QARK.net — Utrácejí víc ženy?
Utrácejí víc ženy?

Utrácejí víc ženy?

Často slýchávám od kamarádů stížnosti, že jejich přítelkyně moc utrácí. Nikdy jsem však ještě neslyšel stejnou větu o mužích od žádné ženy.

Znamená to, že ženy utrácejí víc než muži? Nedalo mi to a trošku jsem se nad tím zamyslel.


Z počátku mě napadlo, že to těm mužům vadí, protože jsou to jejich peníze, a to je hlavní důvod proč je počítají. Ovšem stížnosti padaly i od kamarádů, jejichž přítelkyně vydělávají značnou sumu peněz, takže se nedá ani náhodou říct, že by je snad ti muži živili. Tak proč si tedy stěžují?

Je to jednoduché. Muže prostě štve utrácení za zbytečnosti a z chlapského hlediska jsou nové boty a šaty zbytečná věc, zvláště, když má ta holka plnou skříň dalšího oblečení. Na druhou stranu taková nová 1Gb karta do foťáku za 4000,– je věc užitečná a potřebná, takže se to nebere jako utrácení.

Přitom cena zmiňované karty je srovnatelná s párem bot a její užitečnost a smysluplnost je pro ženu na stupnici na stejném místě, jako pro chlapa další boty, které si jeho přítelkyně koupí, aby si je vzala 2× za život do společnosti.

Muži si umí svoji investici logicky obhájit

Když jsem zmiňoval jako příklad tu paměťovou kartu do digitálního foťáku, tak za její koupi není jednoduché muži něco vytknout. Muž si ji totiž koupí, když ji potřebuje a za výhodnou cenu. Žena těžko obhájí svůj dvacátý pár bot logickými argumenty před mužem, kterému stačí pár jeden.

Shrnutí

Něžné pohlaví nakupuje často, protože se mu to líbí. Ženy mají potěšení z nakupování, a proto mnohokrát kupují věci, které nepotřebují. Na druhou stranu, muž nakupuje jednou za čas, předem si rozmyslí co chce koupit, avšak jednorázově dokáže utratit větší sumu peněz, za věci které potřebuje.




Qark | 31. 03. 2005 15:43 | Komentáře: 8 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
kajinek32 02. 04. 2005 01:01

Je sice pravda, že ženy asi nakupují více než muži, nakupují zbytečnosti, atd, ale zas na druhou stranu – pánové, copak nejste (nejsme) šťastni za to, když naše přítelkyně vypadá sexy?


2
Mike 07. 04. 2005 09:47

Souhlasim s Kajou, a hlavně s poslední větou článku. Nakupuju spíš občas, ale jednorázově utratím spoustu peněz(jsem muzikant).


3
mno 14. 09. 2005 01:45

Nekde se psalo: "Zena utrati 100kc za vec ktera stoji 200kc, kdyz ji nepotrebuje, muz klidne utrati 200kc za vec ktera stoji 100kc kdyz ji potrebuje"


4
Flo 17. 01. 2007 21:54

chm…to je dobrý, fakt úžasný. takže já jakožto žena, musím nakupovat několikery boty? podle vašeho uvažování (viz článek) já mám jenom dvoje boty obojí tenisky. a nemám ráda nakupování :-)


5
Danča 10. 09. 2007 23:39

Holky nakupujou dost věcí za účelem,aby se líbily klukům (pokud mají přítele, tak aby se líbily hlavně jemu) a taky aby nezaostávaly za ostatníma holkama kolem sebe.
Všimněte si, že na holky jsou kladený mnohem větší nároky na vzhled, než na kluky. A kosmetika, to nejsou jen na první pohled viditelný šminky(který ani nejsou tak nutný),ale krémy,čisticí vody, tužidlo na vlasy a lak,šampon, taky pěkně drahá je depilace…někdy se pro zajímavost mrkněte na ceny. Jenže bez většiny těchto výrobků se holka neobejde.
Na ostatní útratu pak už moc peněz nezbyde…. :-( a vězte, že i holky maj rády třeba elektroniku – kamery, foťáky…a k tomu všechno možný příslušenství…jenže kde na to všechno pak brát?
A holek, co má 20 párů bot, není zas tolik, kolik si asi myslíte.ale aby měla vhodnou obuv do různých druhů počasí, tak to už několik párů dá. nemůže ale mít ty samý boty k teplákům na sport a k sukni na rande. Není to prostě tak jednoduchý, jak si zřejmě myslíte.


6
Alexandr 11. 09. 2007 11:03

To není pravda.
Ženy nakupují pro sebe a kvůli sobě.
Žádný kluk nehodí s holkou proto, jaký xicht si namaluje na obličej, ani proto, jaké hadříky na sebe navlíkne.
Ženský si všelijaký ty šminky a hadříky nakupují proto, že je chtějí, že v tom vidí životní důležitost.
Je vrchol feministické lži svádět utrácení za ryze ženské zájmy na muže!

Reakce na komentář: Dani #7Načítám náhled komentáře...

7
Dani 11. 09. 2007 12:07

Reakce na Alexandr #6Načítám náhled komentáře...: Nechapu, jak muze jeste prezivat takove strasne tvrzeni jako: namaluji si ksicht na oblicej. Musis byt vazne zatrpklej. Tohle se tyka mozna tech nactiletejch, kteri jeste experimentuji a nenalezly svuj styl. Kazdy clovek se chce libit a zeny se chteji libit: sobe, muzum, i ostatnim zenam. K tomu podle mne patri i hezke naliceni, ktere podtrhne hezke rysy a hezke obleceni, ktere zdurazni prednosti postavy.
Nekteri chlapi radi tvrdi, ze se zensky nemaji malovat, ze jsou prirozenejsi, ale pak se na ulici vzdy otoci za tou namalovanou a upravenou …;).
A myslim si, ze rozumnemu chlapovi se to libi a je rad, ze se zena kvuli nemu i sobe same rada stroji a chodi pekne upravena.


8
Martin 29. 03. 2008 01:46

Tady bych dodal, když už jsme u toho oblečení, tak že když si chlap koupí za rok třeba 5 triček a holka 20, kolikrát to vyjde, že utratil více chlap, protože si koupí svůj Nike Adidas či cokoliv jiného třeba za litr 8-) za to holka si ty své tričíčka :-D dokáže klidně sehnat ve výprodeji stejně dobrých či známých firem a utratí o dost méně :-P

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.