QARK.net — Nenechte se zlákat firmou Zepter
Nenechte se zlákat firmou Zepter

Nenechte se zlákat firmou Zepter

Zepter

Kamarádka mé mámy, Eva, byla před lety u sousedky na předváděčce firmy Zepter. Nechala se zlákat a objednala sadu hrnců. Ale doma se jí to ještě ten den rozleželo v hlavě, a tak jim ihned volala, že to chce zrušit. Oni souhlasili, ovšem pod podmínkou, že u ní doma budou moci uspořádat předváděcí akci, na kterou musí pozvat další lidi.

Na předváděčce si ale nikdo nic nekoupil, a proto byli předvádějící velmi naštvaní a sprostí. Za rok přišel Evě dopis, ve kterém ji firma Zepter poslala upomínku, že neplatí objednané hrnce a původní cenu navýšili z třiceti na 45 tisíc. Eva si řekla, že žádné hrnce nedostala a ani je nechce, a tak neplatila a celou věc zapomněla.


Zrovna dneska jí však došla obsílka s červeným pruhem, kde po ní firma Zepter chce 60 tisíc, jinak bude exekuce. Evě tak nezbývá, než zaplatit dvojnásobnou cenu za věc, kterou nemá a nechce.

Jaké z toho plyne poučení?

  • Nenechte se zlákat na předváděcích akcích předraženým zbožím.
  • Odstupujte od smlouvy písemně.
  • Nevěřte firmě Zepter.

Doporučení

Pokud nevíte co dělat, nebo hledáte radu, tak doporučuji tento vynikající článek od letinky. Najdete v něm plno právních rad a informací, jak postupovat.

Qark | 22. 03. 2005 19:42 | Komentáře: 113 | ::Různé


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
chaoos 22. 03. 2005 20:08

No to potesi :-O( Mozna by pomohla nejaka ta podpora spotrebitelu ( http://www.spotrebitele.cz/ ).Myslim,ze tam maji i nejakou bezplatnou pravnickou pomoc.Hlavne to poresit,ale hlavne se to melo resit hned na zacatku..

Reakce na komentář: Qark #2Načítám náhled komentáře...

2
Qark url 22. 03. 2005 20:29

Reakce na chaoos #1Načítám náhled komentáře...: Uz je pozde. Navic ta smlouva je bezchybna. Problem byl, ze neodstoupila pisemne. Ted uz s tim nic nenadela.

Reakce na komentář: kozmicka #33Načítám náhled komentáře...

3
Kepi 23. 03. 2005 18:24

Jo jo… už o těch sviních bylo i něco v televizi. Jsou pěkně vychcaní.

Nicméně abych pravdu řekl, tak díra tam určitě bude, protože ona je zase může napadnout za nedodání zboží. Stopro bych se obrátil na ty spotřebitele, ti to mají hodně zmáklý. A když už vůbec nic, tak si nechat ty hrnce aspoň doručit.

Reakce na komentář: Qark #4Načítám náhled komentáře...

4
Qark url 23. 03. 2005 18:40

Reakce na Kepi #3Načítám náhled komentáře...: Tusim ze ta smlouva je psana tak, ze zbozi se doda PO zaplaceni castky.
Oni to maji dobre vychytany. Proste splacis a az zaplatis, tak dostanes hrnce. A kdyz neplatis, dostanes poradny penale, pripadne ti seberou veci, a dostanes hrnce :-)


5
Greentea 24. 03. 2005 16:12

Chodit na predvadecky je vseobecne blbost. Jinak mame doma asi ctyri veci od zepteru a jsou dobry…


6
Petr_CZ 30. 03. 2005 00:25

Zdravim – tohle je samozdrejme hnus to bezesporu, ale zase firma jako takova ma vyrobky hodne kvalitni. To jak se chova vedeni je uz jina.

BTW: takovych firem je na trhu nespocet – at uz vezmu asi nejvetsi hajzly v oboru AAA auto praha…. Mam vlastni zkusenosti a to je teprve hnus.


7
Eva 06. 04. 2005 20:01

Zdravím všechny,kteří mají s touhle firmou špatné zkušenosti.Já je rozhodně mám.Po mně chtějí přes 200000tisíc.Nakoupila jsem od nich skoro všechno,co nabízejí.Podepsala jsem jejich chybou smlouvu na dvě sady nádobí/pochopitelně mi stačí jen jedna/.Po deseti letech mi přišel přímo od exekutorů dopis,že mám zabavený veškerý majetek.Chci se s nimi soudit.Taková firma nemá co dělat na našem trhu.Jestli se mnou někdo souhlasíte,budu ráda,jestli se ozvete.Čím víc nás bude,tím hůř pro ně.Já jsem opravdu hodně naštvaná.Eva

Reakce na komentář: Romana #8Načítám náhled komentáře..., Erika #17Načítám náhled komentáře..., Radka #24Načítám náhled komentáře..., Dasa #49Načítám náhled komentáře..., Kája #84Načítám náhled komentáře..., Věra #95Načítám náhled komentáře..., lin #109Načítám náhled komentáře...

8
Romana 08. 04. 2005 15:51

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: Také máme velice špatné zkušenosti,po nás chtěji 190tis.Od smlouvy jsme písemně odstoupili a stejně je nám to houby platný,soud jsme prohráli, a nyní budeme platit za něco co ani nemáme a už ani nechceme.Nevíme co máme dělat.

Reakce na komentář: Eva Vasileva #28Načítám náhled komentáře...

9
sabloci 10. 04. 2005 10:37

ja by som im nezaplatil,radsej by som cely majetok aj byt prepisal na clena rodiny,a zdvihol by som prazdne ruky,tak to urobil na Slovensku Meciar a teraz mu mozu CICAT PERO


10
Jarmila 19. 04. 2005 13:47

Ještě je tu šance, pokud je dotyčná vdaná. U zboží, které není běžnou spotřebou, musí být na kupní smlouvě podpisy obou manželů. Zboží běžné spotřeby se hraničí cca 15000. Toto je evidentně za touto hranicí, smlouva je neplatná od samého začátku.

Reakce na komentář: Marcela #11Načítám náhled komentáře...

11
Marcela 19. 04. 2005 19:53

Reakce na Jarmila #10Načítám náhled komentáře...: Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď, že na smlouvě musí být podpisy obou manželů. Kde prosím najdu odkaz na tento
paragraf? Moji rodiče mají stejný problém, jako spousta těchto lidí, kterří podepsali smlouvu s Zepter. Nicméně by mě zároveň zajímalo, jestli existuje někdo, kdo zmíněných 100 000 zaplatil?Všichni zatím pouze obdželi exekuční rozhodnutí. Pokud někdo takový existuje, ozvěte se prosím.

Reakce na komentář: letinka #12Načítám náhled komentáře..., Radka #20Načítám náhled komentáře..., J #108Načítám náhled komentáře...

12
letinka 19. 04. 2005 22:00

Reakce na Marcela #11Načítám náhled komentáře...: jde o ustanovení § 145, odst. 2, který říká, že
"Obvyklou správu majetku náležejícího do společného jmění manželů může vykonávat každý z manželů. V ostatních záležitostech je třeba souhlasu obou manželů; jinak je právní úkon neplatný.".

Občanský zákoník nikde nespecifikuje termín "obvyklý", posuzuje se v každé cause zvlášť, zda jde o úkon obvyklý. V praxi to znamená, že pokud máte příjem např. 100.000,– Kč měsíčně, může být Zepter posouzen jako běžný výdaj.
Navíc neobvyklý právní úkon, který uskuteční jen jeden z manželů bez souhlasu druhého, je jen relativně neplatný, tzn. že neplatný by byl jen pokud by ho druhý manžel v promlčecí lhůtě 3 let napadl. Musel by se prokázat, že o smlouvě nevěděl, nebyl přítomen, atd. Zákon nemluví o podpisu, nýbrž o souhlasu. (Je pravda, že většina firem se jistí podpisem druhého manžela, protože je snadné pak souhlas prokazovat).

Nicméně byla velká chyba nereagovat již na platební rozkaz (či rozsudek), mohl být podán odpor nebo odvolání a celá situace mohla mít šanci na nějaké mimosoudní vyřízení. Navíc exekuční příkaz již zohledňuje i odměnu exekutora, atd., což samozřejmě vymáhanou částku značně navýší.

Rozhodně nedoporučuji ignorovat pravomocný exekuční příkaz, zvlášť pokud vlastníte např. nemovitost nebo jste zaměstnáni. Nevím jakým způsobem by byla exekuce realizována, ale exekutor má dle zákona možnost zvolit variantu dle svého uvážení. Tedy pro 100.000,– Kč klidně může zástavu chtít realizovat prodejem domu např. za 5 mil.. Mrzí mě, že jsem Vás nepotěšila, ale opravdu nedoporučuji dělat mrtvého brouka. Spíš nějaký pokus o dohodu.


13
grada martin 23. 04. 2005 10:23

Tento komentář jsem odstranil na žádost paní I.K., která v něm byla jmenovaná. Vzhledem k tomu, že nemám žádné informace o tom, zda se zmiňovaného podvodu opravdu dopustila, vyhověl jsem její žádosti a příspěvek smazal.
Qark


14
Petr 03. 06. 2005 03:05

NA FIRMU ZEPTER BY SE MĚLA PODAT HROMADNÁ ŽALOBA, MYSLÍM ŽE NÁS POŠKOZENÝCH ZE STRANY ZEPTERU JE DOST A ROZHODNĚ BY JSME SI NEMĚLI S PROMINUTÍM NECHAT "SRÁT NA HLAVU". JEDNÁNÍ FIRMY ZEPTER JE UŽ DOST ZAVÁDĚJÍCÍ. NEMÍNÍM PLATIT SKORO 60 000,-Kč (Z PŮVODNÍCH cca 10 000,-KČ) ZA ZBOŽÍ KTERÉ JSEM V ŽIVOTĚ NEDOSTAL. OZVĚTE SE PROTO VŠICHNI KDO MÁTE PATÁLIE S EXEKUTORY, ČÍM VÍC NÁS BUDE TÍM LÍP. PETR

Reakce na komentář: letinka #15Načítám náhled komentáře..., Radka #25Načítám náhled komentáře...

15
letinka 03. 06. 2005 08:19

Reakce na Petr #14Načítám náhled komentáře...: Dobré ráno. Pokud Vám mohu radit, tento krok velmi dobře zvažte. Se soudní žalobou jsou spojeny nemalé náklady a žalovat pokud nemáte šanci na výhru soudního sporu je jen zbytečným vyhazováním peněz z kapes (bez ohledu na to kolik vás bude žalovat). Nejsem vůbec zastáncem firmy Zepter, ale znám soudní praxi. Pokud již má někdo na krku exekuci, zanedbal několik kroků, v nichž měl ještě možnost se efektivně bránit.
Bohužel mnoho lidí dělá mrtvého brouka ve chvílích, kdy je třeba být aktivní a probudí se až ve chvíli, kdy jim klepe na dveře exekutor a to je opravdu příliš pozdě.
Když to hodně moc zjednoduším, exekuce probíhá buď na základě PRAVOMOCNÉHO rozsudku či platebního rozkazu nebo na základě notářského zápisu s přímou vykonatelností. Nicméně vždy je třeba pravomocné rozhodnutí. Tomu můžete v určité fázi soudního řízení zabránit podáním odporu (platební rozkaz) či odvolání (rozsudek). Pokud to neuděláte je Vaše chyba, že jste se nebránil, nevyužil jste tak své zákonné právo a vinit bohužel můžete jen sebe, a to bez ohledu na to jak nemorálně či nemravně se chová věřitel. Jsou samozřejmě určité skuliny, např. pokud jste si rozsudek nevyzvedl, protože jste byl prokazatelně v té době, dlouhodobě v zahraničí, v nemocnici, v komatu…..atd., což je třeba soudu doložit. Pokud jste si ho řádně vyzvedl a neohradil se u soudu, jsou vaše šance skutečně minimální.
Nechtěla jsem vám otrávit den, jen upozornit (bez znalosti Vaší causy – vycházím pouze z toho, že již mluvíte o uvalené exekuci na Vás), že přijdete s největší pravděpodobností o další peníze za soudní poplatek a případně náklady na právní zastoupení Vaše i protistrany. Navíc zboží jste sice nedostal, ale podepsal jste smlouvu (tedy soudě podle zkušeností stejně postižených lidí, jejichž smlouvy s ZEPTEREM jsem viděla), že zboží dostanete až po zaplacení ceny. Neplatil jste a tudíž jste porušil závazek, ke kterému jste se zavázal, ( ZEPTER vám nemohl dodat zboží, když nenastala smluvená dodací doba – úhrada kupní ceny, a to z důvodů ležících na Vaší straně) a od kterého jste měl možnost v určité lhůtě odstoupit, což jste zřejmě neudělal.
Nicméně myslím, že je důležité upozornit na způsoby Zepteru ostatní lidi, takto "postižených" je velká spousta a upřímně je to všechno z neznalosti věci. Hezký den


16
Petr 07. 06. 2005 01:07

Podal bych ně hromadné trestní oznámení, protože je to neoprávněné nákládání s našim majetkem, když nemáme od nich nic a jště máme platit nějaký úroky a debilní exekutory, také bych podal trestní oznámení na exekutora za neoprávněné nakládání našeho majetku a i na soudce který takto rozhodl v náš neprospěch bych podal trestní oznámení, protože jednal v podjatosti. Totiž ta smlouva vůbec nemá žádný ujednání možnosti o odstoupení /takový canc papíru je to z roku 1995/ a tudíž je pouze jednostranná, neplatná. Teď jsem dostal exekuci (i přes to že tam byla možnost se ovolání ke krajskému soudu, tak jsem se odvolal již v březnu a vůbec nikdo se zatím ještě neozval) na plat a to ve výši 60% ve prospěch exekuce, což je další kravina, takže rád se dám dohromady s lidmi kteří jsou ve stejné situací jako já a pořádně v tom rázně zakročit, aby si náhodou Zepter tady z nás nedělal novodobé otroky a nevyjebával s náma podle své libosti, sorry za ty výrazy ale myslím že víte o čem mluvím.


Reakce na komentář: Radka #21Načítám náhled komentáře..., karky #60Načítám náhled komentáře...

17
Erika 09. 06. 2005 14:09

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: Tak to já mám f. Zepter taktéž velmi špatné a neseriozní zkušenosti..V roce , tuším 1992 jsem si objednala taktéž sadu nádobí na předváděčce. Po týdnu, (mimochodem ve vratné lhůtě, uvedené i ve smlouvě) jsem si to rozmyslela a písemně žádala firmu o zrušení smlouvy. Odepsali, že nesouhlasí a smlouva trvá dále. Nechala jsem to být, ale po pár letech mi přišla obsílka k okr. soudu ve věci neplacení svého závazku. Soud jsem prohrála, Zepter měl u soudu zastoupení právníka s jeho paragrafy a na druhé straně jsem stála já neznalá paragarfů se svou slovní verzí… Poslala jsem odvolání k okresnímu soudu.Ten po dvou letech rozhodl bez mé přítomnosti taktéž v můj neprospěch. Přišla mi jen obálka s povinností zaplatit firmě Zepter a jejímu právnímu zástupci. Ihned jsem psala firmě i zástupci s požadavkem o splátkový kalendář a číslo účtu, kam posílat splátky (to v dopise od soudu nestálo..)Jsem samoživitelka s malým mimčem, příjem 4 100,-. Dodnes mi nikdo neodpověděl. Bojím se, že za nějaký čas mne navštíví exekutor..


18
franta 16. 06. 2005 16:40

Neprecetl jsem vsechny rekace, takze nevim, zda je to tam nekde uvedeno… ale co tak vycislit naklady na usporadani predvadeci akce ve vlastnim byte, tj. pronajem bytu, naklady na energie, uklizecku, psychickou ujmu na 120 000 Kc a tuto castku vyzadovat po firme Zepter? Jestli je teda ta "predvadecka" nejak pisemne podlozena


19
Jana Jůzová 11. 07. 2005 13:21

I já mám s firmou Zepter velmi špatné zkušenosti. V roce 1992 jsem byla na převádění nádobí. Objednala jsem si hrnec papinový. Nic mi nepřicházelo, tak jsem od smlouvy odstoupila. A jaké překvapení Minulý týden mi také přišla exekuce na 45.357Kč. Bohužel jsem zaplatila, protože nemám zájem, aby exetutor přišel do mého bytu. To, co jsem si objednala, do dnešního dne nemám. Nevím, za co jsem platila, když jsem nic neobdržela. Já jsem také naštvaná.


20
Radka 21. 07. 2005 13:18

Reakce na Marcela #11Načítám náhled komentáře...: Jo ja také dopadla jako sedláci u Chlumce.Exekutoři mi zablokovali účet , hrabali se v mém soukromí sebrali veškeré finance z mého účtu a dostali nás na hranici bídy.Nechali nám pouze životní minimum. A to mám doma ještě 16-ti letého kluka, kterého mám po rozvodu svěřeného do péče.Celkově nám po zaplacení měsíčních poplatků z mé zbývající almužny zbyde pro 2 lidi cca asi 1500,– kč na měsíc.A to kdybych se na hlavu postavila tak z tohoto nejde vyjít.Smlouva byla sepsaná za doby manželství a můj bývalý se domnívá, že se z toho vyvlíkne. To je spravedlnost!!!!!Napočítali mi od roku 1996 úrok 26% a další pokuty a celkově mám exekuci na 128.000 Kč.Cena sady je přitom 34.000,– Kč.Platím jak mourovatá a  dodnes od nich nic nemám.Berou mi měsíčně v závislosti na příjmu 3.600–4500,-.To si myslím, že brát takéto nehorázné peníze samoživitelce je opravdu kruté.Rovněž dodnes nekomunikují a nereagují na korespondenci mé právní zástupkyně.V roce 1997 mně odsoudili na OS Praha 8.Ze strany ZEPTERU se ani nikdo neobtěžoval k jednání přijít.Rovněž i MS Praha kde bylo dovolání šli ZEPTRU tzv. na ruku. Přála bych celé této povedené firmě aby se dostali do takové životní situace jako jsem např.já a můj syn,který to odnesl i po psychické stránce.Dodnes máme strach z toho co si na nás ZEPTER vymyslí dalšího a nemáme jistotu ani v tom, jestli až se vrátíme zpět z práce a ze školy domů jestli budeme mít ještě přístup do místa našeho trvalého bydliště.Vážně už je na čase aby tenhle stát se konečně vzpamatoval a začal se zabývat takovýmito problémy , které se v tomto státě dějí.Nic bych nedala za to, že stát nemá ani ponětí co se zde děje.Hlavně, že se naši zákonodárci zabývají tím, kdy a kolik si přidají do svých kapes a peněženek a vůbec je nazajímá co si tady takovéto firmy vlastně dovolují.Páni zákonodárci vzpamatujte se a začněte se konečně zajímat co se pod vámi děje a hlavně nedovolte už konečně takovýmto firmám vstupovat a podnikat v naší republice a stávající firmy vyprovoďte z našeho státu a to rázným krokem jinak se tady budou dít takové věci ,které se dějí. Vím ,že nejsem sama ,která je postižena touto firmou. Několikrát jsem se snažila o to sehnat lidi, kteří maji s ZEPTREM co do činění a to spíše toho negativního rázu ale je to zajímavé, ani jednou mi nevydali a neotiskli inzerát v novinách.Že by se tady i tisk obával firmy ZEPTER??????? Kdo ví.Budu doufat, že dnešním dnem se konečně hnou ledy díky Občanskému judu.Sledujte tento pořad a snad se obrátí vše pro nás pro poškozené touto firmou.Tohle jednání ZEPTRU nemá obdoby nikde ve světě. Co takový Němci ty by je asi hnali. Jen u nás se chytne kdejaká firma, která neuspěla ve světě.Držme si navzájem palce ať to pro nás všechny dopadne dobře!!!!!!!!!


21
Radka 21. 07. 2005 13:22

Reakce na Petr #16Načítám náhled komentáře...: Přečtěte si můj příspěvek Radka. Teď jsem ho dopsala. Jak jsem již uvedla snažila jsem se přes inzerát sehnat co nejvíce lidí ´kvůli hromadné žalobě do Štrasburku ale marně. Tisk se ani neobtěžoval mi inzerát otisknout.


22
Salda 21. 07. 2005 18:57

jj, takovydle lidi jsou ku*vy nejvetsi vydridussky, nic jim neverte a jak vsichni doporucuji – nenechte se zlakat, riziko ze na to nakonec doplatite je hooodne vysoke ;-)


23
Silvie 22. 07. 2005 12:29

Ahoj, taky mám špatné zkušenosti s touto firmou, hlavně v osobním životě, s jejími tzv. reprezentanty. Po lidech chtějí platbu za zboží, ale když si oni sami v soukromí nechají provést stavební práce, tak za vykonanou práci dělníkovi nezaplatí, fakturu seberou a peníze, které získají z banky prostřednictvím úvěru, užijí k soukromým účelům. Pak tiše zmizí z obzoru a tváří se jako by se nic nestalo. Po letech pak mají tolik drzosti, že tomu dotyčnému, kterému nezaplatili pošlou pozvánku na předváděcí akci s přáním celé rodině. To je výborná reprezentace firmy.


24
Radka 25. 07. 2005 20:02

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...:
Ahoj Evo.Tahle firma skutečně nemá co dělat na našem trhu.Tohle jednání si dovolí akorát na nás na Čechy. Němci by je hnali bejčákem.Jestli chceš tak si přečti můj komentář pod jménem Radka. Na tyhle firmy malej dvůr a velkej bič !!!!!!Nevěřím, že bysme neuspěli ve Štrasburku u mezinárodníhio soudu. To by se museli ale o to vzít všichni co jsou touto firmou poznamenáni.Psala jsem několikrát výzvu, aby se ozvali všichni co poznali co ZEPTER s námi umí a dělá. Noviny mi ale ani v jednom případě inzerát neotiskli. Jednalo se konkrétně o ANNONCI a ta mi vždy poslala zamítavé stanovisko na uveřejnění.Mám tušení proč.Zdraví Tě Radka.Jestli můžeš byla bych ráda, kdyby jsi na můj příspěvek reagovala.

Reakce na komentář: Eva #30Načítám náhled komentáře...

25
Radka 26. 07. 2005 21:29

Reakce na Petr #14Načítám náhled komentáře...: Také mám problémy s exekutory.Nicméně ten kolotoč, který se rozpoutal kolem mně s touto firmou je medializován a dívejte se všichni koho tento problém zajímá.Bude odvysíláno v Občanském judu během 2–3 týdnů.Takové jednání co má tato firma tak těm vůbec nejde o to, aby si zákazníka udrželi ale pouze o uspokojení své a to vytáhni a sedři za každou cenu z něho kůži. Ostatní je nezajímá.Toto seriozní firma nemůže přece nikdy udělat.Na každého ale dojde.To mi věřte.Zlo se musí zákonitě oplatit zase zlem.


26
Libor 31. 07. 2005 18:42

Vážení, za toto chování nemůže samotná firma Zepter, ale různí podvodníčci, kteří ničí její jméno. Tato firma prodává nadstandardně kvalitní výrobky, jež u nás nemají skutečnou konkurenci. Pravda, zboží je sice dražší, ale za cenu kvality na celý život.

Smlouvu lze zrušit do 30 dnů od podepsání, bez jakýchkoliv podmínek. Je to dané i zákonem a kdo tyto stanovy nedodržuje, také porušuje zákon. Dané paní bych opravdu radil ještě se zpětně odvolat, protože zde byl každopádně porušen zákon. Mám osobní zkušenosti s firmou Zepter a setkal jsem se s ledasčím. Veřte ale, že firma tyto podvodníky netoleruje a ruší jim jejich mandátní smlouvy. A další věc – cenu zboží po podepsání smlouvy nelze zvyšovat.

Reprezentanti, co já znám, jsou slušní a hodní lidé. Lidé od Herbalife by se od nich měli co učit…

Ještě jednu věc bych chtěl zdůraznit – že takto firma reaguje, je dáno tím, že neví o podvodu, kterého se daní reprezentanti dopustili. Osobně bych napsal na vedení (ne přes vašeho předpokládám bývalého reprezentata) a podal na daného stížnost).

A konečně nakonec bych vás chtěl požádat, abyste nadále nešpinili jméno této seriózní firmy, se kterou mám jen kladné zkušenosti a prosím nemažte tento příspěvek – je to názor 3. strany (já reprezentant ani manažer nejsem).

Reakce na komentář: Evca #29Načítám náhled komentáře...

27
Daniel 04. 09. 2005 15:08

Dobrý den všem. Také nejsem ani reproš ani manažer této firmy a všem se špatnými zkušenostmi v této diskuzi mohu jen doporučit, aby se laskavě naučili zacházet se svým vlastním podpisem a naučili se číst. Bez urážky :-). Podmínky odstoupení od smlouvy jsou jasně uvedeny (pokud nejsou ve smlouvě) v obchodním nebo občanském zákoníku, na to nemusíte být právníky. Jinak – co se týče zboží, ano, věděla jsem, že první zboží zaplatím a poté obdržím, zatím mohu potvrdit (dosud postupně 12 smluv), že vše bylo ze strany Zepteru dodrženo. Zboží jsem vždy obdržela po zaplacení a max. do 10-TI dnů. Reklamace, zatím jediná, vyřízena do týdne. Každý soudní spor, bohužel, prohrajete, a vezměte si sebelepšího právníka. Celé je to o tom, že nečtete a lehkovážně podepisujete. Je mi líto. Osobně mám jak s nákupem, tak užíváním jejich zboží ty nejlepší zkušenosti. Jediné, co mne obtěžuje, je vytrvalý "zájem" ze strany reprezentantů a snaha o prodej, tudíž "masáž". Na straně druhé, podobně mi volají cestovky, pojišťovny a další. Takže – shrnuto – podtrženo – každý svého štěstí strojvedoucím a proboha, čtětě a přemýšlejte, než cokoliv podepíšete.


28
Eva Vasileva 30. 09. 2005 13:33

Reakce na Romana #8Načítám náhled komentáře...: Ahoj Romano.Dneska jsem se vrátila od soudu.Prohrála jsem.Zepter je opravdu neprůstřelný.Už mě to stálo hodně peněz,ale nepolevím.Ráda bych dala dohromady "naštvanou "skupinu.Máš-li chuť,ozvi se mi.Eva


29
Evca 30. 09. 2005 17:52

Reakce na Libor #26Načítám náhled komentáře...: Milý Libore,nerada bych ti bořila tvé poněkud zkreslené mýty o této firmě.Pokud ale někoho obhajuješ,tak si o něm nejdříve něco zjisti.Jsou to podvodníci prvního řádu a pokud si necháš poradit,tak si na ně dej opravdu pozor.Já jsem přišla "jen"asi o 250 000tisíc.Přečti si komentáře,jsou tu i svobodné matky,kterým se neštítí sebrat všechno.Co se Herbalife týče,tak s tím mám zase já zkušenosti dobré.Kastroly od Zeptru mi posloužily rozhodně méně.Eva

Reakce na komentář: Eva #30Načítám náhled komentáře...

30
Eva 04. 10. 2005 15:03

Reakce na Evca #29Načítám náhled komentáře...: Reakce na Radka #24Načítám náhled komentáře...: Pro Radku.Ahoj,zdravím.Chtěla jsem ti mejlovat,ale nazadařilo se.Rozhodně mi napiš.Pár nápadů ještě máme.To Občanské judo jsem bohužel neviděla.Zatím,Eva


31
Danuna 19. 10. 2005 10:33

Uz je to dlouho co jsem si koupila hrnce od Zepteru a dneska mi prislo,ze losovali kupni smlouvy a ze jsem neco vyhrala a mam si proto prijit samozrejme na nejakou predvadecku.Ale ja si nic kupovat nechci a jestli mysli,ze mi daji nejaky hrnecek jako darek a budou cekat,ze prijdu si neco koupit tak to jsou na omylu.Nadobi sice slouzi ale za nehorazne prachy par hrncu.Tak se ptam.Mam jit?


32
Leonora 14. 11. 2005 09:13

Zdravím všechny podvedené od fa. Zepter. Taky jsem měla tu možnost si objednat zboží ale pojeho zaplacení mi napsali že toto zboží není již na skladě a že nabízí náhradu .Souhlasili jsme s náhradou za podmínek že nám dají zboží do přenosného kufru který byl součástí nabídky při nákupu.Zboží přišlo bez kufříku a diler který jej přivezl se ještě na nás utrhoval že máme číst i malá písmena na smlouvě kde je napsáno že si firma vym´ˇnuje právo na změnu zboží při dodání.Prostě to je možné jen u nás! a s tím pozváním že jste byli vylosováni jako výherci to je taky podvod u stolu sedí asi 6 žen důchodového věku před sebou hromadu obálek a dopisů a zasílají to všem koho mají s seznamu. Dostanete přihlouplou sadu 3 krému asi na 3 dny používání. Vše jen podvod.


33
kozmicka 15. 11. 2005 12:40

Reakce na Qark #2Načítám náhled komentáře...: a co kdyz se zruseni posle dodatecne


34
Jarka 15. 11. 2005 18:21

Taky jsem dostala pozvánku na předváděčku,že jsem byla vylosová. Šla jsem, proč ne? Ukázali mi, co mají všechno nového, nic po mě nechtěli a dostala jsem nějakou vůni. Kdybych neměla zplácet už před lety objednané zboží, určitě bych si vybrala. Dozvěděla jsem se, že pokud budete zplácet i po menších splátkách dávno objednané zboží, nebudete platit žádné další poplatky. Pokud ale počkáte, až přijde něco od soudu, pak je pozdě. Budete platit mnohonásobně více. Proto, kdo se ještě rozmýšlí a čeká, že z toho bez úhony nějak bybruslí, vezměte rozum do hrsti a utíkejte něco málo poslat na jejich účet. Já to teda udělám, protože bych nechtěla platit mnohonásobek ceny, která je i tak dost vysoká.


35
rybicka 29. 11. 2005 14:01

Každopádně jsem se pěkně vyděsila po přečtení těchto řádků…chci vám všem poděkovat za výstrahu !! /patřím také k těm dlužníkům, kteří na to v současné době nemají – samoživitelka, 2 děti/ a držím alespoň pěsti, ať se z těch soudních tahanic vylížete pokud možno co nejlépe…dík…


36
JARA 26. 12. 2005 14:32

tuto a jíné FIRMI už několik roků odháním a někdy jsem už i sprostý!!!!!!!!!!


37
dita 30. 12. 2005 02:18

lidi vzpamatujte se!neumite cist smlouvy a spinite jmeno dobre firmy ktera je tady 15let!jeji zbozi je sice drazsi ale nsa tolik kvalitni ze vas ten hrnec desetkrat prezije!kdyz na to nemate tak nic nepodepisujte!i v televizi vas denne nabadaji podepsat muzes-precist musis
prosim vas budte soudni!p
_

Reakce na komentář: kraki #87Načítám náhled komentáře...

38
martin 31. 12. 2005 02:55

To se v téhle republice ještě nenašel nikdo kdo to u soudu dokáže prostřelit?? K čemu jsou ti všichni advokáti?? To má jako Zepter nejlepší právníky?? To snad ne!!! Vždyt ty smlouvy jsou naprosto jednostranně formulované aby z toho měli profit akorát ty hovada od Zepteru. A co když teď vemu těch sto táců co jim dlužim??? To mi jako to nádobí nedaj nebo daj??? Myslim, že brzo někomu natolik rupnou nervy, že to vyřeší po svém a bez právníků. No prostě to začnou odsírat ti blbečci co nám ty smlouvy podstrkovali a ještě na nás nebyli div naštvaný když jsme váhali to podepsat. Určitě to někomu tak zkomplikuje život, že se k něčemu takovému odhodlá a někdo bude první kdo to tady tvrdě odsere!!!!!!! Celé je to nehorázná prasárna. A ty blbečky právníky, kteří ty jejich smlouvy připravovali bych strašně rád viděl viset za koule a ještě u toho prosit o odpuštění.

Reakce na komentář: Věra #96Načítám náhled komentáře...

39
Jitule 04. 01. 2006 13:15

No já jsem úplně v mimóze!Myslela jsem si, že tohle se snad stalo jen nám,ale jak vidím Zeptr jsou doslova zloději! Mrzí mě jedna vec, že na takový zlodějský kurvy nikdo nemůže! Omlouvám se za ta sprostá slova, ale nemůžu si pomoct!No hnus je mi z toho na zvracení!Lidi držte se! Holt za blbost se platí a né málo! Mějte se!papa


40
Ivan 07. 01. 2006 10:42

Proč ale firma Zepter vymáhá plnění po tolika letech (cca 10 roků)? Záměr je zcela jasný, jde o neserioznost firmy s cílem vyždímat s obyčejných lidí co nejvíce peněz! Fuj, fuj fuj! Z pravního hlediska není náhodou aktuální jíž promlčení věci?


41
kapitán 07. 01. 2006 12:34

Podle § 101 promlčecí doba je tříletá. Právo na zaplacení kupní ceny se však promlčuje teprve od okamžiku její splatnosti uvedeného ve smlouvě, nikoli od okamžiku uzavření smlouvy. Pokud však bude dodavatel zaplacení vymáhat, musí veškeré dokumenty doložit. Námitku promlčení je proto vhodné bezesporu vznést.


42
Jitka 09. 01. 2006 13:20

Jak to je s odstoupením od smlouvy a zaplacením pokuty 25% z ceny zboží.Je to takový canc papíru.Nebudou po mně chtít zaplatit vše, když jsem se rozhodla, že raději od nich nic nechci.
Ani se mi nechce věřit, že na ně nikdo za 15 let nemá.Tolik nešťastných lidí…


43
kapitán 10. 01. 2006 11:41

A co takhle lidičky obrátit se na ombucmana JUDr. Otakara Motejla? Měl by přece hájit zájmy naších občanů před bezcitnými dravci typu Zepter!

Reakce na komentář: lolek #44Načítám náhled komentáře...

44
lolek 11. 01. 2006 22:15

Reakce na kapitán #43Načítám náhled komentáře...: No já nemůžu uvěřit tomu, že nikdo nenašel žádnou trhlinu ve smlouvách fy Zepter. Dnes jsem našla komentář s odkazem na noviny (bohužel nevím které), kde je uvedeno, že smlouvy fy Zepter nebyly správné až do r. 1995.Neví o tom někdo?
Prosím odpovězte :-)


45
jan 24. 01. 2006 01:11

ac nemam s firmou velke zkusenosti,mohu rici ze rep.se kterymi jsem se setkal byli vlezli a zakazniky ke koupi primo nutili.mam znamou,která pro ne pracuje a vim od ni,ze se dopousti podvodu.kvuli jakymsi bodum pise smlouvy na cizi lidi a pak je zase rusi.sama je podepise.jedna kolegyne dostala od zepteru vyhruznou upominku a pritom si nikdy nic neobjednala.ona reprezentantka to zapomnela zrusit.doslo k soudu,ktery prohrala.nemela sanci a ze to byl podvod pravnika Z.nezajimalo,repr.delala jako by nic!


46
sylva 24. 01. 2006 23:59

vyrobky zepter nejake mam,nejsou snad spatne,ale silene predrazene.v te same kvalite sezenete v obchode ve stejne kvalite mnohem levnejsi.nakonec jsem se nechala ukecat na ten vodni vysavac a ten nepouzivam,protoze mi vubec nevyhovuje.je silene velky,tezky a kdyz jsem zjistila ze s nim jezdim po koberci a pak po nem zbytky sbiram rukou tak jsem ho odlozila na skrin a koupila si za 750 korun lepsi.reprezentantka mi rekla ze moc nesaje naschval aby netrhal koberce.ha-ha.


47
jirka =) 26. 01. 2006 22:01

ahoj,ja zrovna u jedny podobny firmy pracuju a musim potvrdit,ze ty virobky jsou pekny sity!!!!!Predrazeny to je jako blazen!!!!


48
jirka =) 26. 01. 2006 22:39

Hrnce sice maj dobre udelany ale at mi nikdo nerika,ze Kralovska sada stoji 66 120 kc. =))).To si muze koupit jen takovi pit…ec!ktery si koupi Aaady za 5000 tis.!!Ty to maji za super!!bombastic!!!zbozi.Pritom to sem knam lifrujou primo z ciny!Tam soudruzi pracujou v petiletkach a za 1,20 kc na hodihu!! Pekne lodi,v jednom kontejneru Zepter a v druhym kontejneru Adidas!Ti zakaznici co platili na drevo,jsou nad miru spokojini a dal ziji ve svem Hogo fogo!!=))Ti co splaci,by nejradeji Nekde,v temne ulicce,chitli za fligr zastupce firmy Zepter a dalimu co proto =).Drzim vam palce!!!!Jo a na zapade,jsou spokojini asi vsichni zakaznici.Jak Zeptru tak Adidasu,tam na to asi maj kess!!!Tam sou vsichni Hogo fogo =)

Reakce na komentář: bicanovsky.l #69Načítám náhled komentáře...

49
Dasa 27. 01. 2006 18:36

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: Dobrý den zrovna jsem si vyzvedla obsílku z červeným pruhem,exekuce na 46000,-.před 12 roky jsem na předváděčce podepsala smlouvu ale pak jsem se rozhodla že tak drahé nádobí nepotřebuji,protože jsem neodeslala ani jednu splátku a nikdo mě už nekontaktoval brala jsem to za zrušenou smlouvu.OMYL,jak z toho ven??

Reakce na komentář: Jana #50Načítám náhled komentáře..., Anna #53Načítám náhled komentáře...

50
Jana 28. 01. 2006 23:31

Reakce na Dasa #49Načítám náhled komentáře...: Mila Daso.Bohuzel nijak.Neni sance.Skutecne neni.Tohle vidim ot te firmy jako silenou svinarnu.Myslim ze to delaji naschval,ze jsou tak dlouho v klidu a pak uhodí..neverim ze v tom fakt maji takový bordelZkuste se nejakeho pravnika zeptat,jestli to neni promlcene.Co vam v tom dopise pisou?

Reakce na komentář: letinka #51Načítám náhled komentáře...

51
letinka 29. 01. 2006 13:04

Reakce na Jana #50Načítám náhled komentáře...: Jen jedna technická připomínka. Aby se causa dostala až k exekutorovi, je nezbytné provedení některých právních úkonů, posvěcených pravomocným rozsudkem soudu. Firma sice mohla vyčkávat, ale možná jen trvalo zpracování seznamu dlužníků či případ ležel roky u soudu.


52
Karolina 05. 02. 2006 23:20

Prosim vas nemáte nekdo zkusenosti s tema barevnýma svetlama k te biolampě?Mam je doma,ale jak se ke me dostaly by bylo na dlouhe vypravováni.Taky se soudama.Ale kdyz uz je mam tak by me zajimalo k čemu jsou.z navodu jsem pochopila ze k ničemu,ze bych musela denne aspon 2× svitit na ruzna mista ruznyma barvama,na což nemám čas.me to bylo vysvetleno teda uplne jinak.


53
Anna 08. 02. 2006 16:09

Reakce na Dasa #49Načítám náhled komentáře...: Dobry den Dašo.Jsem na tom podobně jako Vy.Pul roku splácím exekutorovi.Cástku zhruba 500KC,je to telefonická dohoda a zatím nevím ,co se bude dít dál!Zijeme z životniho minima.Zatim ani nevim,jestli mi nenaskakuji dalši penale.Podepsala jsem smlouvu na hrnec za 8000,nyni musim zaplatit bezmala skoro 50000.Prosim odepište mi někdo, jake mate zkušenosti s exekutory a připadně poradte co bych měla dělat.Nelibi se mi take ,že mam přeplacet něco co zatim nemam.
Přeji vam všem se špatnymi zkušenostmi s Zepterem pevne nervy a doufejme,že jednou dojde i na ně.


54
peersi 22. 02. 2006 17:51

Zkušenosti s zepterem máme "přímo skwělé" dnes ráno k nám do bytu přišel exekutor, bez jakéhokoliw warowání či soudní obsílky. Příšel a zeptal se, jestli tak náhodou nemáme doma alespoň 39 000 na zaplacení základní ceny hrnců, kterou jsme si w říjnu 1996 objednali… přišel dnes téměř po deseti letech, dal nám na wýběr, do dwou měsíců uhradit částku 39 000, nebo potom zaklepe znowa a zabawí majetek… Nediwila bych se, kdybychom týden po podepsání smlouwy nepsali zepteru zrušení smlouwy, odwolání se, nebo jak se to tenkrát jmenowalo. Které owšem nemáme jak doložit, protože jsme to powažowali za wyřízené, když se zepter tolik let neozýwal a nepotřebné dokumenty neskladujete doma 10 let, nanejwýš pět šest. Co nám teď zbýwá? Zaplatit 39 000 do dwou měsíců, to je částka jen o něco menší než naše dwouměsíční příjmy. Máme jim to snad dát? A co pak, to se pak rodina se čtyřmi dětmi má jít pást?


55
kama 71 22. 02. 2006 20:50

Tak přátelé,máme všichni stejnej problém s firmou Zepter.
Dnes mi telefonoval exekutor a oznámil mi,že mám vše co jsem dlužil jemu i Zeptru zaplaceno a phledávku posílají na firmu,ale neřekl kdy.Ale mám si zavolat do Zeptru a domluvit se kdy pošlou tu vysněnou sadu hrncu co jsem jako blbec podepsal již v roce 1993.Je to trochu problém,protože nevim ani kam mám zavolat,když ty telefony na staré smlouvě dávno nefungují.A další problém bude s tou sadou nádobí UNIVERSAL,kterou dávno už nemají a mají jiné soupravy.Tak to jsem fakt zvědav jak to udělaj!!!!
A nebo mi nedaj nic a pak se budu soudit já s nimi,tak na to se těším fak nejvíc….
Když někdo bude mít telefon na Zapter,tak ho prosím napište.

Reakce na komentář: bicanovsky.l #59Načítám náhled komentáře...

56
bicanovsky.l 10. 03. 2006 19:51

Vážení pánové a dámy
Firma Zepter je firmou podvodníku včetně jejich pracovníku,kteří jim nahání zakázky.Mě v roce 1993 odcizili auto včetně dokladů.Vroce 1994 mi volali z firmy Zepter že jsem si objednal nádobí za72000Kč.Šel jsem k soudu tam jsem vše vysvětlil a pro mne to skončilo.V roce 1998 jsem se odstěhoval na N.Z. a požádál o politický azyl,který jsem dostal.V roce 2005 jsem se vrátil spět.V lednu 2006 jsem dostal od exekutora exekuční výměr z Brna od Mg Homoly že mám exekuci na částku 273000Kč za nádoby,které jsem si objednal.Od roku1990 jsem sám a žiju v jednopokojovém bytě.Je to prostě tak propletené fa Zepter soudy a exekutoří že jsi to ani neumíte představit.Jenom si skuste vytáhnout obchodní rejstřík a uvidíte co jste ještě neviděli,jména mluví za všechno.Proto Vás prosím všechny co jste byli poškození,tak mi napište adresu a telefon. Natiskneme letáky a já osobně to vše zafinancují odešlu vám letáky,které se dostanou po celé republice.Předem děkují tel.776301649.Adresa Bicanovský Libor Ostrava Zábřeh Průkopnická19 Bicanovsky.l@seznam.cz

Reakce na komentář: iveta kollertová #98Načítám náhled komentáře...

57
bicanovsky.l 10. 03. 2006 21:14

Na esemesku co jsem dostal od Vás vám odpovídam že to myslím smrtelně vážně a jsem tak naštvaný(nechci být vulgární)že toto dotáhnu do konce.Už jsem to začal rozplítat a došel jsem k názorů že Zepter je ovladaná chorvadskýma lidma a mají tam nastrčené hlupáky z česka.Nechci zatím jmenovat právníka co je zastupuje exekutorský ůřad co peníze vymáha.Jsou všichni dobře spleteny do hromady.Toto kdyby bylo na Zelandu tak Vám můžu garantovat že tato firma bude za dva dny v likvidaci a majitelé na Nord Ailendu zavření.Když mi z účtu stáhli peníze tak jím ještě dám na reklamu,ať další lidé nejsou postižení.Díky za správu,kterou jsem dostal a píšte adresu a hlavně se nebojte ať vidí že umíme protí lumpům bojovat.
A všichni ať si pořídí obchodní výpis a přečtou si ho tak zjistí co je to za společnost.Není to vůbec zahraniční firma,ale jenom zneuživají toto jméno.Ti už se sníma rozešli v roce1996 potom nové vedení oprášilo smlouvy a začali vydírat lidí.Toto je totíž začarovaný kruh z kterého nejde ven,ale já jsem už to ožehlil a těď jim udělám reklamu.Zatím se mějte


58
Martin Pánek 11. 03. 2006 17:13

[Dobrý den, včera jsme spolu mluvili telefonicky. Příští týden k vám mám cestu a tak se vám ozvu a můžeme to probrat osobně! Bylo by to buď středa nebo čtvrtek ale spíš až večer mezi 20–22 hodinou. Určitě mám zájem v téhle věci něco podniknout a být vám nápomocen a doufám že se k nám připojí co nejvíce lidí!!! Tady každý píše a stěžuje si a bylo by dobré kdyby se ti lidé co tu píší opravdu přidali a začalo se s tím něco dělat a ne jen skuhrat ve fóru. Ti parchanti co tady okradli tolik lidí by zasloužili minimálně vypráskat z týhle republiky a ještě vrátit peníze. Napište mi pane Bicanocský soukromý mail na zobinek@seznam.cz a já Vám pošlu tu adresu a dohodneme osobní schůzku.

Reakce na komentář: Marcela #64Načítám náhled komentáře...

59
bicanovsky.l 11. 03. 2006 20:42

Reakce na kama 71 #55Načítám náhled komentáře...: telefoní čísla221990836 Plejkovič sekretářka G.Ř. Judr Bundy. Centrála Praha221990811,Já jsem jim Hrnce zaplatil a řekl jak mi je doručí někdo tak první poletí on a potom ty hrnce.Nemusíte nikde psát oni to dovezou až k vám,nic nepodepisujte až to skontrolujete,nebude to zboží co máte na smlouvě tak to nepřebírejte a pošlite ho spět.


60
karky 12. 03. 2006 17:50

Reakce na Petr #16Načítám náhled komentáře...: tohle muze vymyslet jen opravdový debilek jako ty cituji:také bych podal trestní oznámení na exekutora za neoprávněné nakládání našeho majetku a i na soudce který takto rozhodl v náš neprospěch bych podal trestní oznámení, protože jednal v podjatosti.


61
Lucka 13. 03. 2006 09:51

To se docela divim..Já mám s Zepterem jen ty nejlepší zkušenosti. Před půl rokem jsem si koupila sadu hrnců a nemůžu si ji vynachválit. Ale každému vyhovuje něco jiného.
Navíc má Zepter pod sebou firmu s názvem MEDICAL, která prodává bioptronové lampy,prvotřídní kosmetiku, čističky vzduchu…. Kosmetiku používám každý den a konečně nemám "flekatý" obličej.
Jo a ženský…krém, který prodávají na celulitidu opravdu funguje, ale stojí 1600,-Kč..vydrží Vám asi tak 3 mesíce.

V Ústí nad Labem mají pobočku kousek od Domu dětí a mládeže u Hraničáře.

Reakce na komentář: bicanovsky.l #62Načítám náhled komentáře..., bla bla  #65Načítám náhled komentáře..., bicanovsky.l #67Načítám náhled komentáře...

62
bicanovsky.l 14. 03. 2006 15:53

Reakce na Lucka #61Načítám náhled komentáře...: Mlada paní víte kdo vyrábí krémy pro Zepter,jestli to víte tak mi to pošlete chtěl bych vědět tu kosmetickou společnost.Vytáhněte si výpis Obchodního soudu a hned budete vědět o co gou.Až budete o teto firmě něco vědět tak mi dejte vědět.Divím se že zepter ještě neprodává magnetické náramky určitě by hodně prodali,jak za komunistů.
To byl nejlepší lék pro důchdce,potom přišel brufen a nakonec mastičky Fa ZEPTER s.r.o.

Reakce na komentář: Karel Vořech #72Načítám náhled komentáře...

63
Martin 16. 03. 2006 14:22

tak to je dobrý, fakt!!!


64
Marcela 16. 03. 2006 18:05

Reakce na Martin Pánek #58Načítám náhled komentáře...: Dobrý den, pokud můžete, kontaktujte mě prosím na e-mail, s Zepterem jsou zapleteni moji rodiče – no hrůza,
smlouvu podepsali v roce 1993, nezaplatili, nikde nebyli,
následoval exekuční výměr na cca 120 000 a letos to vyhrotilo tím, že jim přivezli z Zepteru výhru – a najednou překvapení – místo výhry Hrnce z r. 1993!!!!!!!!
Podotýkám, že do dneška nic nezaplatili, kromě toho, že jsou zralí na psychiatrii nic nepodnikají, exekutora neviděli….
Poku máte nějaké zajímavé info, budu ráda, když se mi ozvete
Děkuji všem

Reakce na komentář: bicanovsky.l #68Načítám náhled komentáře...

65
bla bla 16. 03. 2006 18:06

Reakce na Lucka #61Načítám náhled komentáře...: Prosím vy se raděj do této diskuze nezapojujte a užívejte si všeho, co Zepter prodává
Chválu na ně pějte úplně jinde


66
bicanovsky.l 16. 03. 2006 18:12

Proč nikdo nepíšete příspěvky.Já už jsem zaplatil 162000Kč tak proč bych si nedělal srandu.Dělám párty všechny postižené zvu..Hrnce už mám a vy dovezte maso.Pozvaní jsou Judr Drtina co mě ojel o peníze,Judr Bunda ředitel ZEPTER,Exekutor Kozelka co je prodloužená ruka,jednatele firmy nejde sehnat jestli je znáte tak mi pošlete adresy.
ČEKZEPTERPÁRTY-Toto bude naše heslo


67
bicanovsky.l 16. 03. 2006 18:19

Reakce na Lucka #61Načítám náhled komentáře...: Milá paní
Vás osobně pozívám na párty vy jste tak chytrá tak budete vařít a až se ta holota nají,tak jim uděláte přednášku jak se stát podvodníkem a jaké jsou podmínky stát se obchodníkem firmy ZEPTER.ČEKZEPTERPARTY.


68
bicanovsky.l 16. 03. 2006 18:29

Reakce na Marcela #64Načítám náhled komentáře...: Marcelko
Vy máte vyhráno já mám prohráno ty vaši rodiče mají štěstí.ZEPTER asi vý kolík vaši rodiče mají důchod.Přiští losování asi vyhrávají bio lampu.Tak hurá na nákup,


69
bicanovsky.l 17. 03. 2006 16:31

Reakce na jirka =) #48Načítám náhled komentáře...: Ahoj Jirko
U Zeptru jsou podmínky jinačí prní ty hrnce zaplatíš a do30dnů ti dodají,když zaplatíš kešem tak hrnce stejně dostaneš za 30dnů.Fa ZEPTER je firma překupníku a spoléha na lidí,kteří sí to rozmyslí tak májí smůlu a zaplatí až se stoho zhroutí.Oni nepodepisují kupní smlouvu ale finanční jistinu+12%ůrok.Tak když to zhneme,okradou zakazniky a na druhé straně okradou naše Větnamské bratry.Kde se ty baječné hrnce tvoří.Toto vše vymysleli jednatel Alexandra Panic bydliště Bělehrad a další kumpáni dle vypisu obchodního restříku vedeného v Praze.A proto není Fa Zepter jako ZEPTER v Rakousku.Náš Český ZEPTER je zlodějský ZEPTER a okradá jenom tu spodní vrstvu lidí a důchodce.Jim nestačí 190%zisku z každého výrobků a ještě ty výrobky nejsou žáden luxus,ale podprůměrný výrobek co dělají třetí země.


70
bicanovsky.l 18. 03. 2006 07:34

Fa ZEPTER-kosmetic zase lže. V reklamě napsalo že firma byla založená v roce 1986.Rozumný člověk,který jsi obstará výpis z obchodního rejstříku zjistí že je to další leš od fa ZEPTER. Fa byla založená16.10.1991a to z účastí ZEPTER z Rakouska,která skončila 31.12.1991.Tak asi vydíte co je to za firma,která soustavně lže a nezastaví se před ničím,aby mohla okrádat soustavně lidí v České republice.


71
bicanovsky.l 18. 03. 2006 22:22

Tak pánové a dámy
Konečně jsem to našel a už vím že ZEPTER prostřelíme.
Směrníce pro ochranu spotřebitelů před nepoctivými a podvodnými obchodními praktikami.Toto vše najdete Ministerstvo průmyslu a obchodů Na Františku 32.Adresa posta@mpo.cz,

Reakce na komentář: Katka #86Načítám náhled komentáře...

72
Karel Vořech 19. 03. 2006 21:50

Reakce na bicanovsky.l #62Načítám náhled komentáře...: Ale ty magnetické náramky a jiné předražené výrobky prodává ZEPTER MEDICAL

Reakce na komentář: bicanovsky.l #74Načítám náhled komentáře..., bicanovsky.l #74Načítám náhled komentáře...

73
Caca 20. 03. 2006 10:33

Podobná firma mě hned po škole zlákala ke spolupráci, proto všem radím číst smlouvy, vše si rozmyslet v klidu, vše mít písemně. Tento prodej je založen na "masírování" zákazníka který v euforii podepíše cokoliv, jenže ten dealer je přímo školen v tom, aby zboží bylo dokonale předvedeno a jeho necnosti včetně ceny se tzv. zakecají.


74
bicanovsky.l 20. 03. 2006 12:10

Reakce na Karel Vořech #72Načítám náhled komentáře...: Pane Vořech musíte si pořádně přečíst příspěvěk, potom píšte.Reakce na Karel Vořech #72Načítám náhled komentáře...:


75
Trdlo 22. 03. 2006 10:10

Máte někdo zkušenost s mandátní smlouvou této firmy? Váš názor by se mi šiknul!

Reakce na komentář: monica.munz #76Načítám náhled komentáře...

76
monica.munz 22. 03. 2006 15:28

Reakce na Trdlo #75Načítám náhled komentáře...: já mám skušeností.ale radší vám to psát nebudu.Já jsem se rozešla ve zlem nechci stouto firmou mít žádné droné.Jejich nástroje a jejich smlovy jsou tak odporné že kdo to toho vidí tak musí mít silný žaludek.


77
B 24. 03. 2006 20:46

Silnej žaludek musí mít i ten, kdo to tady čte. Toliká zloby na jednom plácku. Všichni jste se nechali zblbnout a teď nevíte na koho to hodit….

Reakce na komentář: bicanovsky.l #78Načítám náhled komentáře...

78
bicanovsky.l 01. 04. 2006 21:31

Reakce na B #77Načítám náhled komentáře...: ty troubo pošli mi telefon já ti určitě zavolám,Věřím že jsi frajer a číslo mi pošleš.Čekám

Reakce na komentář: Qark #79Načítám náhled komentáře...

79
Qark url 02. 04. 2006 19:05

Reakce na bicanovsky.l #78Načítám náhled komentáře...: Myslím, že je na této stránce jasně napsáno, že "Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře budou smazány!" A proto budu nadále mazat veškeré uražející komentáře a jim podobné.
Pokud cítíte k Zepteru zášť, založte si vlastní stránku a tam klidně pokračujte, to je v pořádku, ale nenapadejte lidi u mě. Já jsem za tento web zodpovědný.
U mě se řeší věci v rámci slušného chování ;-)


80
Kolbová Heda 03. 04. 2006 09:29

Mám podobný problém,více než před deseti lety jsem podepsala s firmou zepter smlouvu,pak jsem jí písemně rušila,už ani nevím jestli mi odpověděli nepřišla žádná reakce.Pustila jsem to z hlavy.Asi před měsícem u mě zazvonil exekutor a bylo vymalováno chtějí po mě skoro čtyřicet tisíc.Psala jsem na firmu i právníkovi který je zastupuje a zase žádná odpověd.Jsem z toho zoufalá máli někdo dobrou radu prosím oni.Čekám děkuji.


81
Jerry 08. 04. 2006 10:49

Vážení,
když tak čtu ztížnosti na firmu ZEPTER, případně jiné, má to všecho jednoho společného jmenovatele. Mnoho lidí při různých jednáních či předv. akcích dá tzv. "na formu", tj. jak obchodní zástupci vystupují, co a jak říkají, jaký udělají na posluchače dojem. To je však pouze jedna polovina problému. To je to divadlo, hra o zákazníka. Druhá, ta mnohem důležitější část hry je ta právní. Já se teď všech postižených ptám: kolik času věnovali části, kterou nazvu "divadlo" a kolik času věnovali té druhé, nazvu ji "právní"? Na mnoha předváděcích akcích jsem již od roku 1992 také byl (jako posluchač). Scénář je stále stejný: část "divadlo" trvá někdy mnoho hodin, má vás pozitivně naladit, vytvořit pocit sounáležitosti s ostatními posluchači, a v konečné fázi ve vás vytvořit pocit, že když si nic nekoupíte, či neuzavřete smlouvu, neoceníte herce, kteří vystoupili a ještě budete vypadat jako pitomci, kteří výhody této koupě ani za několik hodin nepochopili. Tady nástává bod zvratu. Po potlesku hercům přichází na scénu část "právní", která pak trvá často jen několik minut. Vy jste však v té chvíli zahlceni obrovskou spoustou informací, jste maximálně pozitivně naladěni a už přestáváte být opatrní. Zde nastává ten kritický bod, kdy na závěr, často, když nad vámi stojí prodejce a lidově řečeno do vás "hučí", podepíšete něco, co jste nepřečetli, co je velmi rozsáhlé a jehož obsahu vůbec nerozumíte. Podepisujete, a vycházíte z úvahy, že to, co vám všechno řekl prodejce, vám k podpisu smlouvy, či jiného právního dokumentu stačí. Závěr: NESTAČÍ!!!! Pokud nejste právníci, anebo zkušené obchodníci, tato "právní" část představení vyžaduje pro laika i několik hodin strávených studiem smlouvy, dále kalkulací-či úvahou nad cenou a užitnou hodnotou (pro mne) věci, kterou tímto získávám. Naprosto nezbytné je také prostudovat sankční ustanovení smlouvy, protože se můžete zavázat k platbě tzv. úroků z úroků, penále z penále. Vážení, já jsem nikdy takto nic nekoupil, a proč taky. Obchody jsou narvané a kvalitní zboží si koupím ve spec. obchodech s odborným výkladem a se všemi zárukami. Následky, o kterých píšete jsou daní za demokracii, za svobodný trh a za totální naivitu zejména starší generace. Mizerné je také právní povědomí občanů tohoto státu. Tady bych viděl chybu rezortu školství, že součástí výuky nejsou alespoň základy práva.
Všechny ty prohrané kauzy nejsou chybou vlády, ale vás, jako svobodných účastníků smluvních vztahů.


82
Jasný sokolJ 08. 04. 2006 11:14

Jasně jasně – Zepter, Eurofinancial a podobný sračky rules!!! Nikdy nic nepodepisovat a nikomu naivně nevěřit!!!

Reakce na komentář: Honza Krejčík #92Načítám náhled komentáře...

83
cecilka 10. 04. 2006 13:06

nevim co mate proti zepteru .Já jsem snima spokojená
co jsem chtela mi vždy dodaly a ji když splácim . mam od
nich už 5 výrobku peru,vysavač,čistič vzduchu,Malý 2 v jednom,miksér,na konec hrnce.Jen tak dal pokračuj te Cecilka


84
Kája 13. 04. 2006 21:48

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: Zravím Vás a prosím o pomoc, zda nemáte k dispozici smlouvu, respektive smluvní podmínky z roku 1995 až 1996. Mám v úmyslu navštívit právníka dříve, než příjde zmíněná obálka s červeným pruhem, ale nemám potřebné doklady. Prosím, odpovězte na e-mail


85
jafra 18. 04. 2006 14:02

bouchnul už někomu papinuv hrnec od zepteru naší rodině už ano jake mate skošenosti s reklamací


86
Katka 19. 04. 2006 23:01

[71Reakce na bicanovsky.l #71Načítám náhled komentáře...: Dobrý den,Moje mamka taky po vánocích dostala obsílku od exekutora…dali jsme peníze(40 000,-kč) dohromady,díky půjčce a zaplatily celou částku.Hrnce nepřišly ani po dopise adresovaným na fa:Zepter.Kdyby se naše rodina do této situace nedostala díky chybě,kterou udělaly mý rodiče v roce 1993,tak bych taky asi odepsala všem lidem,co takhle dopadly,že jsou hloupý.Ale pravda je taková,že každý člověk v něčem chybuje.A je těžké to tady rozebírat,když máte na tu firmu vztek a čtete(možná se ty články dají spočítat na jedné ruce),že jsou lidé s touto firmou spokojení.Připadá mi,že mám svázané ruce a nemůžu nic,protože nemám to,co není tak důležité,ale bez toho nejde žít a to jsou "PENÍZE".Na druhou stranu jsem ráda,že jsme nedopadly zas tak hrozně,jako někteří z Vás.Jestli chcete něco podniknout,určitě můžete s náma počítat.My jsme se s tím pocitem smířily,sme o něco bohatší tím,že nás tato zkušenost obohatila o rodinnou lásku,kterou by nám všichni z této firmy záviděly.Ale ten vztek ve mě je.To nepopírám.Jestli budete chtít něco podniknout,jsme tu a pokud budeme moct,budeme bojovat.A těm co jsou spokojený s touto firmou přeji,aby se z nás poučily.Zdravim všechny Katka

Reakce na komentář: brenda #89Načítám náhled komentáře...

87
kraki 24. 04. 2006 14:03

Reakce na dita #37Načítám náhled komentáře...: promin mi ten výraz, ale jsi nehorázná pizda. Tady píšou maminky s dětmi a jiní ve velmi tíživé situaci, jak je tato firma nehorázně zničila na hodně roků samozřejmě i psychycky, přitom žádnou újmu neutrpěla – lidé si jen nekoupili, co si koupit ze začátku chtěli a ty jim píšeš, že jsou blbí, splepí a mají být soudní co podepíšou. Mít tě po ruce, tak za tyhle kecy tě přizabiju


88
Scypher 24. 04. 2006 14:26

Klíííd kraki… ale souhlas stebou


89
brenda 25. 04. 2006 12:15

Reakce na Katka #86Načítám náhled komentáře...: Katko, minulý týden mi také přišla obsílka od exekutora (40.053,50 Kč). Kdysi dávno, asi před 12–13 lety jsme byli na předváděčce, kde se můj exmanžel zfanfrněl do hrnců a chtěl je, bohužel neměl u sebe OP, tak se to napsalo na mě. Doma se mi to rozleželo v hlavě a napsala jsem dopis, že odstupuju od smlouvy, bohužel jsem byla hloupá a nic si neověřila. Deset let se nic nedělo, tak jsem smlouvu i veškeré další písemnosti vyhodila. Minulý týden šok … ve schránce dopis od exekutora. Mého současného manžela málem trefilo, no nenechal mě v tom, peníze jsme si půjčili a hned druhý den zaplatili. Přesto, že jsme dodrželi 3 denní lhůtu, mi předevčírem přišel další dopis, že mám exekuci na plat. Hned jsme volala a kupodivu se mi i omluvili, že je vše v pořádku,peníze dorazily a dopisu si nemám všímat. Ještě mi poradili ať zavolám na Zepter, abych dostala ty hrnce. V Zepteru mi dali číslo na advokátní kancelář Zepteru ať jim nahlásím, že jsem už zaplatila. Zavolala jsem a paní si napsala údaje a řekla, že to pošle písemně na Zepter, abych ty "zatracené" hrnce dostala. Zkuste tedy také zavolat. Když už jste ty hrnce zaplatila, tak ať je máte. Fakt je, že bych s nima spíš někoho vzala přes hlavu, ale bohužel za blbost se platí a nyní si dám sakra pozor na to co podepisuju. Lidí, co platí takové nehorázné sumy je mi nesmírně líto, sama za sebe jsem ráda, že jsem z toho vylezla celkem lacino. Jestli je konečně někdo prostřelí, tak by měl dostat Nobelovku :-) Přeji všem hodně pevné nervy a obrovskou náruč štěstí při řešení všech problémů.

Reakce na komentář: Katka #90Načítám náhled komentáře...

90
Katka 27. 04. 2006 11:38

Reakce na brenda #89Načítám náhled komentáře...: Milá Brendo,děkuji za radu,ale bohužel jsme měly jen adresu na tu firmu a napsali si o ty hrnce placené ve zlatě.Ani odpověď nám nepřišla a tel.číslo nemám.Třeba jestli se najde někdo,kdo ten spor vyhraje,tak se domluvíme,vezmem s sebou ty nááádherné hrnce a uhrncujeme tu firmu,aby si je taky tak užily…..(pokud teda nějaké ty hrnce dostaneme,než půjdeme do důchodu) :-)


91
Hana 30. 04. 2006 17:08

na internetových stránkách Svět spotřebitelů ( http://www.medializace.spotrebitele.info/dotazy.php ) jsem našla tyto dotazy a odpovědi:

Dotaz Dobrý den,velmi prosím o pomoc ,radu,zkouším všechno. Již skoro 10 let se soudím s f. Zepter a nyní mám velikou šanci spor vyhrát pokud objevím někoho,kdo má prospekty nebo vlastní sadu nádobí Univerzal -D120 ,která se dodávala do roku 1995. Potřebuji to pro soudního znalce,který bude prokazovat,že toto nádobí je jiné,než pod podobným označením firma později začala dodávat. F.Zepter mi samozřejmě nepomůže a tíha důkazu je na mě. S díky Mlynářová L.
Odpověď SOS k dispozici vámi požadované materiály nemá a ani obecně prospekty neshromažďuje.
Zkuste vhodnou formou inzerovat na internetu nebo v tisku.
Využijme k tomu i naše stránky, váš požadavek jsem barevně zvýraznil. (RJ)
Dotaz číslo 10637 zodpovězený dne 2006–03–30
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Dobry den ,
v roce 2002 jsem se zúčastnila prezentace firmy Zepter a podepsala kupni smlouvu, pak jsem si to rozmyslela a odstoupila od kupni smlouvy tim,ze jsem zavolala prodrejci,ktery prezentoval vyrobek a rekla,ze uz jejich vyrobek nechci ,nebot jsem jej ani vlastne neobdrzela a tudiz jsem tuto zalezitost vypustila z hlavy . Nyni mi prisla obsilka k soudu a platebni rozkaz o zaplaceni castky a castky z prodleni. Predesilam,ze pred timto incidentem nedoslo k zadnemu varovani ze strany spolecnosti Zepter
Mam tedy dotaz,nechci soudy a jine exekucni rizeni. Lze se s nimi domluvit a nebo jak mam postupovat dal.
Diky Simona
Odpověď Odstoupení od smlouvy musí proběhnout stejným způsobem, jakým byla smlouva uzavřena, jinak je tento právní úkon neplatný. Přesněji, pokud byla smlouva uzavřena písemně, pak její zrušení musí taktéž proběhnout písemně, viz § 40, odst. 2 občanského zákoníku.
Pokud jste odstoupila od smlouvy na základě telefonického hovoru s prodávajícím, pak je toto odstoupení neplatné a firma má právo částku vymáhat.
V úvahu by zde připadalo promlčení pohledávky, nevím, podle jakého data mělo být plněno, ale obecná promlčecí lhůta podle občanského práva je tříletá, přičemž se počítá od chvíle, kdy právo mohlo být uplatněno poprvé, tedy od data splatnosti. V případě splátek očíná běžet promlčecí doba jednotlivých splátek ode dne jejich splatnosti, viz § 103 občanského zákoníku. S pozdravem Tomáš Večl
Dotaz číslo 8668 zodpovězený dne 2005–12–13
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Dobrý den, mám problém s Zepter,na prezentaci má Matka podepsala smlouvu na koupi výrobku,kde jí předvádějící přemluvil…že mu chybí body do plnění…a že se nemusí o nic starat, že smlouvu SÁM stornuje…teď skoro po 2letech přišla soudní obsílka, že matka má zaplatit cenu zboží plus soudní výlohy, přitom nepřišla ani jedna upomínka, volal jsem panu který s matkou smlouvu podepsal co s tím uděláme…on najednou o ničem nevěděl a že matka to zboží chtěla…což není opravdu pravda… potom mi pověsil telefon, rád bych ze zeptal…jestli je možné nějakým způsobem niní zakročit aby matka nemusela platit tuto částku a jakým způsobem máme postupovat, Děkuji
Odpověď Zepter má s vaší matkou platnou písemnou smlouvu a jakékoli změny, výpovědi nebo odstoupení by rovněž musely být písemné.
Není povinnost zasílat upomínky.
Předpokládám, že soudní spor prohrajete.
Půjde-li prokázat, můžete podat oznámení policii pro spáchání trestného činu podvodu a požadovat po onom muži náhradu škody způsobené trestným činem v tzv. adhezním řízení.(RJ)
Dotaz číslo 7834 zodpovězený dne 2005–10–25
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz rprosím poradte mi sjednala jsem s firmou zepter smlouvu a podepasala a pak večer jsem si to rozmyslela a volala dilerce a ona řkla že to stornuje a všechny smlouvy i original abych měla klid že my pošle mam věřid? nebo mam poslat na firmu dopis že odstupuji kolik dní podle zákona na to je na odstoupení aby mi to uznali děkuji
Odpověď Nezmiňujete se, kde a za jakých okolností jste smlouvu podepsala. Pokud byla smlouva podepsaná např. na reklamním zájezdu, máte na odstoupení od smlouvy 7 dní. Do sedmi dnů musí být doručeno prodávajícímu odstoupení od smlouvy. Pošlete tedy odstoupení písemně s dodejkou, abyste měla jistotu, že byl dopis převzat. Na telefonickou domluvu se nelze spoléhat, je třeba mít vše písemně.
Dotaz číslo 7315 zodpovězený dne 2005–09–19
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Byla u mně dne 7.5.2004 provedena exekuce na částku 145.432,-Kč (ZEPTER INTERNATIONAL). Tuto částku jsem ihned uhradil.
Exekutor si k této částce připočetl 22.094,-Kč za svůj výkon, což se mi zdá jako dosti vysoká částka. Celkem jsem zaplatil 167.526,– aniž bych exekutora spatřil, neboť v tomto případě nemusel ani opustit kancelář.
Včera jsem se z televize dozvěděl, že lze proti výši odměny a nákladů exekutora podat stížnost. Dá se v mém případě ještě něco učinit?
Děkuji za odpověď.
Odpověď Šance na úspěch není v tomto případě příliš reálná (náklady exekutorů bývají skutečně tak vysoké), nicméně se můžete pokusit podat odpor na Exekutorský úřad. Pokud Vám exekutor nedodal přesné a konkrétní vyčíslení jednotlivých částek za provedení exekuce, můžete o něj zažádat. Možná zjistíte, že některé částky neodpovídají skutečnosti.
Dotaz číslo 6605 zodpovězený dne 2005–07–14
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Před měsícem jsem zakoupila od firmy Zepter International s.r.o.set na manikúru za cenu 2.250,-Kč, k němuž byl dárek, iontový fen. Přístroj obsahuje strojek, na který lze nasadit cca 10 různě tvarovaných násadců na manikúru či pedikúru, vše je uloženo ve stojanu, který funguje současně jako vysoušeč nalakovaných nehtů. Strojek na násadce má 2 rychlosti označené
č. 1 a 2, toto označení se po prvním použití ztratilo (vymazalo). Jinak je přístroj funkční. K mému překvapení jsem se setkala v prodejně Rossmann tento týden se zcela stejným výrobkem (po důkladném prohlédnutí a prověření funkčnosti), rozdíl je pouze v označení výrobku značkou firmy Zepter. Tento set však stojí pouhých 299,-Kč. Prosím o váš názor, zda je tak velké předražení vůbec možné a zda lze v této chvíli zboží firmě Zepter vrátit a s jakým zdůvodněním?
Odpověď V občanském právu se uplatňuje princip smluvní volnosti, strany si tedy mohou svůj závazek dohodnout jakkoli. Pokud firma Zepter nabízela daný výrobek za uvedenou cenu a Vy jste na tuto nabídku přistoupila, pak je vše v pořádku (nikdo Vás ke koupi nenutil, mohla jste si vybrat jiný výrobek a podobně).
Podle obecného ustanovení občanského zákoníku (§3) však nesmí být výkon práv v rozporu s dobrými mravy, podle mého názoru je možné jednání firmy Zepter za toto označit.
Můžete se pokusit na to firmu upozornit a žádat odstoupení od smlouvy, velmi ale pochybuji, že by firma toto akceptovala, své právo by jste musela vymáhat právní cestou.
Dotaz číslo 3640 zodpovězený dne 2004–08–11
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Je nějaká obrana proti praktikám spolecnosti ZEPTER prodejci "nádobí", existuje soudní precedent, kde vyhrál kupující nebo existuje nějaké združení nespokojených a napálených zákazníků. Děkuji
Odpověď Bohužel nemáme zprávu o tom, zda existuje soudní rozhodnutí v této věci ani nám není známo, že by existovala podobné sdružení. Pokud byste chtěl sdílet svou zkušenost s ostatními spotřebiteli a nabídnout jim např. společný postup v tomto problému, můžete využít databázi spotřebitelských zkušeností na www.spotrebitele.info. Poradci v naší on-line poradně Vám rádi poradí s Vaším konkrétním problémem s touto firmou.
Dotaz číslo 2078 zodpovězený dne 2003–11–24
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Koupila jsem od firmy Zepter parní čistič a vysavač.Vysavač se porouchal po prvním vyluxování, parní čistič v žádném případě nečistí to, co bylo předváděno. Zavolala jsem do Prahy na jejich zákaznické centrum, kde mi bylo sděleno, že mám vše zabalit a poslat poštou do jejich servisu do Čes. Budějovic. To jsem odmítla s tím, že si netroufám poslat poštou výrobek, který jsem koupila za téměř 16 000, že výrobky osobně přivezu autem do Brna, pro nás nejbližší pobočka firmy.Bylo mi řečeno,že nejdřív musím o tom písemně informovat zákaz. centrum v Praze a pak teprve vézt výrobek do Brna.Už je to měsíc,co jsem odeslala doporuč.dopis do zákaz. centra, kde je slušnou formou informuji o tom,že vysavač není funkční a parní čistič nečistí to, co zástupce firmy u nás předváděl,proto chci zboží vrátit.Do dnešního dne postrádám odpověď. Moc Vás prosím o radu, jak dál postupovat,když se firma takto chová. V mém dopisu mají tel.číslo i mailovou adresu a i přesto zaujali pozici "mrtvého brouka".Pokud by to byl výrobek za pár tisíc,nechala bych to plavat.Parní čistič, který v norm.obchodu stojí kolem 1 000Kč,k tomu "bonus" -malý vysavač na nabíjení v podobné cenové relaci oni prodávají za 18 000,– (předvádějící mi dal 2 kupony se slevou 2krát 1000,-). Mám pocit, že je to klamání spotřebitele. Přesně mířená marketingová strategie prodávajícího se snaží nalákat zákazníka na takové vlastnosti výrobku, které v podstatě nemá. Velice Vám děkuji za odpověď.
Odpověď Vážená paní Kravackova,
dle ustanovení § 13 zákona o ochraně spotřebitele je prodávající povinen spotřebitele řádně informovat o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění reklamace, včetně údajů o tom, kde lze reklamaci uplatnit, a o provádění záručních oprav. Záleží tedy na tom, zda v dokladu o zakoupení výrobku (kupní smlouva) je uvedeno, kde a u koho výrobek reklamovat či nikoliv. Pokud tato informace uvedena není, můžete reklamovat výrobek u prodejce, a to i v jakékoliv jeho pobočce. Je tedy možné výrobek reklamovat i v Brně. V zákaznickém centru Vám navíc bylo řečeno, že o tomto musíte zákaznické centrum informovat, což jste splnila (doporučený dopis). Můžete tedy odvézt výrobek do Brna a reklamovat, zároveň požadujte vyplnění reklamačního protokolu či potvrzení převzetí reklamace. Poté má prodejce na vyřízení reklamace 30 dnů (pokud se s Vámi nedohodne na delší lhůtě). Pokud prodejce nevyřídí reklamaci do stanovené lhůty, máte právo postupovat, jako kdyby se jednalo o vadu neodstranitelnou, tj. buď odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněz nebo chtít nový vyměněný výrobek.
Pokud prodejce nedodrží zákonnou lhůtu pro vyřízení reklamace nebo máte pocit, že se dopouští klamání spotřebitele, můžete se obrátit se stížností na místně příslušný inspektorát České obchodní inspekce.
Dotaz číslo 1765 zodpovězený dne 2003–10–03
Získat kontakt na tazatele (Zasílá e-mail na media@spotrebitele.cz s uvedením čísla dotazu, podle kterého Vám obratem zprostředkujeme kontakt).

Dotaz Na předváděcí akci firmy Zepter mě zaujal parní čistič Cleansy. Mám tři děti, náročné zaměstnání a poměrně velký dům, takže jako pomocník na úklid mi parní čistič připadal ideální(alespoň podle toho,jak to prezentovala firma).Stál přes 15 000Kč a jako bonus(!)k němu patří akumul.vysavač.Byly mně nabídnuty splátky Home creditu, do měsíce jsem zaplatila 30% z ceny a minuly tyden mi bylo zboží přivezeno s tím,že pozvu své známé a zást.firmy Zepter opět předvede parní čistič. Stalo se a já přesně podle instrukcí zástupce firmy Zepter začala druhý den s úklidem. Myslím, že většina informací o výrobku byla lživá, se zbožím nejsem spokojená a nevím, zda mám nějakou naději tuto situaci řešit, chtěla bych oba výrobky vrátit.Bonus-vysavač nemá téměř žádnou sací schopnost. Před dodáním zboží jsem byla nucena termínem splatit jednu z dalších 7 splátek. Prosím, poraďte,jak mám postupovat.S nádobím od téže firmy mám dobré zkušenosti.Děkuji za rychlou odpověď na můj mail.L.k.
Odpověď Jedná-li se o zboží zakoupené v letošním roce, pak doporučujeme v souladu s § 616 Občanského zákoníku uplatnit u prodávajícího rozpor s kupní smlouvou, protože výrobek nemá vlastnosti výrobcem popisované.


92
Honza Krejčík 04. 05. 2006 14:19

Reakce na Jasný sokolJ #82Načítám náhled komentáře...: Laskavě si neber Eurofinancial do huby. Ty jsi jejich know-how nepochopil vid?

Reakce na komentář: Karel #106Načítám náhled komentáře...

93
Vlastik 06. 05. 2006 19:29

Nechci se do této diskuse k ZEPTRU nijak zapojovat. Nemám s nimi žádné zkušenosti. Přesto jsem si se zájmem některé příspěvky přečetl a chci poradit těm, co si stěžují, že mají pouze adresu, ale ne telefonní číslo. Pokud se dokážete účastnit této diskuse, není nic snazšího než na kterémkoli portálu na Internetu zadat heslo ZEPTER a získáte adresu i telefonními čísly.


94
Marked 10. 05. 2006 10:40

Dobrý den.Pokud se chcete dostat z firmy Eurofinancial,kontaktuje se na tel čísle 774226332.


95
Věra 10. 05. 2006 23:23

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: Moje mamka před lety podepsala taky super smlouvu.Máme zablokovaný majetek.Nikdo se neobtěžoval nám to zdělit.Přišla jsem na to až dnes,když jsem chtěla výpis z katastru.Mám takovou zlost!!Chtějí uhradit kolem 100000Kč.K žalobě se ráda připojím!!Peníze asi nezískame zpět ale budu mít alesponˇdobrý pocit že nebudou okrádat další lidi kterým se už tak žije velice špatně.


96
Věra 10. 05. 2006 23:48

Reakce na martin #38Načítám náhled komentáře...: Moje mamka má zaplatit také přez 100000Kč.Jsme z toho na infarkt celá rodina!!Můj přítel tuto smlouvu před lety podepsal se svou ženou.Je již 8 let rozvedený a nedávno nás navštívil exekutor.Dluh jsme uhradili a nemáme ani lžičku natož hrnce.Bojím se že po vyrovnání dluhu budete také vařit ve starém hrnci!


97
Helena 14. 05. 2006 14:21

Bacha na ně…Pan ředitel Bunda rád propaguje názor, že s lidí musí vytřískat co sedá. Mám s ním osobní zkušenost a vím jak jedná. Takže co od takové firmy očekávat? Lidi nezadlužujte se, pak z toho profitují zas jen hajzlíci.


98
iveta kollertová 30. 05. 2006 17:27

Reakce na bicanovsky.l #56Načítám náhled komentáře...: Iveta Kollertová-Koldům 85-Litvínov-43601
mobil:606311755


99
marika 14. 06. 2006 10:42

dobrý den,

já teda pracuji pro Zepter už dva roky, a své zákazníky si hýčkám , mám skvělou manažerku a skvělý tým pěti lidí…. nikdy za celé dva roky jsem nezažila , že by v našem týmu byly takové problémy.. Vždy vyjdeme zákazníkovi vstříct jak se zrušením smlouvy tak s výměnou zboží nebo s vrácením peněz a to vše zařizujeme my… takže zákazník se nemusí o nic starat. Doopravdy lituji firmu Zepter i Vás , kteří jste narazily na nepoctivce… Rada pokuď jste mluvila s reprezentantem o zrušení smlouvy a on Vás podvedl , žalujte jeho a né společnosti Zepter.. společnost Zepter neví o takovémto jednání svých reprezentantů a pokuď vy s tím něco neuděláte tak společnost Zepter bude stále zaměstnávat nečestné lidi a ti vás budou okrádat na účet skutečných reprezentantů…. PS: Vždy vše písemně a s právníkem…
Marika


100
marika 14. 06. 2006 10:45

Ještě pokuď nemáte kontakty, tak existuje internet
www.zepter.cz
zde vše najdete atd….


101
Pavel Kopal 14. 06. 2006 14:43

prosím může mi někdo poslat email na ombucmana Motejla předem vám všem velmi děkuji.


102
pavelsch 19. 06. 2006 09:01

Všichni stěžovatelé pláčete jen a jen sami nad sebou.Také pracuji u firmy Zepter a moje zkušenost s rušením smluv je pouze pozitivní.Chce-li někdo zrušit smlouvu není problém.Základem všech obchodních i mezilidských vztahů je komunikace.Pokud někdo v roce XY podepsal smlouvu a neplatil, dozajista než nastoupily exekuce, obdržel minimálně 3–5 upomínek a mohl na ně reagovat.Pokud Ti lidé hrajou mrtvé brouky a čekají co se stane, tak může přijít i EXEKUTOR.To je vše.Děkuji

Reakce na komentář: Kateřina #104Načítám náhled komentáře...

103
vera 28. 06. 2006 23:38

Tak to se pane Pavle silně pletete.Já neuzavřela smlouvu,uzavřel ji za mě váš reprezentant,já ji nikdy ani neviděla a upomínka mě nepřišla nikdy žádná.Takže když mě přišel platební příkaz už od soudu,neměla jsem šanci.Nevěřím,že firma Zepter nic netuší o praktikách svých reprezentantu.Bohužel hřeší na to,že normální člověk se obává mít další výdaje s případně prohraným soudem a raději zaplatí.Nikdy,nikdy,nikdy od vás nic nechci.


104
Kateřina 08. 07. 2006 21:52

Reakce na pavelsch #102Načítám náhled komentáře...: To je vše hezké,ale bohužel žádný dopis ani upomínka nepřišly.Nejsme jedni z těch,co nic neplatí,právě naopak,ale aspoň máme zkušenosti,že se nemáme napálit.Plakat můžu,ale nic mi to nepomůže,i když je vše zaplacené už a ani přesto nic nedošlo!!!!Asi se to někde zaseklo…Vždyť to je pakatel pro dělníka,kterej bere minimální mzdu.A na soudní jednání peníze nezbyly.Musela bych v téhle době skákat šipky a pořádnou hromadu indulony,na kterou bych snad ještě našetřila.Ať ty peníze veme čert!!!Učíme se z chyb,doufám,že to byla jedna z posledních.


105
valinka 17. 07. 2006 21:38

dobrý den, rovněž já přidám svoji zkušenost…. Moje rodiče si někdy v letech 1996 – 1999 objednali několik druhů zboží od firmy Zepter… Pak samozřejmě pozapomněli na splátky, nebo na ně kašlali… Rozkývalo je až to, že jsem je po přečtení těchto stránek postrašila exekutorem… Pak vše najednou doplatili /raději budou splácet půjčku české spořitelny než se bát/ a světe div se, asi po 2 týdnech už mají doma všechno objednané zboží…Tedy to, které se dosud vyrábí…dokonce z důvodu změny designu dostali i nádobu navíc…. Jedny příbory se už nedělají a tak jí bylo nabídnuto, aby si vybrala jiný sortiment, nebo jí budou peníze vráceny…
Takže, já doporučuji, nečekat a již vzniklou situaci řešit… Ač uplynulo třeba 10 – 15 let, neriskovat, že se Zepter probudí a bude vymáhat vaše závazky…


106
Karel 01. 08. 2006 00:24

Reakce na Honza Krejčík #92Načítám náhled komentáře...: know-how? dyt zadne nemaji. Jenom slogany na jednom vymyvani mozku sem byl a docela me to stacilo. Kamaradka co uz tam je toho taky zalitovala a chtej po ni 20 000 za odstoupeni.


107
Josef 06. 08. 2006 17:05

Naletěli jste firmě Zepter a MUSELI zaplatit několik desítek tisíc? Pokud kdokoliv z Vás má chuť překazit "podnikání" se svými svinskými postupy firmě Zepter, pište na email: a3a@centrum.cz ! Nezapomeňte připojit jméno a kontaktní telefon na Vás, který bude funkční stále! – budeme Vás kontaktovat až vás bude potřebný počet! Ti z Vás, kdo mají i známého právníka, který by se rád případu ujal, tuto skutečnost připište!


108
J 06. 08. 2006 17:07

Reakce na Marcela #11Načítám náhled komentáře...: Já zaplatil přes 70 tisíc !!!!


109
lin 22. 08. 2006 10:34

Reakce na Eva #7Načítám náhled komentáře...: milá paní,kdyby jste si přečetla lépe smlouvu tak bys se nic takového jistě nestalo,razím heslo důvěřuj ale prověřuj


110
Daniela 23. 08. 2006 21:17

Taky nejsem ani "reproš", nýbrž velmi spokojený "koncák", tudíž koncový zákazník. S Zepterem jsem nikdy neměla jediný problém (postupně a někdy i najednou celkem 15 uzavřených smluv), protože jsem si vybrala reprezentanta a četla co podepisuju !!!!! Prosím Vás, proberte se, Váš podpis Vás může stát balík.

Podotýkám, že jsem některé smlouvy oproti původním ujednáním, že bude zaplaceno do…. hradila po 100,-– Kč jednou za 3 měsíce a doplatila :-) Nikdy nebyl problém ani s dodáním zboží, které je mimochodem v takové kvalitě, že budeme-li se bavit konkrétně o nádobí, že jiné neobstojí ani náhodou.

A nenechte se zblbnout předváděčkama. Prostě je odmítněte. Postupem času jsem našla reprezentantku, se kterou jsme domluveni, že když bude něco z toho, co nás zajímá (dostala seznam), v akci, ať se ozve, ale žádné akce. Ani u nás, ani jinde. A je pokoj.


111
PKOZELOUZEK 15. 09. 2006 11:28

asi jste si řádně nepřečetla smlouvu když jste ji podepsala na dvě sady nádobí přesto že vám stačí jedna jak uvádíte,než něco podepíšu tak si to napřed pořádně přečtu.vy jste to podepsala tak se tedˇ nedivte že to po vás chtějí.


112
miška 16. 09. 2006 15:05

Měla bych jeden dotaz,jak zjistím jestli je moje smlouva platná?Uzavřela jsem smlouvu s tím ,že ji do druhého dne potvrdím nebo zruším,ještě ten večer jsem tak učinila telefonicky a paní repre mě ujistila ,že smlouva je tímto zrušena,spoléhajíc na dobré slovo,no prostě blbec,ted už to vím.Je to asi rok, nikdo se neozval,ale to asi nic neznamená.Proto chci vědět ,jak zjistím zda je smlouva platná :-Děkuji všem za radu.Miška


113
Emma 14. 10. 2006 17:58

Logicky musi napsat odstupny list od smlouvy, to vi snad kazdy. Ja ty hrnce mam a v nicem jinem nevarim. Jsou nenahraditelne. A jen tak to nechat nemuze, protoze opravdu bude mit problemy. To je tak vsude ne jen u tehle firmy. Kdyz podepisu smlouvu a rozmyslim jsi to, nemuzu jsi to nevsimat!!!



Komentování bylo ukončeno. Již nelze přidávat žádné další komentáře.