným jazykem lásky".


32
dafh 13. 03. 2008 15:42

Reakce na PeT.ra #14Načítám náhled komentáře...: ENIGMA hadra :-)


33
BatV 13. 03. 2008 16:33

Proto mám rád programování…všechno hezky logicky.I když se snažim, právě takovejmhle věcem od holky asi občas nerozumim..


34
sluníčko 13. 03. 2008 16:41

No myslím, že někdy si nerozumí ani dvě holky, natož tak holka z klukem :-D prostě každý sme jiný. Co dodat??? Možná : Když dva říkají totéž, není to totéž.


35
sluníčko 13. 03. 2008 16:42

ups s kým, s čím :-D


36
Erk 13. 03. 2008 17:33

Je to prosté, jde jen o aplikaci zákonitostí, které SomeoneCZ (someonecz.blogspot.com, someonecz.forumotion.com) už dávno popsal v Teorii zájmu. Jak říká: jakmile si tebou bude jistá, její zájem začne klesat.


37
koskos 13. 03. 2008 18:04

Nejlepší rada je---ošu…, ale hlavně žádný důvěrnosti…


38
marinka 13. 03. 2008 22:11

Reakce na measure #21Načítám náhled komentáře...: jo to souhlasim :-D kazdy jsme z jine planety, tak se vubec divim ze se dokazem dorozumet :-D


39
Alex. 14. 03. 2008 09:45

Proč by měli být muži převychováváni, aby rozuměly ženám, které se nedovedou vyjádřit jasně?
Zvlášť dnes v době počítočové je nutno vychovávat lidi k přesnému a precisnímu vyjadřování a ne naopak!

Reakce na komentář: PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...

40
fajfos 14. 03. 2008 11:06

Reakce na qed #30Načítám náhled komentáře...: Ja si myslím, že ide o východzí mechanizmus slúžiaci na obranu nášho ega.
Díky za doplnění. Ženský jsou často MNOHEM větší egoisti, než chlapy. Akorát že se o tom nemluví, protože by asi nežné pohlaví ztratilo jeden ze svých základních argumentů proti nám. A vracim se k tomu co jsem už napsal. Bylo by pro ně ponižující se náma bavit o tom, jak jejich egu ubližuje náš nezájem.

(do týhle teorie nezapadaj arabové, většina afriky, asie, rusko apod.)


41
Tommy 14. 03. 2008 13:27

Víte co je nejlepší?Chlapy potřebují "slovníček" dívčí řeči,aby ji porozuměli…Ovšem dívky žádný "slovníček" chlapské řeči nepotřebují,páč normální chlap vždy řekne to,co má na srdci.


42
marinek 15. 03. 2008 00:39

Reakce na PeT.ra #14Načítám náhled komentáře...: "Samozřejmě že je všechno v pořádku!"
jj, to je typicka veta, vycitim dle tonu, hlasu ze je neco spatne, tak se zeptam a dostanu tuhle odpoved a jeste k tomu urazku ze zas delam psychologa a zkoumam tony hlasu :-D
Kdyz zenska chce dokaze bravurne dokazat ze vsechny odpovedi jsou spatne :-D A sama svoje tvrzeni vyborne popirat :-D Takze opravdu nejde o tu odpoved, i kdyz bude tvrdit ze ji chce slyset :-D


43
Ash 15. 03. 2008 13:28

Normální chlap


44
Evča 15. 03. 2008 19:49

ha,ha,ha přeložte si partnera..


45
Mawe47 16. 03. 2008 19:41

Reakce na knyttr #18Načítám náhled komentáře...: ja se samozrejme snazila, ale proste to porad nebylo ono, Qark to popsal pekne a vystizne. Takze sem mu k memu vysvetleni podala jeste odkaz a bylo. Jen teda nevim, jestli to ma ucinek a vysvetlovat je to taky horsi pres net nez na zivo…


46
PeT.ra 17. 03. 2008 00:31

Reakce na Alex. #39Načítám náhled komentáře...: A proč by měly být ženy převychovávány, aby rozuměly mužům, kteří se nevyjadřují emocionálně? ;-)
Máme tu dva úhly pohledu a protože každý člověk je jiný, tak ani překladový slovník nepomůže. Takže mám jednu radu:

Chlapi budou víc cítit. Měli by tušit, že když žena něco řekne, nemusí to být přesně to, co myslí. Ne že by lhala ("jasně že je to v pořádku"), ale říká tím: "Jestli mě máš rád a rozumíš mi, tak to přece musíš poznat sám!!!". (Btw. jiná žena by to asi poznala, proto si asi ženy myslí, že i muži jim tedy musí rozumět.)

Ženy budou víc logicky myslet a nehledat v mužově přímočarém prohlášení kličky. Když muž řekne: "Ano, miluju Tě", tak to tak budou brát a nebudou zkoumat tón hlasu, který jim (podle jejich názoru) intuitivně napovídá, že to už neříká přesně tak vřele jako když se seznámili a že za tím nutně něco musí být…

Příklad převzatý z nějakého článku (zdroj nevím):
Muž a žena leží po sexu v posteli.
Ona (říká): "Není ti zima?"
Ona (myslí): "Pojď se ke mně přitulit……."
On: Vstane a jde se podívat, co je s topením.
(Přesné, že? :-D)

Tak, díky, že jste dočetli až sem. A pánové -– pokud nechcete mít problémy v komunikaci se ženou, mám druhou radu. Najděte si informatičku. (Jako já.)

Reakce na komentář: Mawe47 #47Načítám náhled komentáře..., Tommy #48Načítám náhled komentáře..., Karlík #49Načítám náhled komentáře..., hunter #56Načítám náhled komentáře..., Nonkomunikátor #71Načítám náhled komentáře...

47
Mawe47 17. 03. 2008 07:35

Reakce na PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...: hezky receno :-)
ale asi to troskota na tom, ze na 20 chlapu pripada jedna informaticka :-) a to nevim, jestli neni optimisticky odhad. V kazdym pripade si myslim, ze ze zacatku vztahu s timhle muzou byt vetsi problemy, nez treba po 5 letech, protoze to uz se partneri znaji mnohem lepe, uz vi co a jak si rict aby je ten druhy poradne pochopil…


48
Tommy 17. 03. 2008 09:41

Reakce na PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...: Částečně máš pravdu…Nechci upřednostňovat ani muže ani ženy,páč to není ta správná cesta.Obojí pohlavní má své kladné i stinné stránky.Myslím si že muži jsou tu pro ženy a ženy pro muže.Cílem je aby se navzájem "usměrňovali"…Qvark tady pouze poznamenal jeden "zápor",který ženy mají.Je jasné že s tím některé holky nemusejí souhlasit nebo že nedokáží pochopit to,že muž nerozpozná co vlastně po něm dívka chce.Taky je jasné,že kamarádky spíše poznají,co vlastně chceš,protože to jsou jednoše taky holky.Řekni mi,kdo lépe zná holčičí přemýšlení než samotné holky?! :-)Chlapy jsou zase zvyklý na přímé jednání se svými kámarády,takže se není čemu divit,že se musí postupem času dívkám naučit naslouchat.Hold lidská psychologie je složitá…


49
Karlík 17. 03. 2008 16:34

Reakce na PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...: Podle tvého popisu muže a ženy to vypadá že moje partnerka je muž a já žena :-D

Reakce na komentář: PeT.ra #51Načítám náhled komentáře...

50
Lojza 17. 03. 2008 23:01

Má to ještě úskalív tom, že mě skutečně nebaví a unavuje mě neustále přemyšlet jestli písmeno A, vlastně neznamená B? Ono totiž může být klidně i S,Q,R atd. A co tím vlastně básník chtěl říci. Po letech samozřejmě na některé nerozluštitelné hádanky dojdete. Jako např. Věta "Co děláš zítra odpoledne? " znamená a teď musíte uhodnout. Půjdem k našim, nebo viděla jsem hezké boty, nebo…….. Ale to jsou ty šifry co už znáte. Ale pak jsou šifry, o kterých nemáte ani ponětí a jsou nekonečné a absolutně neuhodnutelné. A jak se v tom vyznat, když slovo ano má vlastně tři významy. 1)Ano,ve většině případech znamená ne. 2) Ano, znamená někdy možná. 3) Ano, taky klidně ale může znamenat i ano. A teď babo raď.

Reakce na komentář: PeT.ra #52Načítám náhled komentáře...

51
PeT.ra 17. 03. 2008 23:45

Reakce na Karlík #49Načítám náhled komentáře...: Nejste sami. V knize "Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách" (napsali Alan a Barbara Peasovi) je "test naprogramování mozku", kde si můžete otestovat, jestli myslíte spíš jako muž (víc logicky) nebo spíš jako žena (spíš emocionálně). Uprostřed je jakési překryvné pole. Já i můj partner jsme po testu skončili v tom překryvném poli -– já na té "mužské" straně a on na té "ženské" :-)

No, je to složité. Snažme se.

Reakce na komentář: Mawe47 #53Načítám náhled komentáře...

52
PeT.ra 17. 03. 2008 23:46

Reakce na Lojza #50Načítám náhled komentáře...: Znáš to:
Když dáma říká ne, myslí možná.
Když dáma říká možná, myslí ano.
Když dáma říká ano, pak není dáma.
(Ale to už jsme se dostali trochu jinam… ;-) )


53
Mawe47 18. 03. 2008 07:39

Reakce na PeT.ra #51Načítám náhled komentáře...: tezko rict jak moc se tomu testu da verit, ale ja sem vzdy vice chlap nez kazdy muj chlap :-)

Jinak si myslim, ze v tomhle je taky trochu problem v tom, ze zena to tak rika automaticky, nenapadne ji, ze vy to treba chapete doslovne a kdyz vy vite, ze ona to doslovne nerika a ona vi, ze se musi vyjadrit presneji co chce, tak by snad nemuseli byt problemy. Vždyť pořád je to především o komunikaci mezi vámi dvěma


54
dejvííí 18. 03. 2008 09:12

Ahoj qarku,opět dost dobrý článek,ale měl bych dotaz na todle téma ,které už delší dobu také řeším;),Jak to myslí žena v případě ,že už o někom řekne ,že je hodný kluk(myslí tím už konkretni osobu),myslí to tak jak píšeš, nebo tak ,že by se s ním brzy rozešla ,kdyby s ním chodila protože by byl její blbeček co pro ni udělá všechno nebo je to jinak…??Předem díky za odpoved

Reakce na komentář: iva #84Načítám náhled komentáře...

55
Gant 18. 03. 2008 18:50

Hi all,
vím, že to, o co vás zde budu žádat patří spíše na forum, ale spoléhal jsem na to, že sem chodí více lidí. Nemáte někdo Double your dating od Deanglea?

Díky Gant

Reakce na komentář: Vlasta #60Načítám náhled komentáře...

56
hunter 18. 03. 2008 18:52

Reakce na PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...:
No já bych chtěl dodat, že toto ženské "šifrování" má pro muže zásadní nevýhodu.

Představ si ten rozhovor. Žena něco řekne, muž poslouchá. Chvíle ticha. Oba poučení podobnými články. Muži běží hlavou "no, ono to asi neznamenalo přímo to, co řekla, ale co to jen mohlo být", ženě běží hlavou "no, možná jsem to mohla říct trochu konkrétněji, aby to pochopil.

Zdánlivě jsou oba v podobné situaci – a teď přichází to "jenže" – jenže šifra je asymetrická, protože žena (narozdíl od muže) ví, co znamená. Takže ji dá _řádově_ míň námahy své vyjádření upřesnit, než dá muži námahy vyjádření dešifrovat.

A to je asi tak vše. Když si dva lidé neporozumí, jde vždy o chybu "vysílače", ne "přijímače", čistě pragmaticky z hlediska mentální kapacity lidstva (kterou muž mohl místo dešifrování banálních sdělení investovat do plánu ostřelování Země asteroidy z Kuiperova pásu nebo jiným bohulibým činostem). A to je asi tak vše :-D


57
mejla 18. 03. 2008 18:54

hod do googlu: e-books deangelo -a hned prvni odkaz :-)


58
Gant 18. 03. 2008 21:27

:-) To už mě taky napadlo, ale on za to chce 20 dollarů. To by mi ani tak nevadilo klidně bych to zaplatil, ALE nechce se mi dávat číslo mojí kreditky přes net. Tže radši ne a klidně rád ušetřim. Opravdu nikdo pls?

Reakce na komentář: xixo #61Načítám náhled komentáře...

59
Gant 18. 03. 2008 21:27

omyl číslo účtu apod.

Reakce na komentář: mejla #63Načítám náhled komentáře...

60
Vlasta 19. 03. 2008 00:31

Reakce na Gant #55Načítám náhled komentáře...: Gant: Mam to na disku

Reakce na komentář: Gant #66Načítám náhled komentáře...

61
xixo 19. 03. 2008 08:23

Reakce na Gant #58Načítám náhled komentáře...: thepiratebay.org, když už za to opravdu nechceš platit :-)


62
Marti 19. 03. 2008 09:25

tím, že mluvíme v kódech, vám dáváme šanci přijít si na ty věci samostatně a zvýšit si tím sebevědomí– když řeknu, že chci čokoládu a chlap pochopí, že si mě nevšímá, tak to ocením tisíckrát víc, než kdyby koupil tu čokoládu-– čili on má radost, že na mě vyzrál; čili je to zase ta obehraná písnička– je potřeba vás nasměrovat tam, kam chceme, ale tak, abyste si mysleli, že to je váš nápad– a odměnou je pochvala od nás a obdiv :-) náhodou, je to zařízený moc krásně :-D

Reakce na komentář: PeT.ra #64Načítám náhled komentáře...

63
mejla 19. 03. 2008 14:15

Reakce na Gant #59Načítám náhled komentáře...:
http://ebooks.webovastranka.cz/forum/506/546_Publikace%20-%20159k


64
PeT.ra 20. 03. 2008 00:08

Reakce na Marti #62Načítám náhled komentáře...: Ale jak na to má vlastně chudák chlap přijít? Jak se má myšlenkovým pochodem dostat od čokolády ke všímání si? Mezi těmi věcmi neexistuje žádná logicky vysledovatelná spojitost! "Opačně" to jde -– žena řekne "Ty si mě nevšímáš" a chlap zareaguje: tak jo, tak jí nějak udělám radost, třeba čokoládou, to ona jí…

Ale pokud "chci čokoládu" se má překládat jako "nevšímáš si mě", tak Enigma hadra. To třeba věta "jé, venku je tak hezky" bude znamenat "mám chuť na sex"?

Dámy, nepřeháníte to někdy trošku s tím kódováním? Jak tomu mají muži rozumět? I když… znám jednoho, který se v tom už orientuje a když v tom nemá jasno, tak se pro jistotu zeptá "chceš tím něco naznačit?" :-)

Reakce na komentář: Marti #67Načítám náhled komentáře...

65
Alex. 20. 03. 2008 07:51

Do hlavy nikdo nikomu nevidí.
Kdo něco chce, musí si o to říct.
Kdo si o nic neřekne, nic taky nedostane.


66
Gant 20. 03. 2008 10:40

Reakce na Vlasta #60Načítám náhled komentáře...: Čau
stojí ta kniha za to co se říká? Mohl bys mi jí popř. poslat na ICQ nebo tak?

Díky

Reakce na komentář: Pori #69Načítám náhled komentáře...

67
Marti 21. 03. 2008 10:22

Reakce na PeT.ra #64Načítám náhled komentáře...: Je fakt, že opačně to je jednodušší :-) ale zase aspoň ty vztahy nejsou nuda ;-) kdybysme si všichni báječně rozuměli, tak to tu může Qark zavřít.


68
Tommy 21. 03. 2008 12:55

Ještě taková drobná poznámečka…Holky jsou daleko více schopnější mluvit "nešifrovaně",než se nám může zdát.Například když půjde slečna požádat svého šéfa,aby ji zvýšil plat,tak mu to řekne narovinu(kdyžtak s menší dopomocí vhodného obelčení…)a nebude k němu mluvit nějak "šifrovaně"…Ale když chce dívka něco po svém partnerovi,tak hned musí začít "šifrovat".Dívky mají nezkrotnou potřebu neustále své partnery zkoušet…


69
Pori 22. 03. 2008 12:24

Reakce na Gant #66Načítám náhled komentáře...: Nenajdeš v ní nic nového,co je na tomto fóru.Jen bych řekl,že je to trošičku více do detailů.
Půjčil jsem si jí z knihovny a nic nového co jsem se dozvěděl tady,v ní nebylo.Stačí se podívat do sekce Jak na ženy.A můžeš si to i stáhnoutv PDF.
Díky Qarkovi :-)

JInak už se taky moc těšim na článek Jak se chovat k ženám a být muž…


70
iluzia 23. 03. 2008 19:08

skoda ze qark pise uz pomenej :-( rad by som si precital hocico noveho….


71
Nonkomunikátor 24. 03. 2008 00:30

Reakce na PeT.ra #46Načítám náhled komentáře...:
Alespoň obstojně vypadajících informatiček je narozdíl od "rozkuřovaček" na vše jako šafránu ;-)


72
Larry Flynt 25. 03. 2008 00:11

Není nad to mít vycvičenou přítelkyni s dekodérem. Mluví srozumitelně. Když přijdu, mám vychlazený pívo– Zvolil jsem opačnou taktiku, nenutit sebe přelouskávat ty nepřeložitelný věty co říkaj ženský, ale naučit je mluvit tak, abych tomu rozumněl i já. Tudíž můj soud nad tímto článkem: je to jen jeden úhel pohledu


73
Ondrášovka 01. 04. 2008 00:38

Reakce na ashik #26Načítám náhled komentáře...: A jak to dopadlo?? 8-)


74
N_ergy 01. 04. 2008 08:30

Tento clanok je naj naj naj co som cital; kedy o zenach,,podla mna to pisala zena,,muz tomuto nemoze takto pochopit.hahaha


75
Martina 02. 04. 2008 17:38

To je hezký článek.Konečně se pokusil někdo přeložit,jak to vlastně některé z nás myslíme.Tedy,alespoň za mě.Přeložit si partnera /muže/ není tak těžké,ale sdělit mu,že rozumím tomu co říká,už vyžaduje pro mě určitou dávku sebekontroly a myšlení,neboť když mám ve sdělení city…rozumí mi jen málokterý muž….spíše jen ten,který je emočně v danou chvíli naladěn stejně jako já.


76
edrak 02. 04. 2008 22:35

tenhle článek mi něják utkvěl v paměti a nedávno mi holka řekla něco ve smyslu, že by strašně chtěla rybičku v kulatém akvárku, se kterou by si mohla povídat… takže mě hned trklo, že touží potom, aby jí někdo víc naslouchal resp. si s ní povídal… aaano?


77
Rally 03. 04. 2008 12:06

Muj velice dobry kamarad chodi 2 roky se svou pritelkyni a je na ni velice hodny ne nejak prehnane,chova se mile a o jinou nestoji,ji to samozrejme vadi,ze je hodnej a uz se k nemu nechova nejlip.Je ji 23,s jinym kamosem se olizuje za jeho zady ale porad s nim chodi.On ji porad veri a nevi co vsechno vim ja,protoze je znam oba a nechci se do toho michat.A ten kamos neni zadna troska,ale proste je na ni hodny a je to spatne. Tim chcu rict,ze sem nejen z toho pripadu(ale videl sem podobnych uz docela dost na vlastni oci)trochu pochopil mysleni holek,bohuzel bych to nazval AROGANTNIM myslenim.To ze je kluk hodnej je spatne?Koho chcou? Nekoho kdo jim da jednou denne poradne pres hubu?Asi nejspis jo ,protoze znam zase jednu kterou kluk zmlati a ona ho furt miluje,a kdyz to jednou udelal prede mnou drzela me at mu abych mu nerozbil hubu.Proste kluk kterej je vernej je spatne,hodnej -spatne,udelal mensi chybu ve vete pred ni– spatne-nula-looser nebo jak se tomu dnes rika.Asi je to dost ovlivneny aj stupidni reklamou na modu,bulvarem apodobne,ale v prve rade by si vetsina holek mela ujasnit co chce a trochu premyslet.Tim nechu nikoho urazit,je to muj celkovy dojem je mi 26 jsem taky smolar a tyhle prihody me moc nenakopavaji neco s tim delat.

Reakce na komentář: alča #89Načítám náhled komentáře...

78
Beatrice 05. 04. 2008 23:34

ja myslim, ze holky umi mluvit i normalne na rovinu, nemyslim si, ze by mluvily "sifrovane" protoze do toho automaticky michaj city, nebo aspon u me to tak neni, ale jde o tom ze holka chce aby kluk na nektery veci prisel sam, nechce aby se ji venoval vic protoze mu to rekla, chce aby ji prekvapil, chce aby si sam vzpomnel, to je kamen urazu, sam si vzpomnel.. je jasny, ze kdyz mu to rekne rovnou, ez to asi udela a mohlo by se zdat, ze tim zena docilila sveho, ale ne, neni tam ta cast, ze ho to napadlo samotnyho, bud emit dojem, ze si to vyskemrala.. proto zene nezbyva, nez vam to nejak naznacovat, treba tak jak popsal qark.. myslim, ze kdyby kluci mysleli predbezne na veci ktere zeny ve vztahu potrebuji.. jako ze si na ne udelate cas, date jim najevo jak vam na nich zalezi, cas od casu nejakej darek, prekvapeni.. tak by zena vubec "sifrovane" mluvit nemusela..

Reakce na komentář: Michelle #81Načítám náhled komentáře...

79
Hanka 07. 04. 2008 17:29

Reakce na MacGyver #12Načítám náhled komentáře...: vis, holky chtej bejt tajemny, a mit svoje tajemstvi, nevim cim to je, ale je to tak a sme takovy vsechny..proste potrebujeme kluka, kterej nas nema jenom jako trofej, ale taky aby nam rozumel, nebo se spis o to snazil :-D :-P

Reakce na komentář: MacGyver #80Načítám náhled komentáře...

80
MacGyver 08. 04. 2008 02:06

Reakce na Hanka #79Načítám náhled komentáře...: Holky chtějí, holky potřebují, holky jsou… Fajn, takže my jsme tu od toho, abychom vás (s)balili, dobývali, sváděli a ještě uměli dekódovat to, že něco jiného říkáte a něco jiného si myslíte… A co ten chudák kluk? Kde on má tu svou porci lásky, pozornosti, citu a jiných věcí od té holky, které mu náležejí?
Pořád se tu řeší "pánské nedostatečnosti". Ale co ty "ženské"? Ano, vím, sám nemám do toho moc co mluvit, protože jsem neatraktivní srab a částečně sobec. S tím sobectvím se snažím něco dělat, ale neatraktivitu a srabáctví těžko změním, tak proto se tu rozčiluju nad tím, že Hanka deklaruje svá práva a ani na vteřinu nemyslí na ty muže (či obecněji osoby), kteří jsou extrémně stydliví a přesto nějakou holčinu chtějí. Šijou se mnou čerti, když někdo jako ty, Hanko, promluví tímhle tónem. V duchu Qarkova článku ti to přeložím "Samečci, vy nemáte nárok na to bejt křehký a stydlivý a něčeho se bát (od toho tu jsou ženy), jinak utřete nos!"

Reakce na komentář: iva #85Načítám náhled komentáře...

81
Michelle 09. 04. 2008 14:10

Reakce na Beatrice #78Načítám náhled komentáře...: Naprosto souhlasim s Beatrici.


82
Dolar 13. 04. 2008 21:34

Zajímavý, jen co je pravda.


83
anthony 14. 04. 2008 14:10

… vtipný článek – dodal bych, že to vlastně je spíše "věda" – popisované způsoby komunikace jsou sice možná více markantní při komunikaci mezi mužem a ženou, ale jinak jsou tím postiženi muži i ženy a slovníček by kolikrát potřebovali i muži při běžné komunikaci s ostatními muži, apod … v psychologii je na to termín "zdegenerovaná komunikace" a obě pohlaví by si opravdu ušetřili čas a energii, kdyby se jí snažili více omezit (ale pozor – některým dvojicím to tak ale může vyhovovat – jsou na sebe naladěni a překladové slovníky mají v sobě integrované :-) ). Možná na konci článku mohly být vysvětleny pojmy jako je .. lokuce (řečené), ilokuce (zamýšlené), perlokuce (řečí způsobené) a s tím související výrazy jako je "degenerace mluvy, šifrovaná poselství a nepochopení sdělení". Podle mého je na škodu, když se to "populárně" komunikuje tím, že se říká, že "muži jsou z Marsu a ženy z Venuše" …. nejsou, jsou bohužel ze Země, jen by si to měli uvědomit.


84
iva 22. 04. 2008 21:10

Reakce na dejvííí #54Načítám náhled komentáře...: Neboj, být hodný a milý, neznamená být blbý. Hlavně zůstaň sám sebou a věř jí. Hodně štěstí.


85
iva 22. 04. 2008 21:21

Reakce na MacGyver #80Načítám náhled komentáře...: ….něco na tom je. Můj názor jako "ženský" – pozemského človíčka. Chovej se k partnerovi, tak jak chceš,aby on se choval k tobě. Nic neočekávej a ber věci jaké jsou. Je to dost těžké a já se to také učím /bojuji sama se sebou/ a snažím se o to. V předešlé době mi to také dost nevyšlo. Tak…hodně trpělivosti se sebou !


86
puero 25. 04. 2008 21:40

zní to moudře


87
Cgn 06. 05. 2008 04:44

Človíčci moji drazí, pročpak si stěžujete na vyjadřování vašich protějšků? Chlape líná s vyšumělou pamětí, cožpak jsi zapomněl na ty chvíle, kdy jsi ji poprvé uviděl? Jak ses snažil upoutat její pozornost, dělal všelijaké skopičiny, abys byl zajímavý, dobýval její duši, všemi smysly vnímal její nadpozemskou vůni, neustále jí snad i nevědomky dával najevo, že jen ona je pro tebe středem vesmíru, jak jsi sám usínal s jejím jménem na rtech a těšil se na její přítomnost? Už si nepamatuješ, že ve tvém chování, jednání a myšlení vlastně nebylo nic jasného, nějaké konstruktivní logické uvažování tě míjelo obrovským obloukem? Byl jsi sopkou se žhavou lávou na levém svahu a s deštným pralesem plným života na straně druhé. Někdy ses cítil jako osamělý chomáč křoví zoufale poletující kolem jediné lidské stopy v nekonečné poušti a bál jsi se, aby tě slabý vánek neodfoukl do naprosté prázdnoty, aby ses během noci jako zázrakem stal nezničitelnou oázou chránící pár kapek vody, jenž nějakou tajemnou silou vyvěraly ze dna mizící šlépěje.

Tehdy si vzala kamínek ze tvého pracně budovaného krtince a najednou se z něj stal ten nejroztodivnější vulkán. Z její jedné slzy vyrostla hradba stromů, která ji s naprostým přehledem uchránila od všech bouří a její nevyslovená přání z tebe udělala velmistra magických sil.

Nemusíš mi vysvětlovat, že i ty největší zázraky časem zevšední a vymizí. Z vulkánů se pomalu stanou zase ty pracné krtince, z rajských zahrad zaplevelené záhony a z čaroděje unavený kabaretiér, který snad už z principu každou středu večer tahá ty samé králíky z klobouku.

Spoutal jsi své živly, což je možná rozumné. Tvůj oheň hoří bezpečně v kotli, voda je v radiátorech, všude funguje regulace a řídí to odladěný procesor. A je tu i ona. Je stejná jako před léty, ale ví, že když si vezme něco z toho krtince, tak jí nečekají žádné úžasné ohňostroje a tvůj procesor to vyhodnotí, že chce nejspíš trochu poupravit záhony na zahrádce. Vezmeš hrábě, upravíš záhon a ejhle, zpětnovazební člen vrátí chybové hlášení. Snažíš se její impulz zpracovat jinak, kombinuješ, hledáš dešifrovací algoritmy, jenže pořád je tam nějaký error, byť máš zahrádku perfektní. A ona vlastně jenom chce vidět nějaký ohňostroj, který je jen a pouze pro ni.

Návody na překlad partnerky jsou jenom líbivá slohová cvičení. Každá ženská je unikát a když si s ní budeš chtít porozumět, rozhodně se ti to povede. A věř mi, mnohdy budeš raději předstírat, že jsi neporozumněl.


88
POWERuser 27. 05. 2008 11:27

Je velice individuální. Ze zkušenosti vím, že hodně záleží na aktuálním statusu ženy a jejích zkušeností, plus jejímu stáří.

Fiflena to bude brát vždy jinak než žena, co má kila navíc a ani není moc krásná. Tak jako velice inteligentní průměrná žena má také hranici jinde. Díky své inteligenci má i přesto, co nabídnout. Ale lze také říct, že utrápená fiflena, který si zažila svý, tuto hranici posune snadněji, tak jako žena, které tikaj hodiny a je nyní sama atp.

Hodný jsou chtěný jen do té doby, než se stanou otrokem druhého. Ženy nechtějí otroka, vpodstatě tady záleží na inteligenci ženy. Závislost je ta, že čím méně inteligence, tím více chce být žena ovládána svým partnerem(ne okolím na to pozor), více k němu vzhlíží, chce být jeho otrokem a ostatní dvořící se kluky bere jako svoje otroky(tedy si jich nikdy nebude vážit a nemůže s nimi mít opravdový vztah-ale sex ano). Opravdu inteligentní žena toto nemá zapotřebí. Ví, že o to v životě nejde a tak více spoléhá na rovnoprávnost a ráda rozhoduje sama za sebe. Ale tak či tak, každá chce mít zprvu toho NEJ, ať už kvůli tomu, že je opravdu ohleduplný(a na to ženy daj zprvu hodně, je to takové to určité dvoření), nebo že jí ho zavidí kamarádky. Pokud ale překročíte tu její aktuální hranici, tak se jí můžete znelíbit. Ono také být nej není zrovna to nej. Nej jsou hodně chtění(každá chce toho nej) a proto nejsou jistota, což je důvod ke strachu.

Ale tak či tak, absolutní většina žen si chce svého partnera vážit za to jaký je. A to se bohužel k otrokovi nedá! Tak na to pozor chlapy.

A moje rada zní … ano, chovejte se podle sebe, myslete na sebe, ale jen napolo, protože máte přece i druhou polovičku a život je o kompromisu a chcete být přece spolu. Ani ona Vás sice nemůže nutit do toho co nechcete, ale když jí občas vyjdete vstříc, vyjde Vám i ona(krom vyjímek co jsou psycho). Ano, řeči budou vždycky, protože když nemá žena absolutní důvěru ve svém partnerovi(např. protože se cítí být příliš otrok nebo protože ji hodně žen nemá nikdy, z faktu, že každým dnem stárnou a tak jsou pod vlivem stále přibývající konkurence) tak potřebuje aspoň nějakou verbální záruku.

Prostě jednou bych šel na pivo a po druhé s ní do kina. Jednou si to pivo koupil domů a jí koupil víno, když ho má tak ráda…a pak bude vše fungovat i bez dekódování.


89
alča 03. 07. 2008 11:06

Reakce na Rally #77Načítám náhled komentáře...: zajimavy pripad¨,podle me ta holka nedela dobre, je podle me mrcha, kdyz nic nedokaze rici na rovinu a resi to ocucavanim jinych kluku,podle me chce aby se jeji kluk zacal chovat vice drsne… byt hodny, ale zadna troska… asi tvuj kamarad zapomel, ze byt hodny nestaci, protoze jsou holky, ktere toho zacnou vyuzivat… mel by mit vice svou hlavu a rict ji presne co chce a kdyz to nepochopi ma kopacky, a to se mi nechce verit, ze by ji rychle nedoslo, co udelala, akorat by to nedala najevo a tvarila by se jako hrdinka…


90
alča 03. 07. 2008 11:11

jo, ale ten clanek je o zenach, tudiz se tu bude bavit asi o nich ne?


91
Dáda 03. 07. 2008 23:29

s něčím souhlasím s něčím ne :-) k čemu je mi slčena která neumí říci co chce…ona sice možná řekne že chce kino ale kdo na to má furt myslet co a jak a po čem touží nebylo by lehčí pro oba kdyby to řekla narovinu :-) co jí chybí a co stráda :-) ano bez těch to šifrovacích zpráv by to nebyla taková zábava.Jenže plníme jejich přání obklopujeme dárečkami, zveme na večeře do galerie a jinam plníme to co chtějí hýčkámeje.Tak proč se to nelíbí.Já bych hodně stál o to aby moje partnerka dělala něco navíc :-) když jí řeknu hlad mě po vlasech myslím tim hlad mě po vlasech a ne když to dešifruje že mám mastnou hlavu :-) doufám že jsme nenaplácal kraviny a pochopíte co tím chtěl básníky říci :-)


92
Monkey 19. 07. 2008 14:41

Mě by zajímalo jak by to dopadlo kdyby jsme mi muži šifrovaly zprávy jako ženy nám jak by nám asi rozuměli :-).


93
Extatic 24. 07. 2008 11:20

[23naprosto souhlasim !!!
Reakce na znova fajfos #25Načítám náhled komentáře...: fajfos,jejich ego nepripustí myšlenku položení této otázky !!!protože jak mi už pár holek řeklo na toto téma:"je tolik lidí,kteří by mě chtěli a ty si toho nevážíš "!!!!!!!!!!!!!!!


94
Aný 02. 08. 2008 15:18

já sem asi divná xD, já bych to (ne)pochopila stejně jako chlapi xD


95
L. 05. 08. 2008 17:41

Tak ja jsem asi taky chlap..

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.