QARK.net — Odbourávání stresu při balení
Odbourávání stresu při balení

Odbourávání stresu při balení

Odbourej stres

Když uvidíte na ulici pěknou holku, tak nevíte jak začít a co říct, abyste ji sbalili. Když si však půjdete koupit svačinu do obchodu, a u pultu bude stát krásná mladá prodavačka, tak nebudete mít žádný problém s ní mluvit a o svačinu ji požádat.

Problém je v tom, že v prvním případě vám na tom velmi záleží. A to je ta chyba. Srdce se vám rozbuší, ztěžknou nohy a jazyk zdřevění. Vy se pak jen odhodláváte a dodáváte si odvahu, dokud dívka nezmizí. Pak se vám tlak vrátí do normálu a vy pokračujete dál, sami. Proto vám nabízím pár nápadů jak se stresu zbavit, nebo ho alespoň minimalizovat.

Všechny nápady jsou vám ale k ničemu, dokud je nezrealizujete. Ono není ani tak důležité vědět co máte říct. Důležitější je promluvit. Zbytek přijde sám.


Tři, dva, jedna, teď!

Tohle je takový nouzový trik, kdy už před sebou máte svůj vytoužený objekt a jen stojíte a nevíte jak začít. Zkuste zavřít oči a odpočítat si od tří do jedné a na „Teď“ vyrazit. Hlavně nepřemýšlet. Nepřipravujte si žádnou řeč, ani oslovení. Prostě za ní běžte a řekněte „Ahoj“. Určitě vás dál něco napadne, a pokud ne, přiznejte se. Řekněte jí, že se vám líbí a nevíte jak začít. A že když jste ji pozdravili, že vám všechna slova došla.

Rozcvička

Pokud se chystáte na lov, není vůbec od věci se rozcvičit. Věřím, že nemáte problém komunikovat s cizí holkou, která se vám nelíbí. Stres se dostaví, až když vám jde o úspěch.

Popovídejte si s cizíma holkama, jen tak, bez cíle. A až budete v ráži, můžete vyrazit na skutečný lov.

Trénujte průběžně

Mít děvče, neznamená se ostatním vyhýbat. Není důvod, proč byste měli chodit se svěšenou hlavou kolem zajímavých holek, protože máte přítelkyni. Jen se bavte a trénujte. Není nic špatného zaflirtovat si nebo si jen popovídat a vzít si na ni telefon. Nebo si myslíte, že to není vůči přítelkyni fér? To je přece hloupost. Nikoho nelíbáte, nezvete do postele, jen si povídáte. To není trestné. Máte snad pocit, že holky drží celibát? Uvědomte si, že se kolem holek pořád motá plno chtivých chlapů, co na ně doráží. Holky s nimi taky nemlčí, povídají si, nechají se balit, ale dál to nedojde. Ale až se rozejdete, tak si určitě vzpomenou na toho nejmilejšího a dovolí mu zajít dál. Tak vyrovnejte skóre. Povídejte si, flirtujte, berte si čísla. Třeba se budou za čas hodit. A když ne? Tak jste si aspoň pěkně pokecali a dokázali jste si, že jste chlap–lovec.

Vemte si s sebou kamaráda

Samotní se bojíte začít? Tak si vezměte kamaráda. I kdyby vedle vás měl jen mlčky stát, tak vám to určitě pomůže. Budete se cítit líp a silnější.

Dvě piva

Není žádným tajemstvím, že alkohol rozvazuje jazyk a odbourává zábrany. Ale nepřežeňte to. Holky se zrovna neutlučou po ožralcích z kterých to táhne jako z hospody. Dejte si panáka, nebo dvě pivka, a půjde vám to lépe. Slova, která jste předtím hledali, z vás vyjdou jako nic.

Ještě upozornění: „Nezapomínejte na svůj dech a použijte žvýkačku.“

Teď to nevyjde

Sžírá vás strach, ale vy se nakonec přemůžete a jdete si promluvit. Ale holka nemá zájem. To nevadí. Jakmile jste se už jednou odhodlali, tak jste zjistili že o nic nejde a není to tak hrozné, takže vám další oslovení nebude dělat problémy. Dokud se ještě cítíte silní, tak zkuste oslovovat další holky. Určitě se to vyplatí.

Qark | 23. 03. 2005 18:58 | Komentáře: 85 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
De Marco 23. 03. 2005 22:13

Dvě piva: to mi připomíná nedávný rozhovor se známou která zavzpomínala na doby nedávné kdy za komančů se razily hesla proti alkoholu na pracovišti a jak u nich chlapy chlastaly vodku protože není cítit! A já proč tenkrát byla vodka tak oblíbená! ;op


2
Ash 23. 03. 2005 22:34

ZAČALA LOVECKÁ SEZÓNA!
…a vy slečno, vy se moc neculte. Jste kořist.

Reakce na komentář: MG #67Načítám náhled komentáře...

3
Ivan 23. 03. 2005 22:46

Parada, nemohu se dostat ze soku z toho, jak rychle jsi zareagoval na moji prosbu neco o tomto napsat. Diky moc! Jedna, dva, tri, ted!


4
Somebody 08. 04. 2005 17:32

Sice je to u tohoto článku trochu mimo mísu, ale ve všech těch jinak skvělých návodech chybí jedna věc (kterou ani návodem vyřešit nelze). Jde o to, že pokud vám jde opravdu o vztah, tak záleží na čistě na štěstí, jestli tu dotyčnou potkáte nebo ne. Dá se tomu samozřejmě pomoct, když se žije společensky aktivně a seznamuje se s novými lidmi. Jenže když toho člověka nepotkáte, tak jsou vám veškeré zmáknuté návody a Qarkovy zkušenosti k ničemu, protože to nemáte na koho použít a jste dál sami. Ten faktor se tu moc nezdůrazňuje a je přitom pro začátek vztahu velice důležitý.
Tolik asi mé skepse, bez trochy štěstí být šťastný holt nejde, přeju vám, ať rychle potkáte fajn ženskou…

Reakce na komentář: Ash #5Načítám náhled komentáře..., Branco #82Načítám náhled komentáře...

5
Ash 09. 04. 2005 00:12

Reakce na Somebody #4Načítám náhled komentáře...: Jistě. Myslím, že mít na každém prstu deset holek a být sám je zcela normální a nevidím v tom rozpor. Chce to rozumně: jistě je dobré chovat se společensky, jak říkáte, ale zase se to nesmí přehnat, velmi snadno tím i leckerou dívku odradíte. Můžete na sobě pracovat, můžete se nad sebou zamýšlet, můžete na sobě spousty věcí měnit, pomalu budete dosahovat dokonalosti a pak potkáte první dívku, která vám řekne, že… jste takový příliš dokonalý.

ALE VÁM TO NEBUDE VADIT. Protože dívky… dívky ty toho nakecaj. A vy jste přece se svým životem docela spokojený. Akorát nemáte tu fajn ženskou, to je vše. Jinak je to pohoda. A nebo není? Tak to je nejvyšší čas to změnit. Nečekejte až budete mít štěstí a potkáte fajn ženskou a tím se to jakože zázračně vyřeší samo.

V každém případě totiž potkat fajn ženskou, to je oříšek. Ale do té doby, než se to stane, JE dobré pracovat na tom, aby ženská potkala fajn chlapa. A o tom je i dost Qarkových postřehů, takže mimo mísu nejste. Ty návody použijte na sebe.

Také předpokládejme, že fajn chlap je takový, který je šťastný. Takový, který je víc živý než mrtvý. Nehledejme štěstí, štěstí je potřeba vytvářet. Je to úmorná práce, ale činí lidi šťastnými. A je to docela zábava.

A pak budete šťastný. A pak si přečtete, že štěstí má být sdíleno. A vy nemáte s kým. Ale vy budete šťastný, že jste šťastný, protože jinak by vás ten citát snad nedejbože mohl i vyvést z konceptu ;-) Ale to se vám nestane, proč taky. Vy už jste trochu někde jinde, jste v klidu.

Proti narození a smrti není léku. V mezidobí zachovej radost.
[ Santayana ]

P.S. To všecko neberte osobně :-D, to já se jen tak rozkecal ;-)


6
tomas 20. 09. 2005 17:33

Na ty dvě piva pozor! Znám pár lidí, kteří si takto dodávali odvahu a dnes mají vážný problém. Nesmělost alkohol určitě nevyřeší. Jinak pěkný článek jako většinou, děkuji…


7
OKi98 04. 10. 2005 18:56

Malá technická:
První dámu oslovte co nejdřív, ta první je vždycky ta nejtěžší a pro mě je to stejně většinou výbuch.

Ještě bych rád doplnil 2 možná cvičení:
1.Před odchodem na lov je dobré si zacvičit nebo zaběhat. Vžene vám to endorfiny do mozku, krev do tváří a budete se cítít uvolněně.

2.Toto cvičení zní trochu divně, ale jakmile ho vyzkoušíte, pochopíte. Není z mojí hlavy, převzal jsem ho z jedné knihy o NLP.
Běžte ven na procházku (ze začátku stačí 10 minut). Na ulici počítejte kolikrát uvidíte nějaký obrazec (třeba kolo, trojúhelník nebo čtverec) nebo barvu.
Uvidíte sami, co se ve vás bude dít. Pokud jste introverti bude vám to ze začátku připadat nezvyklé. Je to způsobeno tím, že se právě nacházíte ve stavu v jakém se po většinu času nachází extrovert.

Reakce na komentář: Jossh #11Načítám náhled komentáře..., FireStorm #23Načítám náhled komentáře...

8
Salda 04. 10. 2005 21:46

To druhý je může být zajímavý, ale nějak to úplně nechápu :-D lol. ….Teda nechápu k čemu mi to jako pomůže!

Reakce na komentář: Jakub #9Načítám náhled komentáře..., OKi98 #10Načítám náhled komentáře...

9
Jakub 05. 10. 2005 08:25

Reakce na Salda #8Načítám náhled komentáře...: No já to pochopil tak, že se dostaneš do stavu, kdy přestaneš, jak říká OKi98, racionalizovat a půjdeš do toho na 200%.. :-)


10
OKi98 05. 10. 2005 10:40

Reakce na Salda #8Načítám náhled komentáře...: Pokud to cvičení budeš dělat správně, tak se dostaneš do stavu, kdy tzv. "vyjdeš ze své hlavy" (uptime). To se projevuje tím, že nevnímáš své pocity, nevedeš interní dialog, ale zaměřuješ se pouze na venkovní podněty.

Vzpomeň si třeba na chvíle, kdy jsi byl naprosto uvolněný. Byl jsi třeba někde na party nebo v klubu. Dal sis pár piv a nedělalo ti žádný problém za někým přijít, o něčem se začít bavit, udržet konverzaci a pak se přesunout dál.
Když si na takové stavy vzpomeneš, tak si uvědomíš, že jsi po celou dobu téměř nevnímal vlastní pocity. Nezajímalo tě, co řekneš v další větě, nezajímalo tě co si o tobě někdo pomyslí, komunikace plynula "sama".

Toto cvičení (stejně jako cvičení nebo běhání) ti pomůže dostávat se do těchto stavů bez pomoci alkoholu.

Reakce na komentář: Salda #12Načítám náhled komentáře...

11
Jossh 05. 10. 2005 14:33

Reakce na OKi98 #7Načítám náhled komentáře...: Oslovit prvních pár holek je perfektní metoda než oslovím tu mou ,,vyvolenou,, třeba se jich jen zeptám na cestu,kolik je hodin,kde koupila tak krásnou kabelku a jdu dál-pak jsem uvolněný a v pohodě. Díky za doporučení knih(i Jakubovi) o NLP-mám co studovat.


12
Salda 05. 10. 2005 15:46

Reakce na OKi98 #10Načítám náhled komentáře...: Ahaaa tak to je šikovný :-D Dneska jsem to zkusil a docela zajímavý, fakt se potom cítíš líp a uvolněněji ;-)


13
tomas2 12. 10. 2005 15:30

Zkusim to uvidim.


14
Lubo 28. 10. 2005 14:37

Môj celý týždeň sa niesol v znamení odbúravania stresu formou NLP teórie (konkrétne OKiho rady). Napočítal som toho skutočne dosť :-) (autá, farby, značky), ale spomínaný efekt "uptime" sa nedostavil :-/. Znamená to, že som skôr extrovert než introvert?
Poradte mi prosím iné cviky ako nevnímat vlastné pocity, ak o nejakých viete. Vďaka

Reakce na komentář: Ash #15Načítám náhled komentáře..., OKi98 #17Načítám náhled komentáře...

15
Ash 28. 10. 2005 15:57

Reakce na Lubo #14Načítám náhled komentáře...: Doporučuju (ač neřeším žádné NLP teorie a o uptime nic nevím) si vzít nějakou dobrou muziku do uší, pohodlně a elegantně se obléct, prostě aby ses cítil dobře, hodí se i tmavé brýle s jít se o nějaké pauze projít do města, kde je třeba dost lidí. A jen vyrovnaně jdi, nespěchej, a sleduj (naprosto cíleně) cvrkot. Sleduj lidi kolem sebe, různé situace, na nikoho se příliš nezaměřuj, třeba jdi chvíli za někým lehce v zákrytu a věnuj krátkou pozornost všem protijdoucím, kteří se "zpozaněj" budou vynořovat. Věnuj krátkou pozornost každému/všemu v okolí, kdo/co tě trochu něčím zaujme. O ničem nedumej, jen to na sebe nech působit. Staň se jen nezůčastněným pozorovatelem všeho, čeho by sis nikdy dřív nevšiml. A vnímej to pozitivně. Dostaneš se (přál bych ti to) do tak dobré nálady, že z tebe bude úplně sálat. A budeš mít chuť se o ni s někým podělit. Pak takové "Ahoj. Dneska je opravdu hezky, že?" bude znít velmi sugestivně, a leckerá na to i skočí ;-) A je to i snažší, než počítat trojúhelníky.

P.S. Nevycházím z žádně teorie, jen jsem před časem chtěl trochu vypadnout ze stereotypu, nějak si rychle zlepšit náladu a získat chuť se s někým vůbec bavit, a tohle mne tak nějak napadlo. Zabralo to velice dobře. O té "chuti" to vlastně tak nějak je. Jinak doporučuji mít dobrou náladu pořád, je to dost užitečné. I když je to kolikrát dřina…

Poradil bych ti totéž s tím, jít do přírody, ale to město má většina z nás blíž.

Reakce na komentář: Lubo #18Načítám náhled komentáře...

16
OKi98 28. 10. 2005 16:19

Stav downtime
Člověk se zaměřuje do sebe a všímá si svých vnitřních pocitů, obrazů a zvuků. V tomto stavu se člověk nachází během denního snění, plánování, fantazírování, vytváří možnosti a hraje šachy.

Stav uptime
Uptime je naopak stav, ve kterém se člověk nachází, když hraje např. tenis: oči na míčku, pozorování protivníkových pohybů, zvažování úhlu rakety, zaměřený ne na vnitřek nýbrž navenek.

Oba tyto stavy jsou důležité, záleží na cílech, které hodlá člověk dosáhnout. Správný stav pro hraní šachů je downtime, ale pokud chcete bezpečně přejít přes rušnou ulici, je lepší být ve stavu uptime.

Člověk během dne plynule přechází od jednoho k druhému.

Reakce na komentář: Lubo #18Načítám náhled komentáře...

17
OKi98 28. 10. 2005 16:21

Reakce na Lubo #14Načítám náhled komentáře...: Tak pak už fakt nevím. Zkus si jednou rukou hladit břicho druhou klepat na čelo a během toho si vzpomeň, co se dělo, když jsi jel včera do práce/školy.


18
Lubo 28. 10. 2005 18:52

Reakce na Ash #15Načítám náhled komentáře...: Reakce na OKi98 #16Načítám náhled komentáře...: Díky za vyčerpávajúce odpovede :-) Nemám problém byť v pohode a správať sa tak ako popisuje Ash. Skutočnosť je taká, že sa chcem posunúť o krok ďalej, preto skúšam diskutované cvičenie. Zrejme viac nedokážem "vyjsť zo svojej hlavy" :-)
Mám objednaných pár knižiek od Dale Carnegieho viď. http://martinus.sk/?uItem=3882
veľmi sa na ne teším, nečítal ich niekto nahodou? Majte sa


19
Columbo 01. 12. 2005 20:41

Neznáte někdo metodu, jak si neznámou holku, která je vám sympatická, zošklivit? S tou holkou jsem nikdy nemluvil, ona má kluka, ale nějaký vzájemný sympatie se mnou tam jsou. Potřeboval bych se dostat do stavu, kdy mi je ta holka úplně ukradená, jednak abych po ní pořád nepokukoval a jednak v případě kdybych s ní hodil pokec, tak aby nepoznala že se mi líbí, prostě vyřadit stres. Vůbec nejde o to, že se za ní stydim jít, jen to chci udělat komplikovanější a zajímavější, jo, chci ji provokovat. Neznáte situaci ani tu slečnu, ale věřte, že to neni nic špatnýho, žádná podělávka. Navíc tušim, že každym dnem se s ní začnu bavit (společný kámoši) a ona na 100% pozná o co mi jde. Flirtoval bych jak debílek, vedl bych zase nějaký silácký řeči… to nechci. Rád bych na začátku působil naprosto chladným dojmem, aby nevěděla na čem je.

Reakce na komentář: Ash #20Načítám náhled komentáře...

20
Ash 01. 12. 2005 21:10

Reakce na Columbo #19Načítám náhled komentáře...:
Raději ne zošklivit, ale spíš zlhostejnit.

Asi si uvědom, že ona má kluka, o kterého stojí, a ty jsi jí totálně ukradenej, i když se na tebe třeba bude usmívat. Fakt o Tebe nestojí, Columbo. Má toho svýho, takže pápá, akorát by ses ztrapnil… Zapoměň na ni, pošle tě k šípku. Ale můžete bejt kamarádi a škádlit se. Jo ale jinak z toho nic nebude, tím si můžeš být jistej, takže o tom ani reálně nepřemejšlej, leda tak ve snu. Provokovat ji můžeš, ale uvědom si/uvědomuj si, že z toho vůbec, ale vůůůbec nic nekouká. Prostě jen hra s myší, ale večer jde myš k svýmu myšákovi, zatímco ty si koupíš tatranku a budeš surfovat na netu, a časem si najdeš jinou babu.

Asi takhle to ber… ;-) GL

Reakce na komentář: Columbo #21Načítám náhled komentáře...

21
Columbo 02. 12. 2005 19:26

Reakce na Ash #20Načítám náhled komentáře...: Dík :-)


22
Proc se chcete vyhybat stresu? 15. 12. 2005 00:06

Nechapu, proc se vyhybat stresu. Je to prece prijemne.

Kdyz potkam na ulici krasnou kocku, tezko si budu namlouvat, ze o nic nejde. Stejne bych tomu neveril. Je to proste bohyne.

Pujdu do toho primo, s tim souhlasim. Ale tu svoji nervozitu si uziju naplno, necham ji nekde tam dole v brise ci v busicim srdci, aby se mnou cvicila, ale "nad tim" nejsem ztuhly, jsem uvolneny, takze se mnou "netrese". Proste ji necham volny prubeh, at si "tam dole" hraje a naopak si to uziju a vychutnam.

Presto, ze uz nejsem "studentik" a ty tam jsou ty casy, kdy jsem se srdcem jako zvon oslovoval prvni slecny (a daval si treninkove kvoty na den, kolik musim oslovit, abych se otrkal :-), tak pokazde znovu citim ty same "problemy" – "tyjo, co ji reknu", odhodlavani se, atp… nakonec ale az na vyjimky skoncim s jednoduchym primym utokem :-). Nervozita je tam stale, ale uz si ji jen uzivam!

BTW, posledne se mi postestilo, ze jsem u divek podle prizvuku odhadnul rodny kraj a diky jeho znalosti rozvinul hovor… Pak prisla rec na plany rodiny a kdyz zavrtela hlavou, rekl jsem "ja jen jestli Te muzu pozadat o cislo … abych si nenabehl". Zaskocilo ji to ale hlavne pobavilo ….

Tak vsem hodne stesti!


23
FireStorm 05. 01. 2006 16:06

Reakce na OKi98 #7Načítám náhled komentáře...: Zajimavy, jsem rad ze jsou tu lide kt. se zajimaji o NLP. Ale ja si zadne takove cviceni nepamatuju ale navrhuju lepsi. Nazyva se to ukotveni,ve svych strankach to mam podrobnej. Delas neco abys mel dobrou naladu a pak si treba kousnes malicek nebo neco takoveho, pak jses zas v normalu a zase nahodis si nalodu necim dobrym a kouses si malicek. opakujes to nekolik krat a pak to vyzkousis. pokud to nevychazi delas neco spatne, facha to na principu podvedomeho ukotveni. znate ten okamzik kdyz vam nejaka pisnicka pripomina nejakou chvilli z minulosti a pokazde kdyz slysite tu pisnicku vzpominate se na tamtu situaci, Bingo…

Reakce na komentář: Ash #24Načítám náhled komentáře..., OKi98 #26Načítám náhled komentáře...

24
Ash 05. 01. 2006 19:12

Reakce na FireStorm #23Načítám náhled komentáře...: :-D Bacha až se slečna zeptá, od čeho máš ohryzanej malíček.

Reakce na komentář: FireStorm #30Načítám náhled komentáře...

25
Pejsvidek 05. 01. 2006 20:34

To sou dost dobry rady. Zni to asi blbe, ale ja nevim kde mam jako holky potkavat pac nechodim na diskarnu pac nesnasim diskofilarny. Do hospy obcas zajdu, ale tam jich moc nejni a kdyz jo tk sou tam uz s nekym… JA vim ze nekdo muze rict ze sou vsude, ale ja si to nemyslim.

Reakce na komentář: Ghostwriter #27Načítám náhled komentáře..., Gh0stah #40Načítám náhled komentáře...

26
OKi98 06. 01. 2006 19:35

Reakce na FireStorm #23Načítám náhled komentáře...: to cvičení je z knihy Mindworks: Unlock the promise within: NLP tools for building a better life od Anne Linden. Uvedl jsem tady mnou upravenou verzi, protože není potřeba vykonávat celou rutinu. Ke kotvení dojde zcela určitě, protože působí na všechny reprezentační systémy.

Každopádně je to cvičení na uptime, ne na navozování příjemných pocitů.

Reakce na komentář: FireStorm #31Načítám náhled komentáře..., tomas #80Načítám náhled komentáře...

27
Ghostwriter 06. 01. 2006 20:01

Reakce na Pejsvidek #25Načítám náhled komentáře...: Hele tak to sme dva co nesnášej diskotéky. Jsou tam samý kurvy, to je hlavní důvod proč už tam nechodim :-). Já můžu doporučit balení v busu, ve vlaku, v tramvajích, na zastávkách apod. Třeba v MHD snad ani nejde nepotkat pěknou holku, kór když jezdíš okružní jízdy jako já :-).

Reakce na komentář: Pejsvidek #28Načítám náhled komentáře..., Mll<>lE #37Načítám náhled komentáře...

28
Pejsvidek 08. 01. 2006 18:08

Reakce na Ghostwriter #27Načítám náhled komentáře...: Hehe tk to muzu zkusit jezdit kolem dokola Pisku a hledat naky holky :-D

Reakce na komentář: Sumix #29Načítám náhled komentáře...

29
Sumix 08. 01. 2006 21:07

Reakce na Pejsvidek #28Načítám náhled komentáře...: Hele, jaka nahoda, tak Pisek, jo? :-)

Reakce na komentář: Pejsvidek #34Načítám náhled komentáře...

30
FireStorm 14. 01. 2006 17:19

Reakce na Ash #24Načítám náhled komentáře...: Nemusis kousat. staci i kliknou nebo tak neco maliho ale aby nebylo napadne…


31
FireStorm 14. 01. 2006 17:27

Reakce na OKi98 #26Načítám náhled komentáře...: Asi jsi to nepochopil. Kdyz jdes za holkou potrebujes mit dobry state-naladu a jistotu, kdyz mas blby state pravdepodobnost na uspech je mnohem vetsi. Rekni, je lepsi jit za holkou se skvelou naladou nebo s mizernou naladou? Ktera by chtela nejakeho smutneho chlapa. Navic kdyz se citis skvele nemas strach za nejakou jit, stejne jako kdyz ses ozraelj :-) kazdopadne ja to nepouzivam protoze uz sem se zbavil toho strachu kt. mas kdyz jsed za holkou.


32
Klayman 26. 01. 2006 20:52

A jak řešit problém, kdy chci jít za holkou, o které jsem, řekněme, dlouho před tím přemýšlel, ale ona mě uvidí po prví? Rád bych zahrál takový to osudový setkání, ale mam dojem, že jakmile ji spatřim, nebudu mít odvahu za ni jít, nebo nebudu prostě v pohodě při seznamování. Co sem tu holku viděl naposled, tak je to asi 1/2 roku a pořád ji mam v hlavě. A intenzita myšlení na ni se nijak nemění, bohužel :-(. Řekl bych trochu taková "přehnaná fixace" :-). To je ale fuk, těď bych jen potřeboval zjistit, jestli je možný, že se její přítomnost podepíše na mém chování. Totiž, nemam strach ze seznámení s ní, dost jsem o tom přemýšlel a moc bych si přál ji potkat, jen nevím jestli bych byl i tak v pohodě kdyby stála předemnou. Jinak obecně s holkama nemam problém, ale tohle je prostě něco jinýho. Šlo by mi totiž, v případě že bych ji vážně potkal, vyloženě o úspěch, a jít balit s pocitem že musim vyhrát za každou cenu je myslim špatný :-(. Na druhou stranu jsem si ale jistej, že by mě ta holka brala, nejsem tak sebevědomej, ale ona je prostě nic moc, kdybych měl mluvit o tom co si myslí většina lidí (a asi i o tom, co si myslí ona), ale každýmu se líbí něco jinýho a mmě prostě dostala tahle :-).

Reakce na komentář: Mll<>lE #38Načítám náhled komentáře..., Johnny #39Načítám náhled komentáře...

33
reno 29. 01. 2006 16:59

Stres: No panove stres maji i zensky, nebojte. To takhle konverzujete poprve se slecnou v lepsi restauracce, klidne sedite ona povida, obcas se ptate, prohodite neco atd. Rec plyne. (Kecani o tom jak hledam tu pravou a co jsem mel predtim za vztahy je pekna chujovina, to nedelam…). Ona vas sleduje uplne uhrancive kazde vase gesto, juknu za ni na chlapka co debilne civi pres sklo dovnitr, hned se otoci co se deje, kam koukam atd. Nic, klidek, jedeme dal. Pak ji jdu kamsi doprovodit, povidame si jiz duverneji, nahle zjistim, ze je tak nervozni, ze si kousla do nehtiku na malicku. Jemne se s pochopenim zasklebim, ona se zastydi a zcervena, nakonec pred rozloucenim rekne, ze je potreba se jako u nich doma rozloucit… Nahle jsem oblizanej jak lizatko… Do tohoto jsem sel s tim, ze ji vidim poprvy v zivote po kontaktu z netu a bylo mi tak nejak fuk, jak to dopadne :-). Hergot co furt resite? Driv jsem do toho sel tak, ze jsem byl spocenej az za usima a nervozni jak prvootec :-). Jak se tady pise, byt uvolneny a normalni je znacna cast uspechu.

Reakce na komentář: Hmm #35Načítám náhled komentáře...

34
Pejsvidek 30. 01. 2006 06:33

Reakce na Sumix #29Načítám náhled komentáře...: Jo Písek


35
Hmm 30. 01. 2006 16:11

Reakce na reno #33Načítám náhled komentáře...: Nějaká kurvička z diska viď? Tipuju to navíc na blondýnku

Reakce na komentář: reno #36Načítám náhled komentáře...

36
reno 30. 01. 2006 21:14

Reakce na Hmm #35Načítám náhled komentáře...: Ne, plavovlasa a na disku jsem s ni nebyl, ono se da balit i jinde nez na disku nebo koncerte ;-). On taky takovej 30 letej starec uz moc na disko nezajde :-).


37
Mll<>lE 05. 02. 2006 01:34

Reakce na Ghostwriter #27Načítám náhled komentáře...: To nejste sami kdo nesnasi diskoteky ja tam byl asi 4× a stacilo mi to. BTW ty okruzní cesty mužou bejt zajímavý, ale kde nato vzít cas já už takle jedu ráno a odpoledne busem, metrem, trtamvaji do skoly.(asi mi to bude muset stačit :-)


38
Mll<>lE 05. 02. 2006 01:42

Reakce na Klayman #32Načítám náhled komentáře...: s tim že naní myslíš si nic nedělej pač jam sem hodne zabouchlej do jedny holky, ktera mi už 2× dala košem,asi proto že ji nemužu mít a znam ji dost dobre a furt se mi strasne libi kua, ale stim se už asi neda nic delat(každej den neni posvíceni, ale třeba jenom studená večere). Kdybyste mi mohl nekdo poradit treba qark tak bych byl vdecnej.


39
Johnny 23. 02. 2006 19:47

Reakce na Klayman #32Načítám náhled komentáře...: Pravděpodobně by ses rozklepal a byl bys prostě v řiti :-)


40
Gh0stah 23. 02. 2006 20:22

Reakce na Pejsvidek #25Načítám náhled komentáře...: Zdar,taky jsem takovej problem řešil a zjistil jsem ze je nejduležitější něco dělat mě baví hrát kulečník a billiard a tak jsem každý druhý den v bowling klubu s kamošema,,a jelikoz jsem ve znamím prostředí už není navazování vztahů takový problem,,,v létě budu hrát basket a dokonce i na hřiště chodí hezký hoky,,,(to je taky důvod proč např lidi co jezdí na sk8 znají tolik bab…)

Reakce na komentář: Ghostwriter #41Načítám náhled komentáře...

41
Ghostwriter 24. 02. 2006 14:45

Reakce na Gh0stah #40Načítám náhled komentáře...: Já myslim že lidi co jezděj na skejtu neznaj tolik holek kvůli tomu, že chodí na hřiště, ale ten kdo umí něco se skejtem, je prostě neskutečnej frajer, tak spíš proto. Sám na něm nejezdim a asi do konc života budu litovat toho, že jsem nikdy nezačal (dnes už je pozdě). Né kvůli holkám, ale sere mě to kvůli sobě, nikdy jsem neviděl nic úžasnějšího než sk8boarding co se týče sportovní dovednosti. Ale musim říct, že některý šťouchy v kulečniku mě taky dostávaj, taky celkem slušnej freestyle :-O)


42
Filip Morys 03. 03. 2006 19:19

Ahojky nemůžeš mi poradit,když jseš tak zkušenej jak mám
jednu holku oslovit?Nějakej nápad-jsem stydlivka.

Reakce na komentář: Benik #44Načítám náhled komentáře...

43
Benik 18. 03. 2006 23:01

Mno ale ja jsem teda nepotkal moc holek co chodi samotne, vzdycky jsou 2 a na to fakt nemam i kdybych si mel odpocitavat od 10ti dolu. Stalo se mi jednou ze jsem na zastavce potkal fakt roztomilou hoku ( mela krasne roztomily oblicej ) ja jsem stal na druhe strane cesty. UZ jsem se odhodla a presel jsem cestu a namiril primo k ni a kdyz jsem byl od ni tak 5 mtru tak ji zazvonil mobil a ona zacla s nekym telefonovat tak jsem tam jak sloup stal a delal ze si ctu jizdni řád. A nez stacila polozit telefon tak prijel jeji autobus a ona kecala i v autobus ( kam sem s ni ale nesel ) Tak to byl muj jediny zazitek kdy jsem se odhodlal jit za holkou. Jinak jsou vzdycky ve skupine nebo 2 ci dokonce s klukem….


44
Benik 18. 03. 2006 23:02

Reakce na Filip Morys #42Načítám náhled komentáře...: Zkus Ahoj…


45
B!O 18. 03. 2006 23:03

Tak já nejradši tokový věci vymýšlím teoreticky, ale prakticky to neumím. Umím akorát radit svým kamarádům co mají dělat a co mají říkat, jenže když přijde na mě tak jsem docela v pytli. Jsem z toho vždycky strašně "špatnej" né, že bych to svým kámošům nepřál, ale já CHCI taky někoho poznat. Už čtu Qarkovi rady dost dlouho, a líbí se mi na něm, že on umí teoreticky radit dobře a jak se i zdá že to umí prakticky výborně. Taky si dokážu teoreticky představit co říká. Já to doma taky říkám sám, a jsem v poho, Jenže výjdu ven a uvidím nějakou holku a nějak si říkam: "co mám teď říct?" Holka zajde za roh a najednou napadaní uplně výborné věci co jsem ji měl říct. Ale neřekl jsem to a zbytek dne se užírám že jsem byl zase potichu. A když během téhož dne potkám nějakou holku, u které bych měl šanci, tak nic neřeknu protože sem ještě naštvanej z předchozího neúspěšného pokusu. No a tak sem naštvanej ještě víc. A klidně mlátím do zdi. Píšu to tady proto jestli némá někdo podobnej problém a jestli neví jak na to!

Reakce na komentář: Qark #46Načítám náhled komentáře...

46
Qark url 18. 03. 2006 23:18

Reakce na B!O #45Načítám náhled komentáře...: Tohle se mi stávalo taky. A dlouho. Ale jednou pohár přetekl a já nějakou oslovil. No nešlo to, jak bych si přál (ve svých představách jsem byl rozhodně lepší), ale došlo mi, že oslovit holku jde a časem jsem se uvolnil tak, že jsem po oslovení mohl v pohodě pokračovat, jak jsem si předtím představoval. Oslovení je zlom. Poprvé to většinou zkazíš (protože do něj vkládáš všechnu sílu a nezbude ti na další postup) a budeš se potom sobě smát, nebo se mlátit do hlavy, jak se ti to nepovedlo a že jsi měl raději říct to a ono…

Zkus si jednou nic nepřipravovat a holce řekni jen „Ahoj.“ Ono tě něco dál napadne, a když ne, můžeš u toho ahoj skončit a nic se nestane.


47
toledo 03. 04. 2006 17:38

Hmm, stejnej problém, já jezdim na kole a klikuju do krve


48
Mackováí Jana 17. 04. 2006 20:16

Kdo má propblémy se stresem poradí my někdo nespim jsem nesvá zmatena nechce se mi mluvit nic mě nebaví beru hodně prášku na nespavost Dormicum7.5 dále Neurol,antidepresíva Esprital45,Lexaurin,Prothazin také na spaní.Od 1.ledna marodim a už jsem toho vyzkoušela hodně,ale velké změny to nepřineslo.Prosim kdo mě poradi jak dál.Chodim i na kontroly k psychiatrovi a výsledky žádné,snad že už nemám pravidelný třes,prosím kdo mi pomuže.Děkuji

Reakce na komentář: Ash #49Načítám náhled komentáře..., Jan Buka #51Načítám náhled komentáře...

49
Ash 17. 04. 2006 21:33

Reakce na Mackováí Jana #48Načítám náhled komentáře...: Vidím samé příznaky, ale kde je příčina?

Nejsem odborník, ani přibližně, ale na odstranění stresu mne napadá jen odstranit jeho příčinu, a nebo ji dostatečně kompenzovat (najít si volný čas a smysluplně ho za tímto účelem naplnit). Nemyslím, že by existoval ještě jiný způsob.


50
gvb 27. 04. 2006 11:09

no, co na to říct…


51
Jan Buka 11. 05. 2006 02:34

Reakce na Mackováí Jana #48Načítám náhled komentáře...:
Ahoj Janičko, viděl bych příčinu tvých problémů v zaneseném organizmu všeobecně toxiny… Cesta z tohoto kolotoče nebude snadná, ale vede podle mne přes řízenou (postupnou) detoxikaci… jukni se na nějaké stránky o detoxu, třeba na ty naše www.vitarian.cz
Víš, ona všechna ta chemie (prášky) není asi pro náš organizmus právě to nejlepší… :-)
Jinak Quarkovi obrovská poklona za úžasný webseit !!! Moc se mi tu líbí…
Honza Buka, TP


52
Will896 18. 06. 2006 20:48

Nazdar lidi mám takový malý problém vždycky když du za jednou moc pěknou holkou kterou potkávám každej den zadrhne se mi jazyk a zdřevění mi nohy a nedokážu se toho zbavit nevim co mám řikat=o(

Reakce na komentář: def #53Načítám náhled komentáře...

53
def 18. 06. 2006 21:39

Reakce na Will896 #52Načítám náhled komentáře...: Tak ji rekni, ze nevis co rikat;-) Nebo ju jenom pozdrav a pak se zeptej na nejakou prkotinu. Treba na zastavce kolik je hodin a kdy to jede etc. Uplne v klidu jako by ses ptal nejlepsiho kamarada. Pak ji muzes treba nakecat, ze se ptas protoze ti fcera ukradli telefon (a proto nevis kolik je) a to sis ho nechal jenom par sekund ve skole v lavici, a ze ted uz si koupis jenom nejakej sunt, ze ten aspon muzes nechat treba v restarantu na stole. No pak jakej ma ona fone a kdyz ti ho ukaze tak pochvalit jak je dobrej a esi ju tim muzes vyfotit a ja nevim, co te napadne…A kdyz se zepta treba proc bys ju mel fotit tak rekni, ze to chces jenom zkusit, ze ji ho neukradnes a kdyby tak se stejne potkavate kazdej den…

Reakce na komentář: Will896 #54Načítám náhled komentáře...

54
Will896 19. 06. 2006 16:49

Reakce na def #53Načítám náhled komentáře...: To neni spatny dikys=o))


55
Dessy 20. 06. 2006 23:37

Milé děvče, to znám. Beru Efectin, trochu pomáhá.
Jinak zkus relaxaci a jógu, existuje spousta uklidňující hudby.
Nemáš prosím na prodej Neurol? Mně pomáhá a bojím se jít k lékařce. Jinak mám Prothiaden, třeba na výměnu.


56
J1rik 24. 06. 2006 15:07

V hodně článcích píšeš o tom, že když na holku promluvíme "ahoj" a nevíme jak pokračovat, tak říct, že nevím o čem mluvit a přiznat se, že se mi líbí. Není to moc hrrr na to, že jsem na ni konečně promluvil? Nezalekne se toho?


57
terka 26. 06. 2006 22:51

Z takových článků se zdá jako by holky byly všechny krásné úžasné a nedostupné.Napadlo vás někdy,že se holce můžete líbit, ale těžko vás osloví, protože čeká co uděláte vy?

Reakce na komentář: Atreides #60Načítám náhled komentáře...

58
S.Dooog 03. 07. 2006 17:11

Já by jsem ti chtěl moc poděkovat,za to co tady pro lidi děláš a hndet jak to dopíšu možná to pudu skusit.Ale myslim si ,že ty tvoje rady jsou pro starší holky a né pro (16)Mě je 16 jsem docela pohlednej,ale když vidim
ňákou ,která je možná o trochu starší tak do toho nejdu i ,když se usměje.Moc dík


59
JohnyPine 04. 07. 2006 19:21

Ale bacha na ty 2 pivka,fakt je že když to přeženete,tak nejen že nikoho nesbalite,ale mužete se taky pěkně strapnit,jako ja,když sem měl jít na první sex.Z nervozity jsme ve 3 lidech vypili lahev vodky,a když došlo na věc…no asi to znate.Takže na to bacha.


60
Atreides 07. 07. 2006 09:25

Reakce na terka #57Načítám náhled komentáře...: Terka– jo to moze byt, ze sa holke libim, pozera sa na mna, ktovie co si asi tak mysli, mozno je plna ocakavania… ja by som chcel nieco spravit… citim sa pod velkym tlakom, velmi chcem… a nakoniec sa neodhodlam… a mam z toho depku aspon cely jeden den. Ja viem ze mozno caka ze nieco urobim… ja by som velmi rad nieco urobil…


61
Karel 10. 07. 2006 12:32

Zdravim vsechny. Chci se zeptat kam jit na prvni rande? Predem diky za odpoved.

Reakce na komentář: hebron #64Načítám náhled komentáře..., Milan #68Načítám náhled komentáře...

62
mišák 18. 07. 2006 21:44

no ony ty rady jsou sice dobrý,ale napadlo vás proč vlastně tím "lovcem" musí být většinou muž? už mě to docela s…. jak holky jenom seděj na pr…. a nic proto nedělaj ač třeba i povás hážou očkem a čekaj co předvedete!

Reakce na komentář: Rumburak #63Načítám náhled komentáře..., Martin #65Načítám náhled komentáře..., orbi #72Načítám náhled komentáře...

63
Rumburak 23. 07. 2006 20:05

Reakce na mišák #62Načítám náhled komentáře...: Já myslím, že jsi to vystihl – taky nevím proč skoro vždycky musí lovit muž. I v tomto článku je vidět, že kluk musí odbourávat stres, trénovat průběžně, klopit do sebe pivo, používat různý triky – možná i lhát, snažit se zaujmout, zatímco holka si s ničím takovým hlavu neláme a mnohdy dělá nedostupnou jen proto, že zrovna nevypadá jako opice nebo třeba proto, že jí vpředu narostly prsa.

Reakce na komentář: Martin #65Načítám náhled komentáře...

64
hebron 04. 08. 2006 23:20

Reakce na Karel #61Načítám náhled komentáře...: Zalezi na tom, jak na tom ses s penezma :-D Kazdopadne plati, ze neni dobry prehanet s pocatecni investici– vetsinou je to nevratny :/ Zkusit muzes normalne kavarnu, cajovny mivaji zajimavou atmosferu, kino neni treba moc dobry na prvni rande… Jestli nechces moc rozhazovat, jenom ji pozvi nekam na prochazku parkem, kup ji zmrzlinu a tak. Hlavne do toho di jako kdyz ti o nic nejde, presne jak pise Qark – nic od toho predem neocekavej a pude to lip :-D


65
Martin 14. 08. 2006 12:35

Reakce na Rumburak #63Načítám náhled komentáře...: Reakce na mišák #62Načítám náhled komentáře...: Bacha na to. Ja znam jednu, da si pet piv, poblije si svuj kabatek po prababicce a jde lovit. Vetsinou si nekohov vyhlidne, smatla na nej a rika ze na to ceka a ze je v tom dobra. Takze to radsi budu lovit nez narazit na tohle.

Reakce na komentář: mišák #66Načítám náhled komentáře...

66
mišák 19. 08. 2006 12:35

Reakce na Martin #65Načítám náhled komentáře...: no toje právě ono.ta vý že jí nic jiného nezbývá a aspon na nic nečeká. ale ty "normální" holky už vědí že maj na víc,nebo si aspon myslej že je pod jejich uroven balit chlapa.


67
MG 23. 08. 2006 16:51

Reakce na Ash #2Načítám náhled komentáře...: no je je pitomost – ulovený je vždy chlap!

Reakce na komentář: Hh #78Načítám náhled komentáře...

68
Milan 23. 08. 2006 19:09

Reakce na Karel #61Načítám náhled komentáře...: Třeba do ZOO. Nebo na nějakou výstavu čehokoli, co tě baví (aby's o tom mohl povídat). Do muzea. Na most krmit kachny. Na nákup (ať Ti pomůže vybrat, ne?). To je úplně jedno kam. Do hospody až "neplánovaně" nakonec pod záminkou zimi, žízně či nohoubelení.


69
Anonyyyiiim 25. 08. 2006 12:29

Vždy, když volám holce, tak si rozmyslím, co jí chci říct. Vždy mám strach, i když těch telefonátů bylo desítky a stovky. Jednou jsem se bál zavolat a řekl jsem ,,teď" zavolal jsem a na nic jsem nemyslel. Pak už řeč vždy naskočí. Je to těžké se nabát, ale pokud ten vytoužený ,,oběkt" opravdu chcete, tak se nesmíte bát.


70
Nik 26. 10. 2006 13:16

Teda tak to je hustá stránka
sem budu chodit častěji :-D


71
Yurrin 06. 12. 2006 00:45

Mám jednoduchou otázku, ale zkuste to rozebrat co nejvíc :-) Je potřeba k tomu aby kluk šel a oslovil holku nejdřív oční kontakt popř. i s úsměvem? Nebo to můžeš udělat i bez tohohle "opodstatnění" ?

Reakce na komentář: Saša #74Načítám náhled komentáře...

72
orbi 06. 12. 2006 16:29

Reakce na mišák #62Načítám náhled komentáře...: A ty by si bol rad keby baby balily teba? Nechas im iniciativu? A to si hovoris chlap?

Reakce na komentář: Rumburak #73Načítám náhled komentáře...

73
Rumburak 20. 12. 2006 23:38

Reakce na orbi #72Načítám náhled komentáře...: To jsou otázky nebo argumenty ?


74
Saša 21. 12. 2006 19:22

Reakce na Yurrin #71Načítám náhled komentáře...: 100% oční kontakt je hóóóóódně důležitý.

Reakce na komentář: Yurrin #76Načítám náhled komentáře...

75
Alííík 29. 12. 2006 20:05

Dost dobrý :-) Sice sem holka, ale bylo to zajímavý si přečíst, co má na nás platit. Musím říct, že i kdyby ke mě přišel nějakej ne moc hezkej kluk, sice bych ho asi nebalila, ale taky by mi bylo blbý poslat ho do hajzlu :-)


76
Yurrin 15. 01. 2007 23:35

Reakce na Saša #74Načítám náhled komentáře...: Poradí mi někdo, proč se líbím vždycky holkám, které se bohužel nelíbí mně? :-)

Reakce na komentář: pLechiSek #77Načítám náhled komentáře...

77
pLechiSek 23. 01. 2007 01:22

Reakce na Yurrin #76Načítám náhled komentáře...:
hehe, tak to je vecny problem, tak to chodi ;-) clovek premysli jakym smerem od te ktera se mu nelibi utect aby dobehl k te, ktera se mu libi..


no strasne fajn vec je pozvat na "rande" treba holcinu, se kterou nemate zadny dalsi umysl, vite, ze je fajn, pekna, ale neni vas typ..
na fakulte jsem u nas potkal moc hezkou holcinu, vlastne ani nevim, jak jsem se s ni dal do reci, ale bylo to spis jen tak prohozeni par slov a pak jsem taky nejak nevedel o cem se s ni bavit, protoze jsem ji videl poprve v zivote, pak jsem ji potkal podruhe, tak se tak letmo bavime a oba spechame na hodinu, ale ze se mi s ni dobre povida, ze bych si s ni sel nekam sednout, treba na kafco..
.. pak uz jen nasledovala vymena cisel, aby jsme se mohli nejak domluvit na to kafe a sel jsem na hodinu (mene je nekdy vice ;-) )
kavarnicku vybrala ona, protoze byla mistni a mela jednu oblibenou, tak mi dala ulici a ja hledal a ona se jen bavila za jak dlouho tu zastrcenou kavarnicku dokazu najit :-) no zvladl jsem to uctyhodne :-D
uzili jsme si uz jen kupa srandy tim, ze jsme si objednali nejakou chilli cokoladu, ktera palila tak, ze se skoro nedala pit… a na "kafi" jsme stravili asi dve a pul hodiny :-)

nee, zadna romantika hadr, v te dobe jsem uz mel jinou holcinu, se kterou doted chodim (3 roky) a jsem s ni spokojenej, aspon mam o fajn kamaradku vic.


78
Hh 30. 01. 2007 19:37

Reakce na MG #67Načítám náhled komentáře...: no tak to fakt nwm kde si na to prisel xD


79
alex 03. 03. 2007 10:33

ja se dycky zliskam a pak to jde na disce samo :-)


80
tomas 09. 04. 2007 20:53

Reakce na OKi98 #26Načítám náhled komentáře...: "Třeba v MHD snad ani nejde nepotkat pěknou holku, kór když jezdíš okružní jízdy jako já"
heh, to sa ti balí, ale u nás v MHD nie sú predplatné lístky. :-D


81
Ondras 20. 05. 2007 09:09

Tak nevim, asi bych zkusil metodu 2piva . . .


82
Branco 18. 06. 2007 02:01

Reakce na Somebody #4Načítám náhled komentáře...:

Caf, to mas urcite pravdu, problém je ze na vsetko treba skusenosti, pretoze ked uvidis tu vyvolenu, tak nebudes vediet ako zacat…kedze si pred tym nekomunikoval. takze asi tak moja reakcia


83
Tommy 30. 07. 2007 19:45

dobrej článek.akorád k těm dvou pivům bych měl trošku výhradu…je sice pravda že alkohol prolomí zábrany,ale to je právě důvod,proč bych alkohol před balením nepožíval,protože nás zbaví stresu alkohol,ale ne my sami.já si myslím,že je lepší se prostě fakt hecnout a překonat to sám bez pomoci alkoholu.určitě je to do budoucna mnohem platnější…


84
Lada 18. 10. 2007 20:08

Tohle je fakt nej článek, už abych se odhodlal balit :-D


85
To qark 05. 02. 2008 21:17

Na těhle stránkách mají tvoje články
http://andyaniky.blog.cz/0708/odbouravani-stresu-pri-baleni

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.